masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Gee- ja iltapäiväteetä

with 16 comments

Sain taannoin kutsun tulla nauttimaan Iso-Britannian suurlähetystöön perienglantilaiseen tapaan iltapäivätee. Ihan joka päivä eivät lähetystön henkilökunnan jäsenet istu alas kauniisti katettuun pöytään, mutta tapa on tietenkin jokaiselle kuningaskunnan kansalaiselle tuttu. Teehetkeä isännöi Pernod Ricard Finland.

It took me a long time to learn to appreciate Gin and Tonic. Fortunately, it only took one good-quality gin with an equally good tonic-water for me to understand the famous cocktail´s appeal. I prefer mine with a slice of grapefruit rather than the traditional lemon. You should also try infusing gin with rhubarb, or seasoning the drink itself with e.g. lemon grass and lime, or rosemary and juniper berries.

gt3

Tunnelma lähti hienosti jo ovelta nousuun, kun bowler-hattuun sonnustautunut A21 Cocktail Loungen baarimestari Timo Siitonen tarjoili Premium Beefeater-ginistä tehdyt GT:t. Pitkien cocktaillasien sijaan Timo tarjosi drinkit pyöreästä tulppaanilasista, tapa on kuulemma yleinen Espanjassa.

Teepöydässä oli vaikka mitä ihanaa, osa tarjottavista oli mallinnettu suoraan kuningatar Elisabethin perinteisten puutarhajuhlien antimista. Tee oli huolella haudutettu, ja jopa kaltaiseni kahvikissa ymmärsi, että teessä ja teessä on eroja.

gt2 gt1

Käsityötaituruutta

Englantilainen Beefeater-gini tehdään edelleen Lontoossa Kenningtonissa käsityönä. Vinkkinä Lontoon-matkailijoille, että viime vuodesta lähtien tislaamo on järjestänyt opastettuja kierroksia tiloissaan. Paikat kannattaa ehdottomasti varata netistä etukäteen.

Beefeater 24 –gini on saanut nimensä siitä, että sitä uutetaan teelehtien kanssa vuorokauden ajan. Teelajikkeet ovat kiinalainen vihreä tee ja japanilainen Sencha.

gt4

Näillä onnistut

Minulla kesti pitkään päästä GT:n makuun, tai rehellisemmin sanottuna ylipäätään ymmärtää, miksi ihmeessä kukaan joisi näitä vapaaehtoisesti (taustalla hieman epäonninen gini-sessio nuorena, älkää kokeilko kotona)… Sitten sain maistaa hyvää giniä maukkaan tonicin ja greipinviipaleen kanssa, ja makunystyrät olivat heti leikissä mukana. Viime kesänä yllätin itseni jopa marinoimalla giniä vaaleanpunaiseksi raparperissä.

Kotibaarissa Gin and Tonic  -klassikkoon saa kiinnostavaa vaihtelua hankkimalla erilaisia tonic-vesiä tai lisäämällä juomaan tuoreita yrttejä tai mausteita. GT on parhaimmillaan tehtynä yksitellen lasiin oikeilla mittasuhteilla: yksi osa giniä ja kaksi osaa tonic-vettä.

Allekirjoitan täysin Timon vinkin tonic-vesillä leikittelystä. Kun kerran kokeilee vaikkapa Fentimansia, ymmärtää eron. Timo on itse tällä hetkellä innostunut Fever Treen toniceista, joita tosin saa Suomesta vain Heinon Tukusta. Fentimansia löytyy Alkosta ja joistain isoimmista K-kaupoista.

Kiitos seurasta Mikko, Andalucian aurinkoinen ja ja Anna-Maria!

16 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Normi Gin Tonic ei muuten onnistu kuin n. 5% baarimikoista, yleensä vika on se, että gini tulee liikaa läpi. Voi sitä autuutta, kun saat täydellisen tonicin. Mun mieshän aina sanoi, ettei tykkää, sanoin sille, että oot juonut vain huonoja. 😀 Kunnes sitten kerran yhdessä tilattiin Bar Sociksessa GT:t, voi autuutta. Mieskin kysyi, että tältäkö sen pitää maistua, nyökyttelin vaan päätäni. Mies muuten muutti mielipidettään juomasta tuon jälkeen. 😉

  Tykkää

  JonnaH.

  19.2.2015 at 20:12

  • JOO, hyvä GT on taivaallista, huonosti tehtynä aivan hirveää. Onneksi sait miehen maistamaan vielä kerran, niin pääsi hyvien makujen äärelle. 😀

   Tykkää

   riitta

   23.2.2015 at 09:49

 2. Tocassa GT:ssä oli kurkkua. Sekin toimi vallan mainiosti.

  Tykkää

  suolaajahunajaa

  21.2.2015 at 06:43

 3. Me ollaan ihan pöllööntyneitä erilaisiin gineihin ja toviceihin. Uusi oivallut Lontoon matkalla oli se, että molemmat tarjotaan huoneenlämpöisinä yhdellä jääpalalla. Näin maun hienot vivahteet pääsevät hyvin esille.

  Tykkää

  Merituuli

  21.2.2015 at 16:01

  • Wau, täytyy ehdottomasti kokeilla tuota huoneenlämpöä – meillä ainakin on tonic aina jääkaappikylmää.

   Tykkää

   riitta

   23.2.2015 at 09:51

 4. Tuo oli kyllä hieno iltapäivä! Kiitos vielä seurasta, oli kiva nähdä pitkästä aikaa 🙂

  Liked by 1 henkilö

  Mikko

  22.2.2015 at 18:30

 5. uuuh, Gin infused cucumber sandwich.

  Liked by 1 henkilö

  Mari

  23.2.2015 at 09:43

 6. Minäkään en aiemmin pitänyt/ymmärtänyt GT:stä, ennen kuin sain maistaa sellaista, jossa sekä gini että tonic ovat laadukkaita. Ja ne makutonicit. Ne on hyviä!

  Liked by 1 henkilö

  Teija

  23.2.2015 at 14:06

  • Haha, väärinymmärretty GT-parka! 😀 Makutonicit on tosiaan ihan uskomattoman hyvän makuisia, tekevät drinkistä paljon maukkaamman kokonaisuuden.

   Tykkää

   riitta

   23.2.2015 at 15:04

 7. Tulin kertomaan, että tajusin otsikon sanaleikin vasta nyt… 😀

  Liked by 1 henkilö

  Pandice

  26.2.2015 at 09:11

 8. Tämän innoittamana kävimme viime perjantaina paikan päällä Beefeaterin tislaamolla. Kyllä se on nyt viimeistään myönnettevä, että tonicilla on väliä… Kiitos vinkistä!

  Liked by 1 henkilö

  Ulla

  7.3.2015 at 15:11

  • Ai että, nyt oon kade! Oli varmasti mielenkiintoinen visiitti, tosi kiva että sain tarjota inspiraatiota. 🙂

   Tykkää

   riitta

   9.3.2015 at 15:03


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: