masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Possupita punaviinisiirapilla

with 7 comments

oivapari2014Philip Kotler puhui neljästä peestä – minulle riittää kolme: possu, pita ja punaviini. Mehevien kassler-pitaleipien sisus viimeistellään punaviinisiirapilla. Ohje on kontribuutioni Campo Viejo –reseptikilpailuun, jossa etsitään taas Oivia Pareja ruoka- ja viinimaailman välille.

Campo Viejo Reserva 2008 maistuu minun suussani tasapainoiselta, pehmeän marjaiselta ja mausteiselta. Eli oikeastaan juuri sellaiselle, joka istuu rennon liharuoan kylkeen paremmin kuin hyvin. Ohjeen henkinen koti on Helsingin Ullanlinnan ihanimmassa kahvilassa Mattolaiturissa, sen valikoimissa on nimittäin taivaallinen possunliha-BBQ-leipä.

Pitaleivät voi toki ostaa valmiinakin, mutta koska niiden puffaantuminen uunissa tuottaa aikamoisia onnistumisen tunteita, ehdotan, että kokeilet edes kerran niiden tekemistä kotona. Maku-lehden ohje toimii pomminvarmasti.

Etikkainen punakaali tuo muuten makean lihaiseen makuun sopivaa kirpeyttä.

op_possupita2

Nyhtöpossu:

  • 1 kg possun niskaa
  • 1 appelsiini
  • 0,5 dl Campo Viejoa
  • 1 dl ruokosokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 1 rkl mustapippuria
  • 2 tl viismaustetta
  • 2 rkl savustettua paprikajauhetta
  • 3 valkosipulinkynttä

Ota liha huonelämpöön reilu tunti ennen paistamista.

Esilämmitä uuni 225 asteeseen.

Raasta appelsiinin kuori ja purista siitä mehu. Silppua valkosipulit pieneksi. Sekoita loput mausteet keskenään ja hiero se kauttaaltaan lihan pintaan.

Kaada kannelliseen uunivuokaan appelsiinin mehu ja viini. Nosta mausteissa kieritelty liha nesteen päälle, ja paista uunissa ilman kantta 30 minuuttia. Nosta sitten kansi päälle ja laske uunin lämpötila 100 asteeseen. Paista lihaa uunissa 5-6 tuntia, tai, jos käytät lämpömittaria, kunnes sisälämpötila on 87 asteen hujakoilla.

Anna lihan asettua foliossa ennen kuin nyhdät sen suikaleiksi. Sekoita uunivuoan pohjalla oleva neste lihan joukkoon ja tarkista maku.

Punakaalisalaatti:

  • 200 g punakaalia
  • suolaa, mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • viinietikkaa

Raasta punakaali ja sekoita mausteita sen joukkoon, kunnes maku on sopivan kirpeä.

Punaviinisiirappi:

  • 3 dl Campo Viejoa
  • 1 dl ruokosokeria

Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen kasaan, noin reiluun kolmannekseen alkuperäisestä.

op_possupita1

Written by riitta

28.9.2014 klo 18:12

7 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

    • Onneks lihaa jäi vielä yli, saan siitä jotain ihanaa tänäänkin!😀

      Tykkää

      riitta

      29.9.2014 at 08:44

  1. Aika hyvältä näyttää!🙂

    Tykkää

    Campasimpukka

    29.9.2014 at 07:18

  2. Onneksi luin tämän lounaan jälkeen, enkä ennen lounasta. Nam! Hyvä idea käyttää samaa viiniä myös itse ruuassa. Varmasti pistää viini-ruoka-parin toimimaan entistä paremmin.

    Liked by 1 henkilö

    Teija

    29.9.2014 at 11:47

    • Joo, viinin käyttäminen ruoan seassa on munkin mielestä tosi hyvä kikka soinnuttaa ruoan maut juomaan, käytän sitä aika usein.🙂

      Tykkää

      riitta

      29.9.2014 at 12:03

  3. […] nyhtöpossua uunijuuresten ja punaviinikastikkeen […]

    Tykkää


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: