masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Nasu Dengaku eli munakoiso misolla

with 7 comments

Japanilaiset syövät Nasu Dengakua nimenomaan kesäisin, sillä sen sanotaan viilentävän kehoa. Pehmeäksi grillattu munakoiso maustetaan aavistuksen makeutetulla misotahnalla, ja on herkkua lisukkeena tai sellaisenaan riisikulhon kanssa.

nasudengaku1

Lisukkeeksi kahdelle:

  • 1 pieni munakoiso
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl sakea (1 + 1)
  • 2 rkl misotahnaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl seesaminsiemeniä

Halkaise munakoiso ja viillä veitsellä ruudukko hedelmälihan pintaan.

Laita seesamiöljy parilapannulle ja sille saman tien myös munakoison puolikkaat leikattu pinta alaspäin. Paahda munakoisoja keskilämmöllä kunnes niiden pinta on kauniin ruskea (noin kymmenisen minuuttia). Lisää sitten pannulle 1 rkl sakea, peitä kannella tai foliolla ja anna munakoison kypsyä höyryssä 3-5 minuuttia.

Höyryn muodostuessa sekoita misotahna, sokeri ja toinen teelusikallinen sakea ja kuumenna kattilassa kuplivaksi.

Nosta munakoisot tarjoiluastialle ja lusikoi tahna puolikkaiden päällä. Koristele seesaminsiemenillä.

nasudengaku2

Japanese Nasu Dengaku: grilled eggplant with miso

Ingredients: 1 eggplant, 2 tbsps. sesame oil, 2 tbsps. misopaste, 2 tbsps. sugar, 1/4 cup of sake (optional: seasame seeds)

  1. Slice one eggplant in half lengthwise. Cut a cross-hatch pattern without cutting through the skin on both halves.
  2. Heat a sauté pan that has a lid until hot and then add 2 tbsps. sesame oil. Fry the eggplant with the cut surface facing the pan until evenly browned (approx. 15 minutes).
  3. Mix together 2 tbsps. misopaste and 2 tbsps. sugar.
  4. Flip the eggplant over and then add 1/4 cup of sake, close the lid and steam until the sake is gone. Spread the miso-sugar paste evenly on the eggplant halves. (Decorate with sesame seeds if you like.)

Written by riitta

7.6.2015 klo 12:07

7 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nam:) Hieman samaan tapaan olen tehnyt joskus munakoisoa mutta ilman sakea ja soijakastiketta taisi olla mukana myös:) Munakoiso on niin hyvää aasialaiseen tapaan valmistettuna:)

    Liked by 1 henkilö

    Jael

    7.6.2015 at 20:05

    • On tosi hyvää – maultaan hieman pliisu koiso saa hyvää vetoapua aasialaisista mausteista imo.

      Tykkää

      riitta

      8.6.2015 at 07:58

  2. Näyttää ihanalta! Olisipa vaan parilapannu, nuo paistoraidat ovat ihan to-die-for!

    Liked by 1 henkilö

    Pipsa

    11.6.2015 at 12:44

    • Ne ON, raidoista tulee jotenkin viimeistellympi look ruokaan. 🙂 Suosittelen hankkimaan parilan, jos vain suinkin mahtuu keittiöön.

      Tykkää

      riitta

      11.6.2015 at 12:54

  3. Itsellä meni tosi kauan ennen kuin totuin munakoison makuun, mutta sitten kun totuin, niin tätä ei voi saada vain tarpeeksi. Lisäksi ihan mielettömän nopea valmistaa, mitä erilaisempi ruokia. :p

    Liked by 1 henkilö

    JonnaH.

    15.6.2015 at 11:19

    • Joo, mä pidin munakoisoa myös jotenkin ”epäilyttävänä”, mutta nykyään se on ihan viikoittainen vieras ruokapöydässä.

      Tykkää

      riitta

      15.6.2015 at 11:27

  4. […] Käyttö: Kesäruokaa parhaimmillaan, eli japanilaiset, misotahnalla maustetut grillatut munakoisot […]

    Tykkää


Jätä kommentti Japanilaisen keittiön kulmakiviä | masutoaitemu Peruuta vastaus