masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Ankanrinta- ja luumusalaatti

with 11 comments

masutoaitemu promotion

Sunsweet kutsui kehittämään reseptin hyödyntäen kuivattuja luumuja. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, etten normaalisti käytä kuivattuja luumuja ruoissa, joskus tulee napsittua muutama sellaisenaan. Sitä suuremmalla syyllä oli hauska vetää mietintämyssy oikein tiukasti päähän ja miettiä, miten saisin luumut luontevaksi osaksi reseptiä. Ohjeen kehittämiseen vaaditut luumut sain Sunsweetiltä.

sunsweet1

Aloitan aina reseptin kehittelyn miettimällä pääraaka-ainetta, ja mihin se ajatukseni vie. Mieleeni pulpahti ensimmäisenä ankka ja Aasia – aivoni liikkuvat näemmä aakkosjärjestyksessä…

Aasialaisessa ruoassa on tärkeä saada mukaan erilaisia tekstuureita ja makuja: suolaista ja makeaa, pehmeää ja rapeaa. Tämä ohjenuorana kokosin ankanrintasalaatin, jossa on rouskuvaa kurkkua ja pinnalla rapea keko uppopaistettua munanuudelia, soijapohjainen kastike ja makeana osuutena luumusosehyytelökuutioita.

Annos sopii kahdelle alkupalaksi.

Salaattiin:

  • ½ kurkku
  • 2 vartta kevätsipulia
  • 4 dl erilaisia salaatteja
  • 1 ankanrinta
  • suolaa, mustapippuria

Nosta ankanrinta huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Pese ja kuivaa salaatit. Pese myös kurkku ja viipaloi se ohuiksi tikuiksi. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.

Taputtele ankka kuivaksi talouspaperilla, ja viillä rasvaiseen nahkaan ristikko. Laita rinta kylmälle pannulle rasvapuoli alassuin, ja kypsennä kunnes rasva on sulanut noin puoleen. Käännä ja ruskista vielä toiselta puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla, ja paketoi liha folioon vetäytymään. Sisälämpötilan voi todeta paistomittarilla noin 50-asteiseksi, jos haluaa.

Luumusosehyytelökuutiot:

  • 1 tähtianis
  • 20 kuivattua luumua
  • 1,5 liivatelehteä
  • vettä
  • ripaus suolaa

Keitä pienellä suolahippusella höystettynä luumuja ja tähtianista reilussa vedessä miedolla lämmöllä, kunnes luumut ovat täysin pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella tai painelemalla seos siivilän läpi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja sekoita ne luumusoseen joukkoon. Levitä sose pieneen matalareunaiseen vuokaan ja anna jähmettyä rauhassa jääkaapissa.

Kun on aika kasata salaatti, leikkaa terävällä veitsellä hyytelöstä noin 1 cm x 1 cm –kokoisia kuutioita.

Uppopaistetut munanuudelit:

  • 2 kiekkoa munanuudeleita
  • 0,5 l auringonkukkaöljyä

Keitä munanuudelit kypsiksi käyttämäsi paketin ohjeen mukaan. Taputtele huolellisesti kuiviksi. Kuumenna öljy 180 asteeseen ja uppopaista 2-3 minuuttia.

Salaatinkastike:

  • 1 raastettu valkosipulinkynsi
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 3 rkl soijaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään, ja sekoita kastike huolellisesti salaatin sekaan. HUOM! Ihan koko määrää ei välttämättä mene, joten aloita parilla ruokalusikallisella kastiketta.

Kokoa salaatti: salaattipohja tulee tarjoiluastian pohjalle, sen päälle valmiiksi viipaloitu ankanrinta ja luumukuutiot. Koristele kevätsipulisilpulla ja rapealla munanuudelilla.

sunsweet2

Written by riitta

27.2.2015 klo 09:04

11 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Peukut pystyssä täällä, eli onnea kisaan. Ankka ja luumu onkin ihana kombo! täällä tuskaillaan vielä oman kisaruoan kanssa, parin ei niin onnistuneen yrityksen jälkeen on vähän ideat vähissä 😀

    Liked by 1 henkilö

  2. Mä oon kans jumittunut, Ehkä teen vain kuitenkin mitä meinasinkin vaikka samantapainen jälkkäri on jo tehty… Kyllä mäkin ankasta alotin. Koska varmana hyvää…. Nähdään?

    Liked by 1 henkilö

    Nanna

    27.2.2015 at 11:40

    • Eka idea on yleensä se paras, kannattaa luottaa vaistoonsa. 🙂 Toivottavasti nähdään kurssilla!

      Tykkää

      riitta

      27.2.2015 at 12:37

  3. OMG, minkä näköistä. Tuhosin jo melkein puhelimeni, kun tämä kuva latautui mun ruudulle. 😀 En oo syönyt ankkaa pitkään aikaan, mutta se on lemppareita, se pitää olla just tollaista punaista, että on mureaa.

    Liked by 1 henkilö

    JonnaH.

    27.2.2015 at 20:14

    • Muistelinkin, että pidät ankasta. 🙂 Ja sen pitää olla punertavaa, kuiva ankka (tai mikä tahansa liha) on ihan blääh.

      Tykkää

      riitta

      28.2.2015 at 11:08

  4. Mieletön setti. Nostan hattua noille kaikille tekstuureille, joita olet saanut lautaselle.

    Liked by 1 henkilö

    suolaajahunajaa

    27.2.2015 at 22:16

    • Thanks babe! Tuohon pyrinkin, tosi kiva kuulla, että ajatukseni erilaisista suutuntumista välittyi. 🙂

      Tykkää

      riitta

      28.2.2015 at 11:09

  5. […] Viime reseptikilpailusta (josta muuten napsahti kunniamaininta, jippii!) jäi yli kuivattuja luumuja. Pussit tuijottivat keittiön pöydällä kysyvästi – enkö todella muka keksinyt käyttötarkoitusta heille? No tottahan toki, tällä kertaa jälkiruoan muodossa. […]

    Tykkää


I live for comments!