masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Viimeinen Oiva Pari uunista ulos: Yin & Yang -kasvisnyytit

with 10 comments

OivaPari-blogibadge_2014Kolmas reseptini OivaPari-kilpailuun ovat Yin & Yang –kasvisnyytit. Makeahkon taikinan sisään kätkeytyy kuningasosterivinokasta ja paksoita. Nyyttien paras kaveri on Gato Negro Semi Sweet White.

I just love Asian food and the way each bite provides a surprise inside your mouth. My sweet and hot vegetable dim sums are first steamed, and then fried on only one side, which gives them a completely new dimension – yin & yang. Click here for the recipe in English.

Yin & Yang –nyytit ovat samalla kertaa makeita ja tulisia, pehmeitä ja rapeita. Suussa sattuu ja tapahtuu kerralla paljon, mikä on yksi syy siihen, miksi rakastan aasialaista ruokaa.

Puolimakea valkoviini sopii niin hyvin aasialaisten ruokien ja etenkin tulisempien ruokien kanssa, että muut vaihtoehdot kannattaa melkein unohtaa. Herkullinen kombinaatio saattaa johtaa ylensyöntiin – teitä on varoitettu.

yin_yang2

Ainekset noin 30 nyyttiin:

Taikina

  • 2,5 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl kuivahiivaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl seesamiöljyä

Sisus

  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 salottisipulia
  • 2 paksoin vartta
  • 1 kuningasosterivinokas
  • 5 cm:n pätkä tuoretta inkivääriä
  • tuoretta korianteria
  • soijaa, mustapippuria
  • 1 tl kuivattuja chilihiutaleita
  • seesamiöljyä paistamiseen

Aloita taikinasta. Lämmitä vesi 40-asteiseksi, lisää kuivahiiva ja anna muhia 10 minuuttia. Lisää sitten sokeri ja jauhot vähitellen. Alusta taikinaa 15 minuuttia, muotoile siitä pallo ja voitele pallo kauttaaltaan seesamiöljyllä. Anna kohota tunti.

Tee sillä välin sisus. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Silppua paksoi ja korianteri, kuutioi sieni ja salotit. Kuullota seesamiöljyssä ensin inkivääriä, salottia ja valkosipulia, lisää sitten kasvikset. Heitä sekaan chili ja korianteri, mausta lisäksi soijalla ja mustapippurilla. Sisusta ei kannata kypsentää liikaa, ettei lopputuloksesta tule mössöä.

Kaulitse taikina (et tarvitse jauhoja, taikina on sopivan öljyinen eikä tartu pöytään) ja ota siitä halkaisijaltaan noin 5 sentin pyörylöitä. Laita täytettä noin teelusikallisen verran per kuori ja muotoile palloksi. Höyrytä taikinanyyttejä 5-6 minuuttia. Paista sen jälkeen nyyttejä vain toiselta puoleltaan seesamiöljyssä rapeiksi.

yin_yang3

10 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nyytit ovat juuri noin parhaita, ensin hyörytettynä ja sitten rapea pinta. Hieno idea kokonaisuudessaan!

    Liked by 1 henkilö

    Jonna

    21.5.2014 at 20:57

    • Thanks, näistä tuli tosiaan paljon parempia, kun oli jotain, mitä pureskella.🙂

      Tykkää

      riitta

      21.5.2014 at 21:03

  2. Ovat varmasti herkullisia. Minulta meni vähän ohi, käytit noita siis vielä paistinpannulla höyryttämisen jälkeen (ainakin kuvasta päätellen)? Pitääpä itselläkin testata noin ensi kerralla.

    Tykkää

    Rommirusina

    21.5.2014 at 21:13

    • Hei ja iso kiitos tarkkaavaisuudesta, reseptin loppuosa on tosiaan hieman epäselvä – mutta tajusit kyllä ihan oikein. Eli höyryttämisen jälkeen toiselle puolelle vain paistopinta seesamiöljyssä.

      Tykkää

      riitta

      21.5.2014 at 21:18

  3. miten me ei olla Riitta ikään palkinnoilla, vaikka meillä on niin pirun hyvät reseptit. Pidetään näillä sitten omat kattobileet….

    Liked by 1 henkilö

    Nanna

    22.5.2014 at 12:16

    • No sanopa muuta, ihan olen miettinyt samaa!😀 Pidetään omat bileet tosiaan vastapäisellä katolla…😉

      Tykkää

      riitta

      22.5.2014 at 12:40

  4. Näyttää tosi herkulta! :p

    Liked by 1 henkilö

    JonnaH.

    22.5.2014 at 13:45

    • Kiitos, nää oli kyllä koukuttavia vaikka itse sanonkin.🙂 Just sellaista, mistä pidän, ja mitä voisin syödä loputtomiin kyllästymättä.

      Tykkää

      riitta

      22.5.2014 at 13:52

  5. Seuraavalla kerralla minäkin paistan! Söin viikonloppuna Domossa ihania gyoza-nyyttejä ja niihin jäi nyt kestohimo🙂

    Liked by 1 henkilö

    Kotiharmi

    27.5.2014 at 18:56


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: