masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Muodin huipulle: Tara Lilith Byakko

with 8 comments

TLBkasvokuva

Suomalainen vaatesuunnittelu on tunnetusti luonnonläheistä ja funktionaalista niin materiaalien, värien kuin vaatteiden linjojen suhteen. Se suomalainen suunnittelija, josta seuraavaksi kuulemme suuria uutisia, on kuitenkin tapaus, joka yhdistää kuvioituja silkkejä skottiruutuihin, kultaisia kellonvitjoja ja silinterihattuja, ja jonka oma tyyli on hurmaava sekoitus Kleopatraa ja Edgar Allan Poen Korppia: Tara Lilith Byakko.


Mark my words, Tara Lilith Byakko will be next big Finnish phenomenon on the fashion scene! She´s only 25, but can already list such superbrands as Alexander McQueen, Roland Mouret and Victoria Beckham as her clients. Now she´s been asked to join 8 other candidates on Projet Fashion, the French production of Project Runway. More on Tara and her amazing “rococo punk” aesthetic on Twitter, Instagram or Facebook. Her portfolio can be found here.

TLB1

Nyt Tara tekee debyyttinsä televisiossa: vasta 25-vuotias suunnittelija osallistuu nimittäin kevään odotetuimpaan tv-lanseeraukseen Ranskassa. Huippusuosittu amerikkalainen Project Runway toteutetaan ranskaksi nimellä Projet Fashion. Kilpailun yhtenä tuomarina toimii muotisuunnittelija Roland Mouret.

Sain ilon haastatella Taraa liittyen hänen uraansa ja Projet Fashion –kilpailuun. Kuvituksena on luonnollisesti Taran luomuksia, lisää kannattaa ehdottomasti käydä ihailemassa Taran Facebook-sivuilta.

TLB7

Couture-opintoja Ranskassa ja Japanissa

Tara muutti lukion jälkeen suoraan Pariisiin opiskelemaan Euroopan vanhimpaan muotisuunnittelukouluun ESMOD Paris’in.

– ESMOD on erittäin kunnioitettu, perinteinen ja kurinalainen koulu. Opiskelin ranskalaista couture-suunnittelua, kaavoitusta ja ompelua. Toisena opiskeluvuodellani minut valittiin vaihto-oppilaaksi ESMOD Tokyo:n kolmeksi kuukaudeksi. Oli kunnia oppia japanilaisilta muotimestareilta suunnittelua. Valmistuttuani minut palkittiin erikoistumiseni, naisten suunnittelun, parhaimpana ja korkeimmilla arvosanoilla. Täydensin opintojani Pariisin CNAM (Conservatoire National des Arts et Métiers) -yliopistossa, jossa opiskelin muodin markkinointia, innovaatiota ja johtamista. Opintoni johtivat kandin tutkintoon, joka toi mielenrauhaa akateemiselle suvulleni, Tara kertoo.

Juuri nyt Tara työskentelee oman mallistonsa (Tara Byakko) parissa, ja tekee ohella freelance-muotisuunnittelijan ja kaavoittajan töitä suurille muotitaloille kuten Alexander McQueen, McQ, Mulberry, Viktoria Beckham, Peter Pilotto ja Roland Mouret.

Cherchez la mère

Taralla tiesi jo nuorena, että aikoo opiskelemaan ja töihin muualle kuin Suomeen. Ikävä kotimaahan seuraa tietenkin mukana, mutta Tara on sitä mieltä, että menestyminen muotialalla on helpompaa ulkomailla. Rakkaus muotiin syntyi Taran äidin ansiosta:

– Äitini on muotisuunnittelija, ja jo pienestä pitäen rakastuin hänen alaansa. Seurasin häntä kangasmessuille ja muotinäytöksiin, ihailin vierestä kun hän suunnitteli mallistojaan ja yhdessä katsoimme uusimmat catwalkit Milanosta ja Pariisista Fashion TV -kanavalta. Hän opetti minut piirtämään, ompelemaan, ennustamaan trendejä ja ennen kaikkea ilmaisemaan itseäni pukeutumisellani ja luomuksillani. Viisivuotiaana järjestin kotonamme muotinäytöksiä, joissa tarhakaverini olivat malleina, esitellen äitini kangasnäytteistä ommeltuja hullutuksia. Mielessäni ei koskaan käynyt mikään muu ala kuin muotisuunnittelu. Päätin seurata äitini jalanjälkiä.

Tulevaisuudessa Tara haluaa laajentaa omaa merkkiään, myös laukkujen, kenkien ja asusteiden suuntaan. Hänen suunnitelmissaan on lähitulevaisuudessa osallistua Pariisin muotiviikoille omalla näytöksellä, ja saada luomuksensa myyntiin tunnetuissa putiikeissa Pariisissa ja Lontoossa.

TLB4 TLB6

Muodit ja trendit

Tara ei noudata trendejä pukeutumisessaan, vaikka toki seuraakin niitä ammattinsa puolesta:

– Olen luonut oman tyylini ja yritän enemmän erottua joukosta, kuin pukeutua tämän hetken trendeihin. Mentorini sanovat minusta, että olen ”politically incorrect but always with elegance”. Olen kiinnostunut enemmän trendien luomisesta. Etsin inspiraatiota tyyliini esimerkiksi pukuhistoriasta, viime vuosikymmenien nuorisokulttuureista, armeija uniformuista, etnisistä kansallispuvuista ja vanhoista elokuvista.

