masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Menovinkki viikonlopulle: Ravintola Pastor

with 14 comments

Vastikään Helsingin keskustaan avattu aasialais-perulainen ravintola Pastor on maistamisen arvoinen paikka. Kaikki tuntuu olevan kohdillaan, niin ruoka, viinilista, miljöö kuin palvelu.

Newcomer Pastor in Helsinki´s food scene is definitely worth a visit. They offer Asian-inspired Peruvian food, so you´re in for ceviches, hot spices and seafood. They seem to have it all: great food, cosy interior and friendly service.

pastor1 pastor2 pastor3

Olen hiljalleen kyllästymässä ns. konseptiravintoloihin, joissa ihan ensimmäiseksi joutuu kestämään pöydän viereen ah-niin-muka-rennon-tuttavallisesti kyykistyneen tarjoilijan pitkän selityksen siitä, mitä ruokaa heillä on tarjolla, ja miten se kuuluu syödä (!!!). ”Meillä on niinQ sellanen konsepti, ett kaikki annokset on tehty jaettavaks seurueen kesken” – käsi ylös, jos et ole sattunut kuulemaan tätä lausetta ravintolassa viimeisen parin vuoden aikana. Huokaus. Kiva ajatus toki, mutta toteutus tökkii usein. Tästä paras esimerkki lienee Brondan miniatyyrihampurilainen, jonka jakaminen useammalle kuin yhdelle on saavutus sinänsä.

Pastorissa emme saaneet pitkää ohjeistusta syömiseen, luojan kiitos! Toki ruoat saa jakaa seurueen kanssa, ja mekin itse asiassa tilasimme alkupalat kaikille yhteisiksi, mutta jokaiselle omat pääruoat. Ceviche oli huolellisesti tehty, samoin empanadaksia olisi voinut syödä useammankin. Uppopaistetut chili-paprikat meinasivat kirjaimellisesti viedä kielen mennessään, ihanan tulista! Söin yhden melkein kokonaan, mies veteli urhoollisesti loput viisi.

Suosittelen lämpimästi, melkein jo pelkän viinilistan vuoksi. Baarin puolella saa myös syödä, cocktailit vaikuttivat toimivilta nekin.

Aurinkoa ja lepoa viikonloppuunne!

14 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. ooh tuo pihvi näyttää niin täydellisen ihanalta! me tykättiin kans, mut eipä niistä pääruoista (etenkään mustekalasta!) olis jaettavaksi riittänyt…

  Tykkää

  • Yup, mä kyllä tykkään enemmän, kun jokaisella on oma annoksensa, saahan niistä maistella, jos tekee mieli ja kauniisti pyytää…? Jotenkin turhaa yrittää suotta sosiaalistaa ruokailua, se tulee jos on tullakseen – ylipirteät tarjoilijat ei siihen kannusta.

   Tykkää

   riitta

   5.9.2014 at 12:18

 2. Paprikat näyttää ihan törkeen hyviltä! :p

  Tykkää

  JonnaH.

  5.9.2014 at 18:22

 3. Pastorista kuuluu aika kahdenlaista, mutta onhan se testattava.
  Joo, mitäs jos vaan ihan syötäisiin. Minua kiinnostaa kyllä mitä lautasella on, mutta ei kymmenen minuutin selostusta eikä se syöminen voi olla niin vaikeaa, että siihen pitää antaa ohjeet.

  Tykkää

  • Yup, tosiaan, mitäs jos vain keskityttäisiin olennaiseen eli siihen ruokaan… Toki on kiva kuulla, mitä annoksessa on, muttei siihen tarvitse puolta tuntia käyttää. Ja tarjoilijalla pitäisi olla pelisilmää sen verran, ettei keskeytä turhan pitkäksi aikaa seurueen hauskanpitoa.

   Tykkää

   riitta

   8.9.2014 at 06:49

 4. Kivoja astioita btw, erityisesti ekan kuvan kulho epäsymmetrisine reunoineen!

  Tykkää

  Pandice

  7.9.2014 at 12:14

 5. Mä oon niiiin samaa mieltä noista muka rennoista kyykistyvistä tarjoilijoista. Aaargh…
  Pastor on vielä testaamatta.

  Liked by 1 henkilö

  Ulla

  14.9.2014 at 07:30

  • Joo, ei tarvitse pokkuroida eikä pönöttää, vaan säilyttää sellainen kohteliaan ystävällinen välimatka, me thinks.

   Tykkää

   riitta

   14.9.2014 at 09:17

 6. Seuraavalla kerralla lupaan tutustua siihen viinilistaan, Koirasen Pekka on aika ässä noissa hommissa. Mutta tämän päivän lounas ei ihan kyllä vakuuttanut…

  Tykkää

  Tusla

  18.9.2014 at 22:09

  • Jep, Pekka osaa hommansa, ja se näkyy mun mielestä mielenkiintoisessa listassa.

   Pöh ja buu huonolle lounaalle, on vissiin vähän vaikea taiteenlaji… 😦

   Tykkää

   riitta

   19.9.2014 at 06:47

   • Yleensähän tuo lounas on ravintolalle lähinnä markkinointituote. Mutta aika haastava sellainen, koska ainakaan tällä kerralla mainonta ei oikein osunut ja uponnut…

    Tykkää

    Tusla

    19.9.2014 at 10:07

   • Totta, jos ei lounas inspaa, niin ei kyllä tee mieli mennä illalliselle. 😦 Voi kun olisi vain alkukankeutta, ja lounaskin lähtisi sujumaan.

    Tykkää

    riitta

    19.9.2014 at 10:13


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: