masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

´tis the season: pikkujoulutarjottavia

with 4 comments

Pikkujoulujen sesonki on huipussaan, ja jopa etelään saatiin lunta silmänlumeeksi juuri sopivaan aikaan.

Haluan aluksi jakaa kanssanne viinivinkin, olen nimittäin löytänyt todella erinomaisen kuohuviinin: espanjalaisen Jaume Serra Brutin. Tämä panee kunnolla kampoihin jaloimmillekin kuplille raikkaudellaan ja paahteisuudellaan! Viinissä on sopivasti ytyä sopiakseen myös ruoan kanssa nautittavaksi. Pullollisen saa häkellyttävän halpaan hintaan: 8,49 euroa. Ei, tuosta ei puutu numeroita.

Juhlien järjestämisessä on oikeastaan vain kaksi muistamisen arvoista sääntöä: laita kuohuviini ajoissa kylmenemään, ja muista tunnelmavalaistuksen ja –musiikin merkitys. Toki ruokaakin kannattaa tarjoilla, mutta pienillä suupaloilla ja pähkinöillä pääsee jo pitkälle, jos ei ole keittiössä viihtyvää rotua.

Pari pikaisesti valmistuvaa tarjottavaa, joita on helppo tehdä sarjatuotantona isommallekin porukalle:

Kallen kaviaari –taikinarullat

Sulata pakastettu voitaikina ja kauli se ohueksi levyksi. Levitä sille tuubillinen Kallen kaviaaria (kuten korvapuusteja tehdessä) ja rullaa levy pötköksi. Leikkaa rullasta n. 1-2 sentin paksuisia kiekkoja, ja paista kiekot uunissa 200 asteessa kullanruskeiksi (10-15 minuuttia, tarkkaile paistumista).

Paahdetut chili-cashew-pähkinät

Paahda pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet pintaansa hieman väriä. Kannattaa olla tarkkana, sillä pähkinät palavat helposti. Ravistele siis pannua rivakasti muutamaan kertaan paistamisen aikana. Kaada kuumat pähkinät tarjoiluastiaan, ja mausta merisuolalla ja kuivatuilla chilihiutaleilla (aloita pienellä määrällä).

Kokeile myös näitä (ohje löytyy kuvia klikkaamalla):

papudippi

siikacevichetacot

siika-alkupalat

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Rullat lähtee kokeiluun!

    Liked by 1 henkilö

    Nanna

    24.11.2014 at 15:25

    • Jee, ihana kuulla! 🙂 Ovat näyttävämpiä kuin miltä kuulostavat (ja aineksia voi pitää jääkaapissa vaikka koko juhlasesongin ajan, niin on yllärivieraillekin jotain tarjottavaa).

      Tykkää

      riitta

      24.11.2014 at 15:45

  2. Helppo ja sarjatuotanto tämän asian tiimoilta kuullosti erittäin hyvälle ja Kallen-kaviaarit tulee takuulla testiin täälläkin. 🙂

    Liked by 1 henkilö

    JonnaH.

    24.11.2014 at 19:37

    • Kallen kiekot on tosi hyviä, sopivan suolaisia pikkupaloja illanistujaisiin. 🙂 Hitsit kun rupeskin tekemään mieli… 😀

      Tykkää

      riitta

      25.11.2014 at 14:31


I live for comments!