Nuori suunnittelija käyttää kaikkein mieluiten ylellisiä englantilaisia villakankaita, Skotlannin klaanien tartaaneja, italialaista painavaa samettia, ranskalaisia pitsejä ja silkkipuuvillaa. Nämä materiaalit löytyvät Taran jokaisesta mallistosta.

– Rakastan myös ohutta nappanahkaa ja eettisesti kasvatettuja Saga Fursin turkiksia. Dominoivimpia värejä mallistoissani ovat musta, kultainen ja tummat korukivivärit kuten viininpunainen, tumma violetti ja smaragdinvihreä.

TLB5

Ranskalainen Projet Fashion -kilpailu

Taralla ja hänen vaatemerkillään on jo nimeä Pariisissa, joten ohjelmat tuottajat lähestyivät häntä kysyäkseen, olisiko hän kiinnostunut osallistumaan ranskalaiseen versioon Projct Runwaysta. Iso produktio ja sen haasteet kiinnostavat Taraa, eikä osallistumispäätöstä tarvinnut kuulemma kauaa miettiä.

– Haasteista toiseen juokseminen oli erittäin stressaavaa mutta todella hauskaa! Aikaa ei ollut haasteissa paljoa, ja viimeisten sekuntien laskeminen oli hermoja raastavaa! Rakastin haasteiden monipuolisuutta, ja kuinka ne saivat minut omien rajojeni ylittämiseen. Päästin jokaisessa haasteessa luovuuteni täysin vapaaksi, Tara hehkuttaa.

Entä minkälainen mies Roland Mouret on kulisseissa?

– Mouret on tunnettu pistävästä, tuimasta katseestaan, joka sai minut ja muut osallistujat hermostumaan. Mutta hän on aivan ihana persoona! Tulimme juttuun niin kulisseissa kuin kulissien takana. Meitä yhdistivät samassa ESMOD Paris -koulussa opiskelu ja Lontoo-Pariisi-välillä asuminen. Hän on erittäin rehellinen mutta ystävällinen, vaativa mutta kannustava. Aina pukeutunut täydellisesti räätälöityihin Savile Row -pukuihin. Olin erittäin otettu hänen kehuistaan luomuksistani ja taidoistani. Sarjan kuvausten loputtua hän on neuvonut ja toiminut mentorina oman merkkini kanssa, Tara kehuu.

Projet Fashion alkaa 3.3. ranskalaisella kanavalla D8.

Seuraa Taraa sosiaalisessa mediassa

Twitter ja Instagram: @tarabyakko
Facebook:/houseoftarabyakko
Portfolio: tarabyakko.prosite.com

8 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Olen varmasti kuullut Byakkon nimen aiemmin, mutta en ollut kiinnittänyt enempää huomiota ennen kuin nyt. Tässä näkee, miten skottiruudustakin tulee äkkiä mielenkiintoinen ja kiehtova 🙂 Erityisesti ensimmäisessä kuvassa on jännitettä!

  Liked by 1 henkilö

  Pandice

  3.3.2015 at 10:41

  • No naulan kantaan! Tartan on helposti vanhahtava, mutta Tara on saanut siihen ihan uudenlaista modernia ilmettä. Ja McQueenin tyyliin Taran kädenjälki on aavistuksen haikean synkkä.

   Tykkää

   riitta

   3.3.2015 at 10:53

 2. Olipa mielenkiintoinen kirjoitus, ja wau mitä kuvia! En ollut Tarasta ennen kuullutkaan. Hyvä että kirjoitit 🙂 Tulisipa tuo Project Fashion joltain Suomenkin kanavalta jossain vaiheessa.

  Laitoin sulle haasteen tulemaan blogissani http://lahdetaantaas.blogspot.se/2015/03/matkalla-vastuullisesti.html. Osallistu, jos tuntuu omalta aiheelta. Ei tietenkään ole pakko osallistua 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos, tosi kiva että tykkäsit jutusta ja jotain uuttakin tuli siinä sivussa! 🙂 Ja joo, toivottavasti saataisiin Suomeen jotain kautta jaksoja nähtäväksi, olen ainakin itse hurjan utelias.

   Kiitos myös haasteesta, erittäin hyvän aihepiirin olet löytänyt! Täytyy katsoa, miten saisin asiaa vietyä eteenpäin omalta osaltani.

   Tykkää

   riitta

   3.3.2015 at 13:50

 3. Jännittävää ,toivottavasti hän menestyy! En ollut aiemmin hänestä kuullutkaan,mutta vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta

  Tykkää

  Jael

  3.3.2015 at 17:42

 4. Tiedätkö, että mua ei ole kiinnostanut koskaan se jenkkiversio, enkä edes tiennyt, että tästä on tulossa ranskalainen versio, joka mua sitten yllättäen kyllä todellakin kiinnostaa. Jotenkin epäilen, että näiden asut voisi olla enemmän omaan makuuni. French chic! ❤

  Tykkää

  JonnaH.

  3.3.2015 at 22:03

  • Jenkkiversioista on vähän mennyt maku, saisivat uudistaa formaattia jotenkin. Toivon kovasti, että joku suomalainen kanava hoksaisi neuvotella ranskisversion luvista, tämän minä kovasti haluaisin nähdä!

   Tykkää

   riitta

   4.3.2015 at 09:07


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: