masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Aasialainen Nöfötinöf-rulla ja japanilaiset uudet perunat

with 11 comments

Sydänystävällinen ruoka kuulostaa kuivakalta ja turhan terveelliseltä. Tiedättehän, ei rasvaa, ei suolaa eikä sokeria – eikä makua. Näinhän ei tietenkään oikeasti ole, vaan terveellinen ruoka myös maistuu hyvältä.

japuudetperunat

Sydänmerkki kutsui keksimään annoksen, jossa ainoa rajoite oli käyttää tiettyä Sydänmerkillä varustettua tuotetta, yhtä tai useampaa. Toimeksiannossa sanottiin vain, että kesäisessä annoksessa pitää olla makua. Suureksi ilokseni siinä myös erikseen painotettiin, ettei suolaa kannata jättää ruoasta pois.

Valitsin raaka-ainelistasta Atrian viljaporsaan sisäfileen, possua kun tulee harvemmin kokattua. Lihan lisukkeeksi halusin tarjota kaikille vaihtoehtoisen tavan tarjoilla uuden sadon perunoita. Käsi ylös, jos et arvannut makujen johtavan Aasiaan…

Annoskoko on neljälle.

posander

Aasialainen kasvistäytteinen possurulla

  • kokonainen possun sisäfilee, noin 500 g
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulia
  • 1 pieni chili
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 7 ruskeaa herkkusientä
  • 70 g sugarsnap-herneitä
  • 2 kiinankaalinlehteä
  • 1 kevätsipuli varsineen
  • puoli punttia tuoretta korianteria
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl auringonkukkaöljyä
  • 1 tl seesamiöljyä

Ota sisäfile puoli tuntia ennen kokkausta huoneenlämpöön. Poista mahdolliset kalvot.

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipuli. Pilko myös chili. Kuori noin 5 cm:n pala inkivääriä ja raasta se. Pyyhi herkkusienet puhtaiksi talouspaperilla ja siivuta ne. Siivuta myös herneet, kiinankaali ja kevätsipuli, silppua korianteri.

Kuumenna (wokki)pannussa 1 rkl auringonkukkaöljyä ja seesamiöljy. Kuullota kaikki kasvikset siinä kypsiksi, ja mausta soijalla sekä korianterilla (voit säästää osan koristeeksi tarjoiluun). Laita kasvikset sivuun odottamaan lihaa.

VINKKI: mikäli kasvikset uhkaavat tarttua pannun pohjaan, käytä niiden irrottamiseen tilkka vettä. Älä siis lisää pannulle öljyä.

Laita uuni esilämpenemään 175 asteeseen.

Leikkaa lihaan pitkittäin viilto melkein halki niin, että saat fileeseen ”kuilun”. Pakkaa kuilu täyteen kasvisseosta. Taita sitten filee kahtia niin, että sen päät tulevat vastakkain. Sulje sivut cocktailtikuilla, jottei täyte valahda ulos. Paista sitten lihan pintaan kaunis väri 1 rkl auringonkukkaöljyssä.

Poista tikut ja kiedo rulla niin tiukaksi paketiksi kuin suinkin folion sisään. Aseta lihalämpömittari paikoilleen, ja paista fileetä kunnes mittari näyttää 67 astetta. Ota liha pois uunista ja anna vetäytyä paketissaan 15 minuuttia. Siivuta juuri ennen tarjoilua.

Japanilaiset uudet perunat:

  • 16 kpl uusia perunoita
  • 4 rkl soijaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl miriniä
  • 1 rkl auringonkukkaöljyä

Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Laita perunat kattilaan ja lisää vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 10-15 minuuttia (kokeile kypsyyttä veitsenkärjellä).

Perunoiden kiehuessa sekoita soija, sokeri ja mirin kulhossa.

Kun perunat ovat kypsiä, kaada kattilasta vesi pois.

Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista perunat kullanruskeiksi, Kaada kastike perunoiden päälle, ja pyörittele pannulla, kunnes kastike peittää perunat kauttaaltaan.

11 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kiva perunaohje, joka varmasti antaa vähän mauttomiin ja vetisiinkin uusiin perunoihin makua!

    Liked by 1 henkilö

    Outi

    20.5.2015 at 16:49

    • Naulan kantaan, on tosiaan hyvä tapa piristää vähän kehnompiakin pottuja.🙂

      Tykkää

      riitta

      20.5.2015 at 18:46

  2. Jees! Perunat menee heti testiin🙂

    Liked by 1 henkilö

    jokihaka kokkaa

    21.5.2015 at 09:06

  3. Noita perunoita on pakko testata! :p

    Liked by 1 henkilö

    JonnaH.

    21.5.2015 at 09:27

    • Ovat hyviä, ja just jos haluaa jotain erilaista. Ei sillä, voisula ja vaikka graavilohi riittää uusien perunoiden kanssa…😉

      Tykkää

      riitta

      21.5.2015 at 13:21

  4. Maistoin eilen ekat uudet potut tälle kaudelle (ruotsalaisia) ja olivat sen verran vetisiä, että ehkä maltan odottaa kotimaisia avomaalta. Mutta jos en niin tämä kyllä kuulostaa ihan superherkulta!

    Tykkää

    Liisa

    21.5.2015 at 12:20

    • Yup, mulla oli italialaisia (ihan jees muttei kotimaisten voittanutta), saivat kastikkeesta sopivaa potkua.

      Tykkää

      riitta

      21.5.2015 at 13:21

  5. […] Käyttö: Kokeile japanilaisten uusien perunoiden kanssa […]

    Tykkää


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: