masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Tulen ja jään liitto: mansikka-gazpacho mansikka-mozzarella-vohveleilla

with 6 comments

Mansikkasatoa jouduttiin odottamaan tänä vuonna tavallista pidempään – sateinen kesä latisti näemmä myös kausiherkun kesätunnelmia.

Sain Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitolta laatikollisen ehdottomasti kesän tähän asti maukkaimpia, suussa sulavan makeita ja meheviä mansikoita! Lahjan taustalla on kilpailu, joissa piti kehittää mansikoista alku-, pää- tai jälkiruoka. Aloitan alkuruoasta: topakka mansikka-gazpacho ja rapeat mansikka-mozzarella-vohvelit. Tulinen keitto pehmenee vohveleiden juuston ansiosta maltillisen mukavaksi poltteeksi.

gazpacho

Mansikka-gazpacho (neljälle pieni annos):

  • 8 isoa kotimaista mansikkaa
  • 10 cm:n pätkä kurkkua
  • ½ paprika
  • 4 oksaa minttua
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl Tabascoa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 4 rkl balsamicoa
  • 3 jääpalaa

Paahda paprikaa kuumassa uunissa grillivastusten alla, kunnes kuori on kauttaaltaan musta. Ota pois uunista ja anna jäähtyä käsittelykuntoon. Poista paahdettu kuori ja nakkaa hedelmäliha blenderiin.

Perkaa mansikat ja puolita ne. Halkaise kurkunpätkä, poista siemenet ja lohko pienemmäksi. Lisää kaikki loput ainekset kerralla blenderiin ja surauta tasaiseksi. Tarkista maku: balsamicon hapokkuutta saattaa tarvita lisää.

Viimeistele keiton pinta juuri ennen tarjoilua pienellä tilkalla laadukasta oliiviöljyä.

mansikkavohvelit

Mansikka-mozzarella-vohvelit (noin kuusi vohvelia):

  • 2 kananmunaa
  • 4 dl kivennäisvettä
  • 3 dl jauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 dl auringonkukkaöljyä
  • 8 mansikkaa
  • kourallinen basilikanlehtiä
  • 125 g mozzarellaa (yksi iso pallo)

Vatkaa munat kulhossa rikki, lisää vesi ja sekoita. Lisää kuivat aineet ja öljy sekaan. Viipaloi mansikat, silppua basilika ja pienennä juustopallo hyvin pieneksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Paista vohvelit rapeiksi ja tarjoa kuumana kylmän keiton kanssa.

6 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mansikkagazpacho kiinnostaa ja myös noi vovhelit. Mansikka ja basilika toimii tosi kivasti yhteen!

    Liked by 1 henkilö

    Sofia

    13.7.2015 at 12:28

    • Joo, mansikka ja basilika on superhyvää yhdessä, samaa mieltä! Gazpacho on musta ihanaa mistä tahansa tehtynä, kunhan siinä on tarpeeksi ytyä ja hapokkuutta.🙂

      Tykkää

      riitta

      13.7.2015 at 12:44

  2. Ooh mitä herkkua!

    Liked by 1 henkilö

    Jael

    13.7.2015 at 17:25

    • Kiitos Jael! Varsinkin gazpacho onnistui superhyvin, sain hyvän balanssin makuihin. Ja suomalaiset mansikat nyt vaan on hyviä, ei niitä saa pilattua.🙂

      Tykkää

      riitta

      14.7.2015 at 08:40

  3. Et voi uskoa, mutta minäkin olen tehnyt gazpachon, tosin aika erilaisen. Great minds jne.

    Liked by 1 henkilö

    suolaajahunajaa

    16.7.2015 at 10:26

    • Ihan tosi, tää oli telepatiaa selvästi!😀 Toivottavasti ei sentään olla päädytty samaan jälkiruokaan….o_O

      Tykkää

      riitta

      16.7.2015 at 10:51


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: