Makunautintoja Mannerheimintieltä: ravintola Lyon
Olen viimeksi käynyt yhdessä Helsingin vanhimmista ravintoloista 20 vuotta sitten. Juhlimme silloin porukalla ylioppilaskirjoitusten päättymistä, nyt vein äijäni sinne ystävänpäiväillalliselle.
French restaurant Lyon in Helsinki has operated in the same spot for over 40 years. My last visit there was exactly 20 years ago, so it was high time I pay them a visit. We were not disappointed: good food, several little complimentary dishes and palate cleansers from the kitchen and a very tempting wine list made our dinner a real treat!
Lyon on tarjonnut ranskalaista ruokaa ja tunnelmaa jo 46 vuotta, ja kuuluu siten samaan perinteisten ja pitkäikäisten ravintoloiden kategoriaan mm. Lehtovaaran, Eliten ja Savoyn kanssa. Se on pitänyt itsensä tasaisesti erilaisten luokitusten ja palkintojen piirissä aina, ja nyt huomasin ravintolan seinältä White Guide Nordicin uunituoreen suosituksen.
Mies kysyi ennen iltaa, minkälaista ruokaa on odotettavissa. Vastasin, ettei minulla ollut aavistustakaan, edellisestä kerrasta kun on tosiaan kulunut nuoren ihmisen iän verran. Illallisen jälkeen luonnehtisin Lyonin ruokia oman asteikkoni mukaan casual fine diningiksi, eli jotain bistroruoan ja piperryksen välimaastosta – ja herkullista sellaista!
Lyonissa saa vastinetta rahoilleen, illan aikana nenän eteen katettiin useampi pieni ja maukas keittiön yllätys. Sienidippiä olisin voinut syödä lusikalla, ja vaahdotettua bouillabaissea olisin mielelläni tilannut ison annoksen. Viinilista oli täynnä houkutuksia, joista päädyin ottamaan sancerrea kuha-annokseni kanssa ja mies punaista Rhônesta karitsanniskan kaveriksi.
Olen varauksettoman ihastunut illan jälkeen, näkisin hyvinkin itseni uusintakierroksella piakkoin. Kenties niin, että yhdistäisi oopperan ja hyvän ruoan, Oopperatalo kun on sopivasti Mannerheimintien toisella puolella.
Kuha-annos näyttää vähintäänkin kadehtittavalta!
TykkääTykkää
JonnaH.
16.2.2015 at 19:32
Oli ehdottomasti yksi parhaimmista kala-annoksista, mitä olen koskaan syönyt. Kala oli täydellisen rapea pinnalta ja pehmeän höyryävä sisältä. ❤ Suolaakin oli juuri optimaalinen määrä.
TykkääTykkää
riitta
17.2.2015 at 07:59
Näyttääpä hyvältä.Mitä muuten nuo vihreät neliöt ovat`?
TykkääTykkää
Jael
16.2.2015 at 20:32
Vihreät leipäset olivat ensimmäinen keittiön tervehdys. Pehmeää yrttileipää crème fraîche -tahnalla. 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö
riitta
17.2.2015 at 08:00
Ymmärsin, että Lyonissa on suhteellisen lähiaikoina vaihtunut keittiössä jengi, joka on nostanut paikan uuteen loistoon. Missä hintaluokassa ravintola on nykyään?
TykkääTykkää
suolaajahunajaa
16.2.2015 at 20:37
Jos näin on, niin on kyllä onnistunut uudistus! Alkuruoat olivat parikymppiä, pääruoat hieman yli kolmekymppiä. Laseittain myytävät viinit olivat 10-13 euroa/lasi.
TykkääTykkää
riitta
17.2.2015 at 08:02