masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Lobo-Dog: Insanely Good

with 8 comments

Viimeinen OivaPari-osakilpailu on kaikkein ylellisin: kehitä gourmet-pikaruoka shampanjan arvolle sopivaksi.

lobodog2a

I´m taking part in a recipe invention competition where the participants were asked to come up with the perfect gourmet fast food to accompany G.H. Mumm Cordon Rouge Brut –champagne. The possibilities seemed endless – I mean come on, everything tastes good with champagne! I finally decided to pair a luxury drink with something equally sumptuous: lobster. Click here for the Lobo-Dog –hot dog –recipe.

lobodog1

Kuohuviinit ja shampanjat ovat nykyään paitsi juhlajuomia, myös varteenotettavia vaihtoehtoja läpi aterian juotaviksi. Ravintola Savoyn sommelier Antti Uusitalo tietää kertoa jopa saunashampanjan yleistymisestä – tuolla palkinnolla minutkin kieltämättä saisi löylyihin!

Champagnen alue sijaitsee yllättävän pohjoisessa. Sen viileä ilmasto vaikuttaakin viinin hapokkuuteen, ja maaperän kalkkisuus tuo makuun mineraaleja. Shampanjoissa käytetään kolmea rypälettä: viinin selkärangan muodostavaa pinot noiria, hedelmäisyyttä tuovaa pinot meunièreä ja eleganttia chardonnaytä.

Maailman makunystyrät suosivat yhä kuivempia kuohuviinejä. G.H.Mummin Cordon Rouge Brut on juuri sopivan kuiva minun makuuni, siinä on sitrushedelmää ja kuivaa paahteisuutta. Väri on kirkkaan läpikuultava.

Reseptin kehittely tuotti aika lailla päänvaivaa. Vaihtoehtoja tuntui olevan liikaa, muttei sitten muka kuitenkaan yhtään. Lopulta päätin vetää luksuksen tappiinsa, ja valita pääraaka-aineeksi jotain yhtä ylellistä kuin shampanja: hummerin. Ylellisyyttä annokseen tuo myös se, että Lobo-Dogien kaikki osat tehdään itse, majoneesista hodarisämpylöihin (jotka teen aina Jonnan reseptillä).

Jos haluat lisää potkua loboihin, sekoita täytteen joukkoon cayenne-pippuria. Lisää ruokaisuutta puolestaan saa salaatista ja vaikka hölskytyskurkuista.




Lobo-Dogit

1 pakastehummeri

2 keltuaista

2 dl rypsiöljyä

1 lime

puoli punttia korianteria

1 porkkana

suolaa, mustapippuria

Sulata hummeri. Mehukkain tapa on antaa hummerin sulaa rauhassa yön yli jääkaapissa. Riko panssari veitsen hamaralla, ja poimi kaikki liha talteen pyrstöstä ja saksista. (Muista poistaa suoli!) Pilko liha pieneksi.

Raasta puolikkaan limen kuori talteen. Sekoita kulhossa keltuaiset ja puolikkaan limen mehu. Vatkaa rypsiöljy sekaan hitaasti valuttamalla. Mausta limen kuorella, korianterilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon hummerinlihalla. Raasta porkkana ja lisää sekin.

oivapari2014

8 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. no ei tarvita lobotomiaa näkemään että tässä on kyllä voittajan ainekset🙂

    Liked by 1 henkilö

  2. Oh härregud mikä luksushampurilainen!

    Liked by 1 henkilö

    Jael

    2.11.2014 at 17:54

  3. olispa ollut kiva olla testiryhmässä…. (what an understatement…)

    Liked by 1 henkilö

    Nanna

    2.11.2014 at 21:34

  4. Ihan huikea. Pakko tunnustaa, etten ole koskaan käsitellyt itse hummeria. Pitäisi varmaan, onhan se vaan niin huikea raaka-aine.

    Tykkää

    • Lobsterit on helppoja tapauksia, on niin isoja että on helppo käsitellä.

      Tykkää

      riitta

      7.11.2014 at 21:29


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: