masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Tulta ja tappuraa

with 12 comments

Jonna toi matkatuliaisina pussillisen mahtavan aromaattisia Szechuanin pippureita. Niille riittävän arvokas kumppani on tietenkin äyriäiset, joista sovelsin viikonloppuna sihisevän kuuman aterian taskuravun saksista.

I love spicy food and I love seafood. So for me, Saturday night dinner pretty much can´t get any better: crab claws in a red hot Szechuan pepper sauce. Click here for the recipe in English.

Sakset löysin luottopaikastani eli Espoon Mankkaan K-Supermarketin pakastealtaasta. 400 gramman paketti maksoi 12,90, ei ollenkaan paha hinta. Sakset on esikypsennetty, eli ruoka valmistuu supernopeasti.

sakset1

Kastikkeen sovelsin ihan omasta päästä, kiinalaista keittiötä mukaillen. Chilin määrää voi tietenkin pienentää, mutta pieni potku on paikallaan, eli älä ihan kokonaan jätä pois. Tahmea riisi sopii hyvin kaveriksi tulisuutta taittamaan. Ruokajuomana oli tällä kertaa jo monta kertaa aiemmin hyväksi havaitsemani Willy Gisselbrecht Gewürztraminer 2012, se kun passaa hyvin yhteen tulisten aasialaisten ruokien kanssa. Varaa vielä ruokailijoille lautasliinoja tai talouspaperia, saksien syöminen on sotkuista puuhaa.

Saksiniekkoja Szechuanista:

  • 400 g paketti taskuravun saksia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 salottisipuli (tai 2 pientä)
  • 5 cm:n pätkä tuoretta inkivääriä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 0,5 dl soijaa
  • 0,5 dl sakea
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl Szechuanin pippureita
  • 2 rkl sokeria
  • puntti tuoretta korianteria
  • 2 rkl rypsiöljyä ja 1 rkl seesamiöljyä paistamiseen

Sulata koivet. Hakkaa niihin halkeamat esimerkiksi lihanuijalla, on helpompi syödä ja maut imeytyvät lihaan.

Kuori ja raasta valkosipuli ja inkivääri. Silppua chili ja salottisipuli pieneksi.

Kuumenna öljy wokissa todella kuumaksi, ja kuullota siinä valkosipulia, inkivääriä, salottisipulia ja chiliä minuutti. Lisää sitten loput mausteet ja nesteet, ja ihan lopuksi taskurapu. Kuumenna viitisen minuuttia kauhoen tasaisesti maustenestettä saksien päälle.

Tarjoile sakset korianterisilpulla hunnutettuina.

sakset2

12 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oi, kuulostaa kyllä hyvältä! Noiden avaamiseen tarvii varmaan ihan kunnon työkalut? Ei taida ihan perusrapuveitsellä pärjätä.

    Tykkää

    Liisa

    5.5.2014 at 14:21

    • Noh, mä mätkin kuoria rikki ennen kokkaamista, kyllä ne tavisrapuvälineillä sai sitten auki. Yhtä kovaa kuin hummerin kuori, sanoisin.

      Tykkää

      riitta

      5.5.2014 at 14:31

  2. En ole koskaan tehnyt taskurapua. Aika vaikuttavan näköinen setti. En ole varmaan edes tajunnut tarkistaa, löytyisikö niitä meidän vakkarikaupasta.

    Szechuanin pippureiden pitäisi kai toimia hyvin myös ankan kanssa. Miten modifioisit tuota kastiketta ankkaan? Vai toimisiko ylipäänsä?

    Tykkää

    Jonna

    5.5.2014 at 19:02

    • Taskurapu on hyvää, kehotan maistamaan.🙂 Maku on lähellä hummeria, mutta koostumus on hienojakoisempi.

      Ankan kanssa voisi tulla kans tosi hyvää, rasvaa ja chiliä – nam!😀 Ehkä tuolloin pyrkisin kohti makeampaa potkua, eli enemmän sokeria jossain muodossa.

      Tykkää

      riitta

      6.5.2014 at 12:41

  3. Tiukkaa kamaa. En muista aikaisemmin, että veden juominen ruoan jälkeen saisi suussa out of body experiencen.

    Tulisuus oli aterian lopulla niin kovaa että sellaisenaan en tuntenut suussa mitään ennen kuin veden myötä tunsin etten tunne suussa mitään… Silti ei voinut vastustaa lisää!

    Tykkää

    hubby

    5.5.2014 at 19:15

    • Hih, ja sua ei vielä vähästä hätkäytetä – sait kerrankin tujua kamaa!😀

      Tykkää

      riitta

      6.5.2014 at 12:39

  4. Miksei meidän lähikaupan altaasta löydy mitään tollaista? Nyyh. Mä asun niin väärässä paikassa herkuttelun kannalta.😀

    Tykkää

    JonnaH.

    5.5.2014 at 21:09

  5. Että mä nyt jourun vielä karehtia teirän K-marketin pakasteallasta!
    tää ottaa jo terveydelle!

    Tykkää

    Nanna

    9.5.2014 at 10:42

    • Se on kyllä ihan ässä, hämmentävän mahtavat valikoimat!🙂 Ihan paras K-kauppa.

      Tykkää

      riitta

      9.5.2014 at 11:03

  6. I also love spicy food and seafood😉

    Tykkää

    Olivia

    30.5.2014 at 04:11


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: