masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Kampaa purjolla

with 12 comments

Yksi ehdottomasti suosituin Pinterest-pinnaukseni (vai mitä nämä ovat suomeksi?) on räyhänhenki Gordon Ramsayn resepti kampasimpukoille purjovinaigrettellä.

One of my most popular Pinterest-pins is a recipe for scallops and leek vinaigrette by Gordon Ramsay. I finally tried cooking it, and I have to say it tastes really, really good! The scallops’ slight sweetness goes incredibly well together with the tangy vinaigrette made with Dijon-mustard. For the recipe in English, please click here.

kammatpurjolla

Olin merkannut ohjeen muistiin aikoja sitten, mutta kun taas yksi ihminen kiinnostui tästä Pinterestin puolella, oli korkea aika kokeilla, onko ohje oikeasti hyvä, vai kuulostaako se vain siltä. Isänpäiväillallinen tuntui otolliselta ajalta testikokkaukselle.

Ohje on sarjassamme helpolla juhlavaa. Muutama raaka-aine toimii yhdessä kuin häkä, ja lopputulos on huomattavasti enemmän, kuin osiensa summa – kulunutta partta lainatakseni. Äyriäisten makeus pelaa suussa sulavan hyvin yhteen kastikkeen happamuuden ja sinapin terävyyden kanssa.

Kampasimpukat ostin Mankkaan K-Supermarketista, jonne on ilmestynyt aikuisten karkkilaari: pakastealtaasta saa itse annostella ja punnita kampasimpukoita, kuorellisia katkarapuja ja jättiravun pyrstöjä. Ihana idea!

Kampa-annos kahdelle:

  • 6 pulskaa kampasimpukkaa
  • 1 pieni purjo (vain valkoinen osa)
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • ripaus sokeria
  • suolaa, mustapippuria
  • sitruunanmehua
  • oliiviöljyä paistamiseen

Huuhtele purjo hyvin ja leikkaa se noin sentin mittaisiin pätkiin. Kuullota purjoviipaleita kuumalla pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Sekoita sillä aikaa etikka, sinappi ja hyppysellinen sokeria emulsioksi. Sekoita kastike ja purjoviipaleet keskenään, ja mausta suolalla ja pippurilla.

Taputtele kampasimpukat kuiviksi puhtaalla pyyhkeellä ja halkaise ne sivusuunnassa kahtia. Paista niitä kuumalla pannulla oliiviöljyssä minuutti per puoli, maustaen kumpikin puoli suolalla, pippurilla ja pienellä tujauksella sitruunanmehua. Lado simpukat lautaselle ja asettele purjovinaigretteä päälle.

12 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ihanan simppeli resepti, meillä syödään valitettavan vähän simpukoita. Pitää tehdä korjausliike asian suhteen. 🙂

    Tykkää

    JonnaH.

    10.11.2014 at 17:07

    • Joo, enemmän äyriäisiä ja kalaa pitäisi meidänkin syödä, yritän pikkuhiljaa tehdä muutosta siihen suuntaan.

      Tykkää

      riitta

      11.11.2014 at 09:11

  2. Kampasimpukat on ihania 🙂 Meillä niistä tehtiin ihanan kuohkeaa kampasimpukkamureketta, jonka resepti ilmestyy loppuviikolla.

    Tykkää

    Tuplaespresso

    10.11.2014 at 17:55

    • Oih vitsit, kampamureke kuulostaa mahtavalta, tuon reseptin haluan lukea! 🙂

      Tykkää

      riitta

      11.11.2014 at 09:11

  3. Tuollainen karkkilaari kelpaisi minullekin. Voisivat vaikka vaihtaa kaikkien kauppojen irtsarihyllyt pakasteörkkeihin!

    Liked by 1 henkilö

    luimupupu

    10.11.2014 at 20:38

    • Haha, mulla olis ainakin tuossa tapauksessa karkkipäivä joka päivä…! 😀

      Tykkää

      riitta

      11.11.2014 at 09:12

  4. Tämä kuulostaa kyllä tyrmäävältä! Josko viikonloppuna kokeilisi.

    Liked by 1 henkilö

    Mari

    12.11.2014 at 13:24

  5. Ooh mikä herkku!

    Liked by 1 henkilö

    Jael

    13.11.2014 at 18:20

  6. Ihanan yksinkertaista ja niiiiiiin maukasta herkkua! Kokeilimme ja tykkäsimme!

    Onko se Mankkaan K-Supermarket se, joka aikoinaan kulki nimellä Vexi? Se oli jo reilu 10 vuotta sitten aivan törkeän hyvä kauppa, kiva kuulla, että on edelleen 🙂

    Liked by 1 henkilö

    Sofia

    16.11.2014 at 14:23

    • Ihana kuulla, että tykkäsitte! Tosiaan simppeli mutta ”näyttävä” resepti. 🙂

      Joo, Vexipä hyvinkin! Juuri menneellä viikolla kuulin, kuinka eräs daami vastasi puhelimeen ”no mä oon Vexissä”, eli nimi elää ja voi hyvin. 😀 Ihan älyttömän hyvä kauppa tosiaan, hurja valikoima vaikka sun mitä.

      Tykkää

      riitta

      17.11.2014 at 09:29


I live for comments!