masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Haetaan: Vuoden kokki ja vuoden tarjoilija

leave a comment »

Suomen parhaan kokin etsintä viettää peräti 20-vuotisjuhlaansa. Vuoden tarjoilija valitaan kolmannen kerran. Molemmat kisat käydään Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä Kevätmessuilla maaliskuussa.

12 kokkia kilpailee keskenään paremmuudesta kokkaamalla kirjolohta, tuoreita ostereita, naudan sisäfilettä tai häränhäntää.  Sama määrä tarjoilijoita puolestaan yrittää päihittää toisensa mm. olueen liittyvässä tehtävässä sekä liekittämisessä.

Kokkikisan finalistit ovat lähes kaikki helsinkiläisistä ravintoloista, vain turkulainen Smör oli saanut kaksi kokkiansa mukaan. Tarjoilijoita sen sijaan oli kaikkialta Suomesta. Oli hauska tunnistaa muutama heistä minulle tutuista ravintoloista, ovat kyllä ehdottomasti ansainneet paikkansa finaalissa.

vuodenkokki2015 vuodentarjoilija2015

Pääsin viime vuonna syömään kokkikisan voittaneen Heikki Liekolan kilpailuruoat – vuoden tarjoilijan tittelin vieneen Toni Yksjärven tarjoilemana. Joten, arvon 2015 finalistit, jos kaipaatte onnetarta paikalle, niin… just sayin´…

Kilpailut koskevat tietenkin enemmän ammattilaisia, mutta meillä tavallisilla tallaajillakin on mahdollisuus päästä osaksi juhlahumua: Kevätmessuilla on nimittäin kokkimittelön juhlavuoden kunniaksi pop up –ravintola Kokit 1995-2015 puutarhassa, jossa tarjoillaan messujen henkeen sopivasti grilliruokaa ja muuta purtavaa, jota on helppo syödä sormin messuilla kierrellessä. Antimien luulisi olevan erinomaisia, eloa grillihiiliin puhaltavat mm. Pekka Terävä, Heikki Liekola ja Suomen kaikkien aikojen parhaan Bocuse d´Or –kilpailutuloksen vastikään kokannut Matti Jämsén.

Kilpailijoita voi seurata Facebookissa:

https://www.facebook.com/vuodentarjoilija

https://www.facebook.com/vuodenkokki

Kuvat: valokuvaaja Manne Stenros, Elosäätiö

Written by riitta

13.2.2015 klo 14:16

I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: