masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Getting big in Japan, part 1

with 10 comments

Hoen tätä alvariinsa, mutta Japanissa ei kerta kaikkiaan pysty syömään huonosti. Ravintoloita ja katukojuja on käsittämätön määrä, joka makuun löytyy oma paikka.

Not getting enough great food in Japan is simply not possible. The country´s thousands of restaurants and street vendors cater to every taste and budget. Yokohama harbours a vibrant Chinatown, where you can find amazingly fragrant and tasty Chinese food. Skip dessert in the restaurant though, and buy ice cream or vanilla pastries (pictured) instead from the street. Remember to also check out this post if you´re a sushi fan.

Yleisenä vinkkinä: muista katsoa ylös! Japanilainen rakentaminen suuntautuu ylöspäin, eli etsimäsi ravintola saattaa mainostaa katutasossa, mutta sijaita kolmannessa kerroksessa. Mainoskyltissä yleensä mainitaan sijainti, joten ole tarkkana. Toisaalta, emme olisi löytäneet erästä mieletöntä okinawalaista ravintolaa, jos olisimme tämän älynneet aiemmalla reissulla – joskus ihmiselle tekee hyvää eksyä.

Söimme reissussa niin paljon, usein ja hyvin, että pitää jakaa kuvat ja tarina pariin osaan. Aloitetaan vaikka ensimmäisten päivien visiitistä Jokohamaan.

jokohama1 jokohama3 jokohama6

Jokohamassa on upea Chinatown, jonka jokaisesta ravintolasta saa hyvää ruokaa. Ravintoloissa kannattaa kuitenkin jättää jälkiruoka väliin, ja napata kiinalaiskorttelien katukojuista jäätelöä tai kuvassa näkyvä herkullinen vaniljatäytteinen pulla mukaansa. Jos ei ole nälkä, voi mennä jasmiiniteelle ja leivonnaisille.

jokohama2 jokohama4 jokohama5

Odaiban saarella korvasimme erityisen kuumana päivänä hikoiltuja suoloja mahtavan rapealla tonkatsu-lounaalla. Tonkatsu on supersuosittu japanilainen leivitetty herkkupala, jonka kanssa tarjoillaan tumman makeahkoa, Worcestershire-kastikkeella maustettua soosu-kastiketta ja ohuenohueksi raastettua kaalia. Tonkatsu on perinteisesti porsaanlihaa, mutta siitä löytyy myös kana-, kala- ja äyriäisvariantit. Tonkatsua saa usein myös curry-kastikkeen kanssa, toinen suosittu tapa on tarjoilla tonkatsupaloja voileivän välissä.

Tonkatsu is a classic Japanese dish of breaded pork (or chicken, fish, seafood) served with finely grated kale and a special sauce. We ate ours on the island of Odaiba, and enjoyed some of the best views over Tokyo Bay.

tonkatsu tonkatsu_ikkuna

Tonkatsun kanssa sai kaupan päälle mielettömät maisemat Tokionlahdelle.

tonkatsu_tbay1 tonkatsu_tbay2

Edellisessä jutussa käytiin Tsukijin kalatorilla syömässä sushia.

Seuraavassa jutussa syödään Nagasakin Chinatownissa nuudeleita ja Tokiossa yakitori-vartaita.

10 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tavallaan vähän harmittaa, ettemme menneet Japaniin häämatkalle, kuten aioimme, mutta vielä onneksi ehtii korjata tilanteen. Lisää näitä postauksia, kiitos!

    Tykkää

    • Hyvin on vielä aikaa, no worries! Ja kiitos, kiva kuulla että aihepiiri kiinnostaa. 🙂

      Tykkää

      riitta

      21.9.2014 at 10:06

  2. Olen niiin samaa mieltä! Japani on ihan paras ruokakohde. Ihania kuvia, kiitos. Tulee ihan japanikateus…

    Tykkää

    Ulla

    21.9.2014 at 08:49

    • Se vaan ON ihan paras, joka puolelta löytyy kaikkea ihanaa ja hyvää. Joka reissun alussa iskee pieni paniikki, ehtiikö nyt _ihan varmasti_ syömään kaupungin tyhjäksi… 😀

      Tykkää

      riitta

      21.9.2014 at 10:07

  3. Oi oi, pitääpä ottaa itseä niskasta kiinni että saa viimeisen Japani-postauksen tehtyä. Mutta kyllä, hyvään ruokaan mekin vain törmättiin. Joistain tietysti tykkää enemmän kuin toisista. 🙂

    Tykkää

    Nti Papu

    21.9.2014 at 10:44

  4. ooh! OOOOOOH! tahdon ihan hillittömän dimsumöverit vaikka samantien, kiitos! Ihania tunnelmia ❤

    Liked by 1 henkilö

  5. […] Japanin halki jatkuu. Lupasin viimeksi kertomusta Nagasakin Chinatownista ja Tokion yakitori-vartaista, mutta mennäänkin ensin […]

    Tykkää

  6. […] nähtävyys itsessään, ja erinomainen paikka syödä illallista. Paikka ei ole yhtä suuri kuin Jokohaman, mutta aivan yhtä koristeellinen. Illallispaikkamme eli Kairakuen oli tällä kertaa bongattu […]

    Tykkää


I live for comments!