Nasu Dengaku eli munakoiso misolla
Japanilaiset syövät Nasu Dengakua nimenomaan kesäisin, sillä sen sanotaan viilentävän kehoa. Pehmeäksi grillattu munakoiso maustetaan aavistuksen makeutetulla misotahnalla, ja on herkkua lisukkeena tai sellaisenaan riisikulhon kanssa.
Lisukkeeksi kahdelle:
- 1 pieni munakoiso
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl sakea (1 + 1)
- 2 rkl misotahnaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl seesaminsiemeniä
Halkaise munakoiso ja viillä veitsellä ruudukko hedelmälihan pintaan.
Laita seesamiöljy parilapannulle ja sille saman tien myös munakoison puolikkaat leikattu pinta alaspäin. Paahda munakoisoja keskilämmöllä kunnes niiden pinta on kauniin ruskea (noin kymmenisen minuuttia). Lisää sitten pannulle 1 rkl sakea, peitä kannella tai foliolla ja anna munakoison kypsyä höyryssä 3-5 minuuttia.
Höyryn muodostuessa sekoita misotahna, sokeri ja toinen teelusikallinen sakea ja kuumenna kattilassa kuplivaksi.
Nosta munakoisot tarjoiluastialle ja lusikoi tahna puolikkaiden päällä. Koristele seesaminsiemenillä.
Japanese Nasu Dengaku: grilled eggplant with miso
Ingredients: 1 eggplant, 2 tbsps. sesame oil, 2 tbsps. misopaste, 2 tbsps. sugar, 1/4 cup of sake (optional: seasame seeds)
- Slice one eggplant in half lengthwise. Cut a cross-hatch pattern without cutting through the skin on both halves.
- Heat a sauté pan that has a lid until hot and then add 2 tbsps. sesame oil. Fry the eggplant with the cut surface facing the pan until evenly browned (approx. 15 minutes).
- Mix together 2 tbsps. misopaste and 2 tbsps. sugar.
- Flip the eggplant over and then add 1/4 cup of sake, close the lid and steam until the sake is gone. Spread the miso-sugar paste evenly on the eggplant halves. (Decorate with sesame seeds if you like.)
Nam:) Hieman samaan tapaan olen tehnyt joskus munakoisoa mutta ilman sakea ja soijakastiketta taisi olla mukana myös:) Munakoiso on niin hyvää aasialaiseen tapaan valmistettuna:)
TykkääLiked by 1 henkilö
Jael
7.6.2015 at 20:05
On tosi hyvää – maultaan hieman pliisu koiso saa hyvää vetoapua aasialaisista mausteista imo.
TykkääTykkää
riitta
8.6.2015 at 07:58
Näyttää ihanalta! Olisipa vaan parilapannu, nuo paistoraidat ovat ihan to-die-for!
TykkääLiked by 1 henkilö
Pipsa
11.6.2015 at 12:44
Ne ON, raidoista tulee jotenkin viimeistellympi look ruokaan. 🙂 Suosittelen hankkimaan parilan, jos vain suinkin mahtuu keittiöön.
TykkääTykkää
riitta
11.6.2015 at 12:54
Itsellä meni tosi kauan ennen kuin totuin munakoison makuun, mutta sitten kun totuin, niin tätä ei voi saada vain tarpeeksi. Lisäksi ihan mielettömän nopea valmistaa, mitä erilaisempi ruokia. :p
TykkääLiked by 1 henkilö
JonnaH.
15.6.2015 at 11:19
Joo, mä pidin munakoisoa myös jotenkin ”epäilyttävänä”, mutta nykyään se on ihan viikoittainen vieras ruokapöydässä.
TykkääTykkää
riitta
15.6.2015 at 11:27
[…] Käyttö: Kesäruokaa parhaimmillaan, eli japanilaiset, misotahnalla maustetut grillatut munakoisot […]
TykkääTykkää
Japanilaisen keittiön kulmakiviä | masutoaitemu
6.6.2016 at 14:00