Serious Stockholm Syndrome Sufferer
Tukholma on yksi lempikaupungeistani, paikka suorastaan kihisee energiaa ja hyvää tuulta. Vietin viikonlopun siellä yhden parhaimman ystäväni luona. Saimme mahdutettua päiviin mahtavan määrän naurua ja hyvää ruokaa.
Hi, my name is Riitta and I´m addicted to Stockholm – one of my favourite cities in the world! I´ve just returned from it after a long week-end of eating and laughing with my friend. Check out Spanish restaurant Boqueria at shopping mall Mood and seafood heaven B.A.R. if you´re planning a visit to Sweden.
En taas muista, milloin olisin viimeksi nauranut näin paljon, vesi silmistä valuen ja koko kroppa hytkyen. Välillä meinasi happi loppua tyystin, kun armoton hihityskohtaus ei ottanut hellittääkseen.
Meillä on onneksi kaverin kanssa hyvin samanlainen käsitys hyvästä ruoasta: tapakset, punaviini, juustot, merenelävät ja (s)portviini luovat ruokavaliomme perustan. Perjantain myöhäinen lounas espanjalaisessa ravintola Boqueriassa oli siis kuin meille tehty. Otimme pienen valikoiman leikkeleitä ja juustoja alkuun, ja paellaa pääruoaksi. Paellapannu olisi ruokkinut pataljoonan, silmät söivät ehdottomasti enemmän, kuin mitä napa veti. Äyriäisissä ei oltu keittiössä kitsasteltu. Laskin noin kolme erilaista simpukkaa, muutama erilainen rapu ja mustekalarenkaita. Joimme ruoan kanssa Pinot Noir –pohjaista cavaa (nimeä en valitettavasti muista), sopi erinomaisen hyvin tuhdimman ruoan kanssa.
(Boqueria sijaitsee kauppakeskus Moodissa, joka on muuten hyvä paikka ostoksille, hyvä valikoima vähän pienempiä merkkejä ja erikoisliikkeitä.)
Poika nimeltä Päivi/ravintola nimeltä BAR
Lauantai-iltana olimme varanneet pöydän todella monen (myös ystäväni ruotsalaisten työkavereiden) Tukholman-kävijän kehumaan ravintola B.A.R.:iin. Ravintolasali on ihanan valoisa ja ilmava olematta kolkko. Valittavana on suuri kattaus erilaisia kaloja, äyriäisiä ja lihaa, joista voi valita mieleisensä ja sille lisukkeet. Merikrottifileeni kanssa valitsemani anjovis-kapris-voi vei kielen mennessään, jotain vastaavaa aion ehdottomasti kokeilla tehdä kotona. Illan yllättäjäksi nousi jonkinlaisessa vinegraitte-kastikkeessa marinoidut vihreät pavut – kaikessa yksinkertaisuudessaan!
Written by riitta
27.4.2015 klo 13:52
Kategoria(t): Inspiraatioksi, Matkat, Ruoka
Tagged with BAR, Boqueria, hyvä ravintola Tukholmassa, kalaravintola Tukholmassa, Stockholms restaurants, tapas-paikka Tukholmassa, Tukholman vinkit, where to eat in Stockholm
6 vastausta
Subscribe to comments with RSS.
Hahaa, oltiin todella lähellä sattua samaan paikkaan lauantaina, mutta ei saatu enää pöytää, kun olin niin myöhään liikkeellä 🙂 Mutta onneksi löytyi muutama ihana uusi tuttavuus kuitenkin.
TykkääTykkää
Jonna
27.4.2015 at 14:27
No se oliskin ollut aikamoinen sattuma! 🙂 Me taidettiin viedä ihan niitä viimeisiä paikkoja, kovin on suosittu. Sali oli ihan täynnä, isoja seurueita,
TykkääTykkää
riitta
27.4.2015 at 14:33
Kivoja kuvia ja mukavia tunnelmia, matkakuume nostaa päätään 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö
Pandice
27.4.2015 at 15:45
Kiitos! Ja huokaus, tosiaan taas tekisi mieli jonnekin, kun on kesäkin tulossa ja kaikkea…
TykkääTykkää
riitta
27.4.2015 at 15:49
Mikä ihanan herkullinen viikonloppu! Tuo äyriäisvati,nami:) oi,pitkä aika viime Tukholman matkasta…
TykkääLiked by 1 henkilö
Jael
27.4.2015 at 15:49
Kyllä, todellinen herkkusuun loma! 😀 Voisin elää äyriäisillä, ja niitä onneksi Tukholmassa piisaa.
TykkääTykkää
riitta
27.4.2015 at 16:00