masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Luomuviini juhannukseen: Gemstone Petit Verdot

gemstone1

Sain maisteltavakseni australialaisen Gemstone Petit Verdot –punaviinin. Viinin kuvauksen ja alkuperämaan perusteella kyseessä on kuin minua varten pullotettu viini: ”Gemstone Petit Verdot on täyteläisen mausteinen viini, joka on valmistettu täysin Petit Verdot´sta. Viinissä tuoksuu tummat marjat, hento vanilja ja nahka. Jälkimaku on kestävä ja tanniinit ovat pehmeitä. Viinissä on aavistus eukalyptusta ja se on tasapainoisen hapokas.”

gemstone2

Petit Verdot ei ole minulle rypäleenä kovin tuttu, mutta ainakin tämän viinin perusteella se voisi hyvin muodostua suosikikseni. Tuhdit maut, syvän viinipunainen väri ja nahkaiset aromit tekevät Gemstonen viinistä upean kumppanin täyteläisille liharuoille ja juustoille. Jos mietit vielä punaviiniä juhannuksen grillausten kaveriksi, niin harkitse tätä.

Testasimme viiniä naudanpihvien, uusien perunoiden ja béarnaise-kastikkeen kanssa – kyllä muuten maistui hyvältä! Ostan taatusti toistekin. Pullo maksaa Alkossa 12,93 euroa.

Viinin tuottaja on Gemtree Wines -luomuviinitila, joka sijaitsee Etelä-Australian McLaren Valen alueella. Perheyrityksenä toimiva tila noudattaa kestävän kehityksen periaatteita. Gemtreen filosofia on ” growing better wine naturally ”.

gemstone3b

Valviran uuden ohjeistuksen mukaan alkoholia sisältäviä, kaupallisia postauksia ei voi kommentoida, joten tästä postauksesta on poistettu kommentointimahdollisuus.

Written by riitta

16.6.2015 klo 15:52

%d bloggers like this: