Taantumukselliset voimat Tampereella
Koulu tarjosi ystävällisesti pienen tauon arjesta syysloman muodossa. Pidennetty viikonloppu oli mahtava tilaisuus tehdä kahden yön vierailu Tampereelle, sen hyviin ravintoloihin ja uuteen hotelli Torniin.
Tampereella on aina kiva käydä. Moni hehkuttaa Turkua, mutta minä pidän Tampereesta huomattavasti enemmän – kenties sisälläni asuu pieni Pate Mustajärvi, mene tiedä.
Yövyimme upouudessa hotelli Tornissa, joka kohoaa Suomen korkeimmalle tällä hetkellä. Erittäin kiva hotelli, ja näkymät ovat tietenkin ihan omaa luokkaansa. Katolla on viihtyisä terassi, jossa voin kuvitella varsinkin kesäiltoina ihmisten viihtyvän.
Pork and More
Saapumisiltana kävelimme ravinteleiden Bertha ja Huber kolmanteen sisarukseen Pork and Moreen. Pieni ravintola ottaa varauksia vastaan vain yli kuuden hengen seurueilta, joten jouduimme jonottamaan pöytää kymmenisen minuuttia. Ravintolalla ei ole baaria, joten jonotus tapahtuu elähdyttävästi ulkona, eli räntäsateella ja pakkasilla kannattaa varautua lämpimin vaattein.
Ruoka oli todella hyvää, testasimme kolmeen pekkaan vähän sitä sun tätä. Annokset ovat juuri sitä, mitä lista sanoo: alkupalat ja snäcksit ovat sopivan pieniä, ja pääruoat täyttävän kokoisia. Suosikiksi taisi nousta punasipuli-chili-relissillä maustettu nyhtöpossuleipä, mutta kaikki oli oikein maukasta ja huolellisesti valmistettua kiireestä huolimatta. Palvelu oli ystävällistä, ammattitaitoista ja tehokasta, siitä täydet pisteet! Drinkkilista vaikutti mojitojemme lisäksi oikein hyvältä, paikasta saa toki kivasti pienpanimoiden oluita.
Lauantaiaamupäivänä suuntasimme Lenin-museoon. Siellä on pysyvän (Neuvostoliitosta saatujen ohjeiden mukaisesti koostetun) näyttelyn lisäksi meneillään Otto Wille Kuusisen elämästä kertova erikoisnäyttely. Suosittelen museota lämpimästi, paikassa ei juuri paljon enemmän historian havinaa voisi olla.
Ravintola Masu
Lauantai-illaksi olin varannut aasialaisia makuja kokkaavan Masun. Sashimi-lajitelmani toimi hyvin, samoin souschefin possu -hirata bunit, eikä pääruoissakaan ollut vikaa. Tunnelma ja palvelu eivät yltäneet edellisen illan tasolle, mutta possulaiset nostivat kieltämättä riman korkealle. Menisin uudelleen, maut olivat sitä mitä pitikin, ja listalle jäi vielä monta mielenkiintoista annosta.
Tampere on mun suosikki, voisin vaikka muuttaa sinne! Viime visiitistä on ihan liian pitkä aika!
TykkääLiked by 1 henkilö
Liisa
31.10.2014 at 14:32
Joo, jos olisi pakko muuttaa muualle Suomeen, lähtisin Tampereelle. 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö
riitta
31.10.2014 at 14:50
Minäkin tykkään Tampereesta (murrekin on paljon kivempi kuin Turuus, heh). Edellisellä (työ)reissulla käytiin Berthassa, se oli jälleen loistava. Masu kiinnostaisi kovasti!
TykkääLiked by 1 henkilö
Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi
31.10.2014 at 18:37
Bertha on tosi hyvä, samoin tykkäsin Huberista kovasti – eli kaikki kolme ravintelia toimii.
TykkääTykkää
riitta
1.11.2014 at 13:07
Minulla on tulossa blogiin Turkua hehkuttava kirjoitus, mutta en tunnusta siinä totuutta eli kyllä minäkin ehkä enemmän tuosta Tampereesta tykkään. Siinä on sopivasti rosoa. Mutta Turun ravintolatarjonta, se on kyllä aika kova.
Mutta seuraavaksi siis Tampereelle ja nämä suositukset takataskuun.
TykkääTykkää
Jonna / suolaa&hunajaa
31.10.2014 at 21:02
Totta, Turussa on paljon superhyviä paikkoja, mutta noin muuten Tampere on kivempi.
TykkääTykkää
riitta
1.11.2014 at 13:08
Tampere on ihana paikka! Pork and More pääsee muutaman viikon päästä testiin, hyvältä vaikuttaa! 🙂
TykkääTykkää
Annaleena
31.10.2014 at 23:30
Jee, toivottavasti tykkäät! 🙂
TykkääTykkää
riitta
1.11.2014 at 13:08
Hmmm… hävettävän vähän tulee käytyä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kivan näköiset ravintolat, tykkäisin varmasti, minä kun fanitan sekä possua, että aasiaa… nam.
TykkääTykkää
Ulla
1.11.2014 at 07:55
Samis, possu ja Aasia toimii! 🙂 Yhdessä ja erikseen. 😉
TykkääTykkää
riitta
1.11.2014 at 13:09
Pork and moren burgerit! Ja alin lihakuva! *drool* Mäkin ❤ Tampere.
TykkääTykkää
Pandice
1.11.2014 at 09:32
Burgerit oli tosi hyviä, kiva kolminaisuus erilaisia makuja ja lihoja. Jotain tällaista Helsinkiinkin, kiitos!
TykkääTykkää
riitta
1.11.2014 at 13:10