masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Getting big in Japan II: Tokyo Skytree & kaiten sushi

with 14 comments

Ruokamatka Japanin halki jatkuu. Lupasin viimeksi kertomusta Nagasakin Chinatownista ja Tokion yakitori-vartaista, mutta mennäänkin ensin korkeammalle. 634 metriin ollakseni eksakti.

The saga on eating my way through Japan continues. I know I promised last time to write about Nagasaki´s Chinatown and yakitori-skewers, but I hope you forgive me if I take you a little higher first. Tokyo´s Skytree is the world´s tallest tower with its 634 meters, and it offers amazing views over Tokyo and even beyond (you can see Mount Fuji on a good weather day). Beneath the mammoth monolith is a shopping centre, where we ventured for kaiten sushi, or conveyor belt sushi. Good food in a fun way, what more could you ask for?

WAY OVER THE RAINBOW: TOKYO SKYTREE

Tokion Skytree on maailman korkein torni. Ihan tuohon 634 metriin ei tietenkään yleisöä pääse, mutta ihan tarpeeksi ylös asti näin korkeisiin paikkoihin epäilevästi suhtatuvan mielestä. Ovathan nuo näkymät älyttömän hienot, ei siitä pääse mihinkään. Fuji näkyy kauniilla säällä, meillä kävi sen suhteen sumuisempi tuuri tällä kertaa. Kuvista näkee hyvin Tokion kaupunkirakennetta, tiuhaan on rakennettu taloja.

ST_näkymä1 ST_näkymä2 ST_torni

Skytreen juurella on tunnelmallinen terassiravintola, jonka kaikissa pöydissä on oma grilli. Jotain yhteistä ateriointia siellä on näemmä tarkoitus suorittaa, en ihan tarkkaan ottaen tiedä, mitä. Kenties sukiyakia?

ST_terassi

Tornin juurella on myös ostoskeskus, jonka yksi kerros on omistettu kokonaan ravintoloille. Näin opasteissa sanan ”kaiten sushi” ja päätös oli sitä myöten selvä – raakaa kalaa liukuhihnalta lounaaksi, kiitos!

Rasvainen tonnikala oli kaikkein herkullisin. Silmät syövät enemmän kuin mitä napa vetää…

SK_tuna ST_kokki

Kokit työskentelevät keskellä, ja nostavat valmiit annokset liukuhihnalle. Heiltä voi myös aina tilata suosikkejaan. Vihreän teemukinsa saa jokainen sekoittaa istumapaikallaan, sitä varten on kuumavesihana ja teejauhe. Samoin soijakastike ja inkivääri on valmiina jokaisen paikalla.

ST_linjasto ST_maki ST_vaaleakala

Moni varmasti jo tietääkin, että tämänkaltaisissa ravintoloissa laskutetaan lautasten värin mukaan. Tässä paikassa tarjoilija kasasi kaikki lautaset pinoon ja skannasi ne pingismailan näköisellä laitteella, ja sai siitä tulostettua eritellyn laskun. Älkää kysykö miten se on mahdollista, hienoa ja näppärää joka tapauksessa.

SKEWERED LITTLE MORSELS OF FLAVOUR

Yakitori-vartaita tarjoavia paikkoja on paljon, ja ne tunnistaa jo kaukaa ihanan tuoksun ja isojen grilliritilöiden perusteella. Japanilaiset hyödyntävät elämistä ihan kaiken, joten vartaissa on kanan eri osia nahasta alkaen. Grillatuissa kananmunissa oli hämmentävän pähkinäinen maku, ei hassumpaa! Lasten kanssa matkustaessa yakitori-ravintolat ovat erinomainen tapa ruokkia perhe varmasti kaikkia tyydyttävällä tavalla.

Yakitori-restaurants offer chicken meat skewers, grilled vegetables, dim sum and plenty of other great dishes to feed your family. Japanese really have embraced the “nose to tail” –food philosophy, so expect the menu to offer even chicken skin skewers.

yakitori1 yakitori2 yakitori3

14 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Osaksssa yhdessä paikassa maksettiin ovella ja säi syödä niin paljon kuin halusi, hintoja oli kaksi, naisten ja miesten.

  Liked by 1 henkilö

  luimupupu

  30.9.2014 at 08:04

  • Apua, mut saisi kantaa ulos tuollaisesta paikasta, lähtee aina ihan lapasesta… 😀 Meillä tosin mun pitäisi varmaan reiluuden nimissä maksaa miesten hinta.

   Tykkää

   riitta

   30.9.2014 at 10:16

   • Sama täällä. Uups, mun pitää näköjään harjoitella iPadilla kommentointia, että tulee edes puolet kirjaimista oikein ;).

    Liked by 1 henkilö

    luimupupu

    30.9.2014 at 10:18

   • Ja mun kännykällä, tulee välillä sellaista siansaksaa että ihan hävettää.

    Tykkää

    riitta

    30.9.2014 at 10:22

 2. Toi tonnari näytti niin herkulliselta.. Täälläkin nähty tuollainen kaiten sushi -mesta (tai ehkä useampiakin), mutta ei olla ehditty vielä testaamaan.

  Liked by 1 henkilö

  parlasalomaa

  30.9.2014 at 11:58

  • Oli kyllä suussasulavaa, ei täältä saa noin pehmeää. 🙂 Teillä voi olla paremmat mahikset siellä.

   Tykkää

   riitta

   30.9.2014 at 13:56

 3. Voi ei, nyt alkoi sitten tekemään tonnikalaa mieli. Itsehän en voi sietää sitä purkissa olevaan, mutta tuore. :p

  Tykkää

  JonnaH.

  30.9.2014 at 17:28

  • Tuoretta ja purkkikamaa ei voi verratakaan toisiinsa, ihan kuin olisi eri kalasta kyse..!

   Tykkää

   riitta

   1.10.2014 at 06:42

 4. Liukuhihnaruokailu Tokiossa oli kyllä hauskaa, me onnistuttiin keräämään aikamoinen pino lautasia ja paikalliset siinä sitten hihittelivät lautastornillemme 😀

  Liked by 1 henkilö

  Nti Papu

  2.10.2014 at 20:59

  • Haha, voin kuvitella! 😀 Japanilaiset naiset varsinkin on ihan superpieniruokaisia, minä taas en – joskus melkein hävettää syödä kolminkertainen annos heihin nähden… 😉

   Tykkää

   riitta

   3.10.2014 at 07:10

 5. Haha, japanilaiset todella hyödyntävät kaiken eläimistä. Muistelen eräänkin kerran tilanneeni friteeratun kanan sijasta friteerattua kanan rustoa…Siinä oli syömistä.

  Tykkää

  • Wooooot, toi on jo ehkä turhan eksoottista mulle…. o_O Tiristetty kanannahkakin oli jo äärirajoilla,

   Tykkää

   riitta

   3.10.2014 at 07:10

 6. […] Tokyo Skytreen juuressa olevassa kauppakeskuksessa on myös ruokakauppa. […]

  Tykkää

 7. […] Makumuistoja Tokiosta […]

  Tykkää


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: