Hävikistä herkuksi: jämäjäätelö paistuu suklaamuffiniksi
Luin jo jokin aika sitten Lifehacker-blogista kokeilusta loihtia sulanut jäätelö uuteen uskoon. En saanut aikaiseksi kokeilla ennen kuin nyt, kun pakastimen säilytystila vetelee viimeisiään.
Can you utilize leftover ice cream to bake muffins? Yes, with surprisingly tasty results. I cleaned my freezer from roughly three large scoops (seriously, who stores these silly little amounts?!) of vanilla ice cream and turned them into chocolate muffins. The original recipe is from the Lifehacker-blog.
Satunnaisia Banana Split –annoksia varten hankittuja litran vaniljajäätelöpakkauksia oli peräti kolme, joissa kaikissa oli pieni säälittävä nokare jäljellä. Sulatin ne nopeasti kulhossa astianpesukoneesta lämmenneen tiskipöydän päällä.
Jäätelön sekaan ei periaatteessa tarvitse lisätä kuin vehnäjauhoja ja leivinjauhetta, mutta rouhin sekaan tummaa suklaata (sekin ylijäämävarastosta, kaksi kärpästä yhdellä iskulla) lisämausteeksi. Ja, koska rakastan vaniljaa, lisäsin pari teelusikkaa vaniljasokeria taikinaan.
Maku ei ole ollenkaan hassumpi, ja koostumus yllätti positiivisesti mehevyydellään. Lopputulos ei ollut yhtään äkkimakea, eli voit halutessasi lisätä sokeria taikinan joukkoon. Ensi kerralla ajattelin kokeilla tehdä sitruunaleivonnaisia lisäämällä taikinaan raastettua sitruunankuorta ja tekemällä muffineille perinteisen sitruuna-tomusokerikuorrutteen.
Ainekset 10 pieneen muffiniin:
- 5 dl sulanutta jäätelöä
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- (2 tl vaniljasokeria)
- (kourallinen rouhittua suklaata)
Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Sulata jäätelö. Siivilöi kuivat aineet kulhoon, ja sekoita sulanut jäätelö niiden joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Sekoita lopuksi joukkoon mahdolliset lisämausteet.
Lusikoi taikina muffinipellin koloihin tai kaksinkertaisiin paperivuokiin. Paista 12-15 minuuttia.
Minä tein se suklaakakun viime syksynä, samalla idealla http://campasimpukka.blogspot.fi/2014/09/erilainen-jaatelokakku.html se oli ihan hauska 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö
Campasimpukka
13.4.2015 at 10:39
Mietinkin, toimisko idea isoon kakkuun/kakkupohjaan – kiitos siis! Kesän helpoin kakku on tässä; lisää vain mansikat ja kermavaahto. ❤
TykkääTykkää
riitta
13.4.2015 at 10:50
No wau, mulle ei olis tullut mieleenkään käyttää sulanutta jäätelö tälläiseen. 😀
TykkääTykkää
JonnaH.
13.4.2015 at 18:57
No ei kyllä tosiaan mullekaan, tää oli mun mielestä erinomainen oivallus. 🙂
TykkääTykkää
riitta
14.4.2015 at 08:53
Mä olen joskus käyttänyt kakkuun.-Sehän on kermaa ,munia ym, ja hyvin sopiikin leivontaan:) Nätit muffinit!
TykkääTykkää
Jael
13.4.2015 at 20:03
Justiinsa noin, ihan kakkuaineksistahan jäätelö (siis melkein) tehdään – ihan loogista siis, että syntyy hyviä leivonnaisia.
TykkääTykkää
riitta
14.4.2015 at 08:54