masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Parsaa ja yksi argentiinalainen luomuvalkoviini

masutoaitemu promotion

Äitienpäivän aattona lähikauppani parsahyllyt ammottivat melko lailla tyhjyyttään. Hyvä niin, sillä sesonkiherkun aika on tässä ja nyt.

It´s asparagus season! I absolutely adore asparagus in all its usual shape and form. I received a crisp organic white wine El Condor Torrontés Chardonnay for testing, and paired it successfully first with grilled asparagus. Later I  also tried it with gravlax, an asparagus puree -sauce and some tempura-style asparagus shavings.

parsacloseup

Syön enemmän kuin mielelläni parsaa kaikin mahdollisin kypsennystavoin ja maustein: höyrytettyinä hollandaisekastikkeessa, grillattuina parmesanjuuston alla tai käärittynä parmankinkkuun.

Sain maahantuojalta argentiinalaista valkoviiniä, El Condor Torrontés Chardonnaytä testattavaksi nimenomaan parsan kanssa. Luomuvalkoviini on myös reilun kaupan tuote. Viinin tuoksu on hedelmäisempi ja makeampi kuin mitä maku, mikä sopii minun makunystyröilleni. Alkon sivuilla viini luokitellaan puolikuivaksi, mutta minun suussani viinissä on mukavan pyöreä (ehkä tämä on se puolikuiva osuus sitten) mutta silti topakka maku.

elcondor

Tarjosin viinin hyvin viilennettynä grillatun parsan kanssa, mutta kokeilin myös yhdistää viinin kesäisesti parsaan ja graaviloheen. Oikein hyvin toimivat yhdessä, ja viinipullon loput menivät ilman ruokaakin rupattelun lomassa, viini toimii myös illanvietossa.

Graavilohta parsa-jokirapu-kastikkeessa ja tempura-parsankuoria

Annos on tarkoitettu neljälle hengelle alkupalaksi.

Kastikkeen ainekset:

  • 10 vihreää parsaa
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 1 sitruuna
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 rkl jokiravunpyrstöjä

Tempurataikina:

  • 2 dl olutta/vichyä
  • 1,5 dl jauhoja
  • 1 rkl Maizenaa
  • Suolaa
  • 0,5 dl öljyä uppopaistamiseen

Lisäksi: 2-3 graavilohiviipaletta per syöjä

Huuhtele ja kuori 10 parsaa, ota kuoret talteen. Pilko parsanvarret pienemmiksi paloiksi, ja keitä ne kypsiksi noin kymmenen minuutin ajan. Soseuta ne ranskankerman kanssa, ja mausta sitruunalla, suolalla, mustapippurilla ja jokiravuilla.

Sekoita tempurataikinan ainekset, ja sekoita taikina huolellisesti parsankuoriin. Uppopaista 160-asteisessa öljyssä nopeasti rapeiksi muutama haarukallinen kerrallaan. Valuta kuiviksi talouspaperin päällä.

Levitä graavilohiviipaleet tarjoiluvadille, ja valuta kastike tasaisesti niiden päälle. Nosta tempura-parsat kaiken komeudeksi.

 parsajapullo

%d bloggers like this: