masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Nagasaki ja sen kiinalaiskortteli

with 8 comments

Matka jatkuu. Tällä kertaa meille ihan uudelle saarelle, eli Kyushulle, ja sen kenties kuuluisimpaan kaupunkiin Nagasakiin.

En tiedä olisimmeko lähteneet näin pitkälle Tokiosta ilman pientä seikkailua Osakassa. Hommahan meni nimittäin niin, että otimme shinkansen-luotijunan Tokiosta Osakaan ihan vain mennäksemme kesällä avattuun Harry Potter –teemapuistoon. Puisto sijaitsee Osakan Universal Studiosin yhteydessä, ja oli niin suosittu, että saimme ajastetut liput sinne vasta kello puoli kahdeksaksi illalla. Teemapuisto oli aivan mahtava paikka Potteristille ja fantasiakirjallisuuden ystävälle. Myyntikojusta sai kermakaljaa, Ollivanderin sauvapuodista taikasauvoja – Bertie Bottin Joka Maun Rakeita unohtamatta. Itse Tylypahka toimi jonkin huvipuistolaitteen tyyssijana. Rakastin kirjoja, rakastin elokuvia ja nyt sain vielä kulkea Tylyalhossa, ei voi paremmaksi pistää.

Illan venähtäminen toi kuitenkin myös mukanaan sen, että myöhästyimme viimeisestä Tokion-junasta. Ei auttanut muu, kuin etsiä Osakasta hotelli, ja kohdata aamu uusin matkasuunnitelmin. Mies sitä sitten ehdotti, josko lähtisimme Nagasakiin, kun olemme jo tulleet hyvän matkaa Tokiosta? Ja niin sitä sitten mentiin. Japanilaisissa junissa on mukava matkustaa, plus että niihin saa ostaa eväät mukaansa…

Matkapäivä oli sateinen, sillä hirmumyrsky teki tuloaan kohti pääsaarta. Loppumatka kohti Nagasakia kulkee aivan rannikolla, ja oli mielenkiintoista nähdä ihan erilaisia maisemia, kuin mihin on tottunut esimerkiksi Tokiossa. Nagasaki ja sen lähialueet ovat myös ihanan vehreitä ja vuoristoisia, Nagasakikin on rakennettu rannalle vuorten syleilyyn.

Nagasakissa on luonnollisesti paljon nähtävyyksiä ja monumentteja atomipommiin liittyen. Alla olevat kuvat on otettu rauhanpuiston ylätasanteelta kohti kaupunkia.

nagasaki3 nagasaki2 nagasaki1

Japanissa näkee usein kissoja temppelialueilla ja muissa nähtävyyksissä, niin myös rauhanpuistossa. Tämä yksilö kuuluu ilmeensä perusteella MC Koviin Kolleihin.

nagasaki4

Muistomerkki pystytettiin tasan sille paikalle, mihin pommi putosi. Näin monta japanilaista merkin kohdalla osoittamassa kunnioitustaan. Tapahtunutta ei ole unohdettu, ja siitä puhutaan edelleen paljon. Maailman tämänhetkisiä levottomuuksia miettiessä toivoo, että menneestä on otettu opiksi.

nagasaki5

Chinatown

Kaupungin kiinalaiskortteli on nähtävyys itsessään, ja erinomainen paikka syödä illallista. Paikka ei ole yhtä suuri kuin Jokohaman, mutta aivan yhtä koristeellinen. Illallispaikkamme eli Kairakuen oli tällä kertaa bongattu suoraan opaskirjasta. Ravintola sijaitsee aivan pääsisäänkäynnin luona vasemmalla.

chinatown2 chinatown1

Söin ravintolan nimikkoannoksen eli chanponia, Nagasakin tapaan valmistettua possu-kasvis-wokkia. Erinomaista, lämmittävää ja täyttävää. Ravintola oli täynnä paikallisia, joista moni päätyi samaan annokseen.  Dim sumit olivat myös erittäin maistuvia.

chinatown3 chinatown4

8 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kiitos noja- tai siis työtuolimatkasta Nagasakiin! Hyvin mielenkiintoinen paikka selvästi.

  Liked by 1 henkilö

  Pandice

  8.10.2014 at 09:05

  • Ollos hyvä, kiva kuulla että viihdyit! Nagasaki jää kyllä mieleen, muutenkin kuin surullisen historiansa vuoksi. ”Pienen” tuntuinen kaupunki, vähän kuin Hiroshimakin, ei niin täyteen ahdettu.

   Tykkää

   riitta

   8.10.2014 at 09:29

 2. Japani-kuumeeni senkun nousee!

  Tykkää

  luimupupu

  8.10.2014 at 09:35

 3. Japanissakin on ollut ihan kylliksi ja liikaa haluunhaluuntonne juttuja. Pitikö sun vetää esiin vielä tuo Tylypahka-korttikin? 🙂

  Liked by 1 henkilö

  Nanna

  8.10.2014 at 10:02

  • Sorry babe, oli ihan pakko… 😀 Potterland oli sanalla sanoen mykistävä.

   Tykkää

   riitta

   8.10.2014 at 10:04

 4. Chanpon on niin herkkua!

  Sitä tosiaan toivoisi, että ihminen oppisi historiasta, mutta meno sen kun jatkuu. Sitä on surullista sivusta katsella.

  Liked by 1 henkilö

  Hirame

  11.10.2014 at 11:26

  • Se oli todella hyvää, täyteläistä ja lämmittävää.

   Tuntuu, että aina vaan hullummaksi menee. Uutisia katsellessa on joskus aika voimaton olo.

   Tykkää

   riitta

   11.10.2014 at 11:37


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: