masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Luomulohta yrtti-fenkolihunnulla

with 15 comments

Osallistun tällä kertaa reseptikilpailuun heittämällä kaikki suosikkini peliin kerralla: luomulohen, erilaisia yrttejä, fenkolia ja Riesling-viiniä. Jos ei ole onni myötä kilpailussa, niin jääpähän joka tapauksessa hyvä maku suuhun. Sain reseptin kehittelyä varten viinin ilmaiseksi maahantuojalta.

I’m taking part in a recipe creating contest by matching food with Cono Sur Bicicleta Riesling 2013. The wine has very pleasant green apple and citrus fruit flavours, which are the perfect accompaniment to salmon in my opinion. Since I´m trying to optimize my chances of winning, I´m throwing in all my favourites in one dish: organic salmon, huge helpings of herbs, fennel and Riesling. Click here for the recipe in English.

bicileta

Kilpailussa piti siis kehittää Cono Sur Bicicleta Riesling 2013:lle sopiva ruoka. Viinilajien pikkumusta Riesling tuotti hieman päänvaivaa aluksi, se kun soveltuu monipuolisesti eri ruokiin. Rieslingin sanotaan rakastavan ruokaa: se toimii niin suolaisten kuin makeiden ruokien kanssa, Aasian keittiöistä Lähi-itään ja Meksikoon. Rieslingissä on itsessään paljon ytyä, ja siksi pidän siitä paljon, paljon enemmän kuin kevyemmistä rypäleistä.

Bicicletassa maistuu selvästi vihreä omena ja sitrushedelmät, joten ajatukset harhailivat maistellessa auttamattomasti kalaan. Päätin luottaa ensimmäisenä mieleen tulleeseen ajatukseen eli loheen. Ja, vaikka chili-inkivääri-valkosipuli –trio on mitä mainioin kaveri rasvaiselle lohelle, mentiin tällä kertaa hieman lempeämmillä mausteilla.

Ainekset neljälle:

  • 700 g luomulohta
  • 2 salottisipulia
  • 2 fenkolia
  • 1 dl tuoretta minttua
  • 1 dl tuoretta lehtipersiljaa
  • 4 rkl Cono Sur Bicileta Rieslingiä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl karkeaa merisuolaa
  • suolaa, mustapippuria

Laita lohi uunivuokaan nahkapuolelleen ja ripottele karkea merisuola tasaisesti sen päälle. Laita jääkaappiin 3-4 tunniksi.

Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Kuori sillä aikaa salottisipulit ja pese fenkolit, leikkaa ne renkaiksi. Silppua yrtit. Huuhtele suola pois kalasta ja laita takaisin uunivuokaan nahkapuoli alassuin. Pirskottele viini ja öljy kalan päälle ja taputtele yrttisilppu sille. Kasaa sipuli- ja fenkolirenkaat koko komeuden päälle, ja pirskota vielä kierros viiniä ja öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 40 minuuttia.

Tarjoile lohi kaikkein mieluiten höyrytettyjen uusien perunoiden kanssa.

15 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oi tää on varmaan mielettömän hyvää!

    Liked by 1 henkilö

    JonnaH.

    29.7.2014 at 20:53

    • Kiitos, olin kyllä tyytyväinen lopputulokseen.🙂 Ja jos tykkää raaka-aineista, tykkää kyllä valmiista annoksesta.

      Tykkää

      riitta

      29.7.2014 at 21:07

  2. Toivotan sinulle onnea kilpailuun! Minä en tohtinut mukaan, kun en vaan ikinä keksi mitään näissä kilpailuissa, kokkaan jotain hengenhädässä viimetipassa😀

    Liked by 1 henkilö

    Campasimpukka

    29.7.2014 at 21:40

    • Voi kiitos, onnea tarvitaan kyllä!😀 Mä tykkään näistä haasteista juuri siksi, että on ”pakko” keksiä määräaikaan mennessä jotain järkevää – tarvitsen näemmä ulkopuolisen tahon potkimaan persauksille…😀

      Tykkää

      riitta

      29.7.2014 at 22:02

  3. No takuulla jää hyvä maku suuhun. Multakin taitaa olla tulossa lohta, ellei nyt vielä iske joku muu inspis, vaan enpä usko että iskee.

    Liked by 1 henkilö

    Nanna

    29.7.2014 at 23:41

  4. Varmaankin sopii hyvin tuio Riesling juuri tuollaisen ruuan kanssa:) Onnea kisaan.Taaskaan en voi osallistua kun on tämä välimatka,nyyh.

    Liked by 1 henkilö

    Jael

    30.7.2014 at 19:26

    • Kiitos Jael tsempistä! Sulle pitäisi kyllä sallia erivapauksia välimatkasta huolimatta; sun reseptit olis varmasti mielenkiintoisia ja selvää voittaja-ainesta!🙂

      Tykkää

      riitta

      30.7.2014 at 21:13

  5. Miten multa on koko kesänä unohtunut fenkolin olemassa olo. Kiitos muistutuksesta! Kivan raikkaan oloinen kalaohje! Pitääkin heti juosta kauppaan🙂

    Liked by 1 henkilö

    Sofia

    2.8.2014 at 10:34

    • Fenkoli on ihan parasta, ehdottomasti yksi lempikasviksistani. Talvella laitan siitä raakana appelsiinin ja mustapippurin kanssa salaattia, toimii!

      Tykkää

      riitta

      12.8.2014 at 08:47

  6. Aijai, näistä raaka-aineista ei voi tulla kuin herkkua. Onnea kisaan!

    Liked by 1 henkilö

    Ulla

    3.8.2014 at 09:59

    • Voi kiitos Ulla tuhannesti kannustuksesta, onnea tarvitaan, sen tiedän – kovia kilpakumppaneita vastassa nääs.

      Tykkää

      riitta

      12.8.2014 at 08:47

  7. […] Päivän aiheeseen mitenkään liittymättä, mutta kilpailureseptini on nyt esillä. Jokainen ääni otetaan suurella riemulla […]

    Tykkää

  8. Onnittelu Riitta, nyt sitten pidetään peukkuja, että Alfredo valitsee sut Pariisin finaaliin! Hienosti män!

    Tykkää

    Nanna

    22.9.2014 at 17:51

    • Voi suurkiitos Nanna, olen vieläkin ihan onnesta ymmyrkäisenä!😀 Joo, nyt kaikki peukut ja varpaat pystyyn, haluan Pariisiin!

      Tykkää

      riitta

      23.9.2014 at 07:20


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: