Brunssiherkkuja: appelsiini-jogurttiletut
Ei voi kuin kiitellä ilmojen jumalia suopeista pääsiäiskeleistä, vallan mahtavaa! Toivottavasti teilläkin oli rentouttavat pyhät.
Did not do much else this Easter apart enjoying my family’s company and relaxing. I tried only one new recipe, orange-flavoured pancakes made with natural yoghurt and almond flour. Click here for the simple but very tasty recipe.
Minulla oli vakaita ja tervehenkisiä aikomuksia tehdä vapaapäivien aikana vaikka mitä ikkunoiden pesusta keittiön kaappien uudelleen järjestämiseen – mitään en näistä tehnyt. Sen sijaan grillasin hodareita Seurasaaren grillipaikalla pienen kävelylenkin päätteeksi, autoin pikkukundia bongaamaan kasan lintuja samaisessa paikassa, kiersin suomalaisten naistaiteilijoiden näyttelyn Sinebrychoffin museossa, joogasin, lenkkeilin ja luin. Huonekasvit saivat uudet mullat, se varmaan lasketaan Järkeväksi ja Vastuulliseksi Ajankäytöksi…?
Eli kuten arvaatte, elo oli kaikin puolin nautinnollista. Kokkailin vain vanhoja, hyväksi havaittuja reseptejä kuten kukkakaali-fenkolicouscousia, Murun lohta ja raclettea. Ainoa uusi kokeilu oli maanantain aamiaisella paistamani appelsiini-jogurttiletut. Ohje on ruotsalaisesta Femina-lehdestä, ja kokkailuun tarvittavat mantelijauhot Urtekramilta, kiitos! Luomulaatuiset mantelijauhot (160 gramman pussi) ovat tulleet kauppoihin tämän kuun alussa.
Letut eivät ole ylimakeita, ja appelsiini ja jogurtti tuovat niihin sopivaa raikkautta. Mantelijauheesta saa kivaa rakennetta verrattuna tavallisiin lettuihin. Letut maistuvat kaikista parhaimmalta vaahterasiirapin kanssa, mutta perinteiset hillot ja sokeri toimivat toki myös.
Maltillinen kasa lettuja kolmelle:
- 25 g voita
- 1,25 dl luonnonjogurttia
- 1 kananmuna
- 1 dl mantelijauhoa
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- ½ appelsiinin kuoren raaste
- rypsiöljyä paistamiseen
Sulata voi kasarissa, lisää siihen jogurtti ja laita sivuun. Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa rikki. Sekoita siihen muut ainekset, ja lopuksi voi-jogurttiseos.
Paista kuumalla pannulla öljyssä tavallisten lettujen tapaan, yhteen lettuun kannattaa laittaa 1-2 rkl taikinaa.
Voiko lettuja syödä maltillisesti?!? 😀 Kuullostaa ihanalta, varsinkin appelsiininkuorta ei tullut ikinä mieleen pistää lettutaikinaan, mutta nyt aion kyllä kokeilla!
TykkääTykkää
JonnaH.
22.4.2014 at 12:09
Niin, ei kai niitä _voi_, vaikka ehkä _pitäisi_… 😀 Brunssilla ja vapaapäivinä saa kyllä syödä just niin paljon kuin haluaa!
TykkääTykkää
riitta
22.4.2014 at 12:18
Aamupalaletut, -pannarit ja -syrnikit – ihana alku vapaapäivälle. Seuraksi juurikin vaahterasiirappia tai marjoja, hunajaa tai hedelmiä.
TykkääTykkää
luimupupu
22.4.2014 at 12:23
Nimenomaan, saa (kirjaimellisesti) hyvän maun suuhun loppupäiväksi. 🙂
TykkääTykkää
riitta
22.4.2014 at 12:36
Nami, hyvän kuuloisia lettuja. Mitä luulet, voisikohan noita tehdä täysin ilman vehnäjauhoja, mietin ihan vaan noita keliaakikkokavereitani että voisikohan näitä tehdä heillekin… (yritin kerran tehdä gluteenittomia lettuja mantelijauhoista mutta eivät oikein pysyneet kasassa)?
TykkääTykkää
Rommirusina
22.4.2014 at 15:15
Hmm, mantelijauholeipomukset on tosiaan hankala saada pysymään kasassa, Voisin kuvitella, että toinen kananmuna (tai pelkkä valkuainen vaahdotettuna) voisi toimia ”lisäsidosteena”, jos haluaa jättää vehnäjauhot kokonaan pois? Sittenhän on tietenkin psylliumit sun muut, mutta kananmunia nyt on varmaan jokaisella kaapissa saatavilla ja siten helpommin käytettävissä.
TykkääTykkää
riitta
22.4.2014 at 15:22
Minä rakastan lettuja kaikissa muodoissa. Oi miksi niitä tulee paistettua ihan liian harvoin. Mantelijauhot pitää ehdottomasti testata.
TykkääTykkää
Jonna
22.4.2014 at 17:45
Letut ON hyviä, kohta pääsee leikkimään taas grillin ja muurinpohjapannun kanssa, ah!!!
TykkääTykkää
riitta
22.4.2014 at 18:00
Omasta mielestäni nuo kaikki voidaan laskea Järkeväksi ja Vastuulliseksi Ajankäytöksi. Tosin sinne lasketaan myös TBBT:n katsominenkin 😀
TykkääLiked by 1 henkilö
anna
25.4.2014 at 12:35
TBBT:n katsominen ei ole koskaan väärin. Sheldon ❤
TykkääTykkää
riitta
25.4.2014 at 12:54
Appelsiini kuullostaa kivalta lisältä lettuihin! 🙂
TykkääTykkää
Siiri
25.4.2014 at 13:07
Se oli, kivan raikas twisti. 🙂 Ja sopi ihanasti yhteen vaahterasiirapin makeuden kanssa.
TykkääTykkää
riitta
25.4.2014 at 13:17
Kuullostaa kyllä hyvältä…
TykkääTykkää
Siiri
25.4.2014 at 13:21