masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Hudista hyödyksi

with 9 comments

Haksahditko kauniiseen pakkaukseen ja mainosten lupauksiin? Useimmat kosmetiikkatuotteet saa onneksi hyödynnettyä vaihtoehtoisella tavalla kuin mihin ne on alunperin tarkoitettu, eivätkä rahat mene hukkaan. Kirjaan tähän ylös myös muutaman niksin, jolla saa matkalle mukaan otettavien tuotteiden määrää mukavasti pienennettyä näin kesälomamatkojen kynnyksellä.

Aloitetaan hiustenhoitotuotteista: tarkoitukseensa soveltumaton hiustenhoitoaine on täydellinen säärikarvojen ajelua helpottava tuote! Höylä liukuu vaivatta iholla. Reissuun kannattaakin pakata vain hoitoaine, ja unohtaa erillinen shaving-voide kotikylpyhuoneeseen. Huono shampoo kannattaa puolestaan käyttää loppuun meikkisiveltimien pesuaineena.

santejojoba

Kasvojen iholle huonosti sopiva kosteusvoide soveltuu hellävaraiseen ihonpuhdistamiseen. Luonnollisesti hutiostoksen voi myös käyttää loppuun vartalovoiteena. Matkalla purkillinen kosteusvoidetta on lähes korvaamaton, sillä se puhdistaa, kosteuttaa ja toimii reiluna kerroksena naamiona. Jälkimmäinen on tärkeää lomalla: Lentokoneilma kuivattaa ja hotellien ilmastointi on joskus aika brutaalia. Jos iho puolestaan rasvoittuu helposti, ja se puskee ulos epäpuhtauksia, pakkaa matkalle mukaan syväpuhdistava savinaamio. Notkista naamionokaretta vedellä, niin saat tehokkaan puhdistustuotteen. Reissussa tunnetusti rähjääntyy, kun hikoilee turistikohteissa ja hauduttaa ihoa suojakertoimien alla, tällöin kunnon puhdistus iltaisin on supertärkeää.

Liian tumma tai muuten väärän värinen aurinkopuuteri kannattaa hienontaa vartalovoiteen sekaan, ja käyttää sitä korostamaan rusketusta iholla. Muista käyttää vain pieni määrä kerrallaan, ja varo etenkin vaaleita vaatteita!

Jos kynsi repeää reissussa, paikkaa se teepussin palasella. Leikkaa pussista sopivan kokoinen pala, ja liimaa se paikoilleen (värittömällä) kynsilakalla.

wildrose42

Muista myös nämä:

  • Huulipuna käy nestemäisestä poskipunasta.
  • Vitalis käy huuliin ja kynsinauhoihin, mutta se on myös erinomainen kulmakarvageeli. Levitä vanhalla hammasharjalla.
  • Hiuslakka pitää myös kulmakarvat paikoillaan. Harjaa paikoilleen vanhan hammasharjan avulla.
  • Raaputa tummaa luomiväriä kämmenelle ja kostuta se vesitipalla – et tarvitse erillistä eyelineria.
  • Sekoita suosikkimeikkivoidettasi aurinkovoiteen sekaan, saat hyväksi havaitun sävyn, kevyttä peittoa ja suojakertoimia.

9 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kerrassaan hienoja vinkkejä oikeaan tarkoitukseen soveltumattomien kosmetiikkatuotteiden käytöstä.

    Liked by 1 henkilö

    Nina

    5.6.2014 at 17:40

  2. Kiitos, nyt tiedän mihin alan lutrata paria shampoota, jota en ole raaskinut heittää pois, mutta ei ne oikein sovi mun hiuksillekaan. 😀 Teepussi vinkki oli ihan paras, en ole moisesta kuullutkaan. o_O

    Liked by 1 henkilö

    JonnaH.

    5.6.2014 at 19:14

    • Joo, nyt hus pois huono kama kaapin perukoilta ja siveltimet kiittää. 😊 Toi teepussikikka on oikeasti ihan loistava, toimii! Pussi on niin ohutta materiaalia, ettei se näy lakan alta kuin ihan läheltä katsottuna. Ja kestää.

      Tykkää

      riitta

      5.6.2014 at 19:22

  3. Ihan parhaat vinkit! Kiitos!

    Liked by 1 henkilö

    Anonyymi

    7.6.2014 at 07:28

  4. Loistavia vinkkejä!
    Vanhan ripsivärin harja on myös hyvä kulmaharja, etenkin ne kaartuvat.
    Ja jos kääntää ripsiä, voi lämmittää ripsienkäännintä hiustenkuivaajalla hetken aikaa ennen kuin ryhtyy ”kähertämään”.
    Kauanko sudit kuivuvat? Ja kuinka usein niitä pestään? Huom! En ole himosiivooja.. 😉 Pakko myöntää etten ole koskaan pessyt sutejani, vaan aina ostanut uudet. Nyt keväällä ostin uudet (minulle hintavat; Mariela Sarkiman Cailapille suunnittelemat) ja ne ovat niin hyväntuntuiset että niistä haluan pitää huolta.

    Liked by 1 henkilö

    I May Say

    7.6.2014 at 07:35

    • Loistava vinkki tuo ripsiväriharja, sehän on tosiaan kuin tehty tuohon tarkoitukseen, kiitos!

      Mä pesen sudit kerran viikossa, kun kerran meikkaan joka päivä. Pesen ne sunnuntai-iltaisin ja jätän kuivumaan, aamulla ovat taas käyttökelpoiset. Pyörittele kevyesti harjaksia vasten kämmentä kunnes eri enää irtoa likaa, huuhtele ja puristele varovaisesti pyyhkeen sisällä. Muotoile muotoonsa, ja aseta kuivumaan lappeelleen, ei siis koskaan pystyyn.

      Tykkää

      riitta

      7.6.2014 at 10:16

  5. […] PS: Samaisessa siivouspuuskassa vein taas pari kassillista asusteita ja vaatteita Emmyyn myyntiin, hyvä minä! Sopimattomia vaatteita ei ole niin mitään järkeä hillota kaapeissa, niille kun ei löydy vaihtoehtoista käyttötapaa, toisin kuin kosmetiikalle usein. […]

    Tykkää


I live for comments!