masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Brunssiherkkuja: appelsiini-jogurttiletut

with 13 comments

Ei voi kuin kiitellä ilmojen jumalia suopeista pääsiäiskeleistä, vallan mahtavaa! Toivottavasti teilläkin oli rentouttavat pyhät.

Did not do much else this Easter apart enjoying my family’s company and relaxing. I tried only one new recipe, orange-flavoured pancakes made with natural yoghurt and almond flour. Click here for the simple but very tasty recipe.

jogurttiletut

Minulla oli vakaita ja tervehenkisiä aikomuksia tehdä vapaapäivien aikana vaikka mitä ikkunoiden pesusta keittiön kaappien uudelleen järjestämiseen – mitään en näistä tehnyt. Sen sijaan grillasin hodareita Seurasaaren grillipaikalla pienen kävelylenkin päätteeksi, autoin pikkukundia bongaamaan kasan lintuja samaisessa paikassa, kiersin suomalaisten naistaiteilijoiden näyttelyn Sinebrychoffin museossa, joogasin, lenkkeilin ja luin. Huonekasvit saivat uudet mullat, se varmaan lasketaan Järkeväksi ja Vastuulliseksi Ajankäytöksi…?

Eli kuten arvaatte, elo oli kaikin puolin nautinnollista. Kokkailin vain vanhoja, hyväksi havaittuja reseptejä kuten kukkakaali-fenkolicouscousia, Murun lohta ja raclettea. Ainoa uusi kokeilu oli maanantain aamiaisella paistamani appelsiini-jogurttiletut. Ohje on ruotsalaisesta Femina-lehdestä, ja kokkailuun tarvittavat mantelijauhot Urtekramilta, kiitos! Luomulaatuiset mantelijauhot (160 gramman pussi) ovat tulleet kauppoihin tämän kuun alussa.

Letut eivät ole ylimakeita, ja appelsiini ja jogurtti tuovat niihin sopivaa raikkautta. Mantelijauheesta saa kivaa rakennetta verrattuna tavallisiin lettuihin. Letut maistuvat kaikista parhaimmalta vaahterasiirapin kanssa, mutta perinteiset hillot ja sokeri toimivat toki myös.

Maltillinen kasa lettuja kolmelle:

  • 25 g voita
  • 1,25 dl luonnonjogurttia
  • 1 kananmuna
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • ½ appelsiinin kuoren raaste
  • rypsiöljyä paistamiseen

Sulata voi kasarissa, lisää siihen jogurtti ja laita sivuun. Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa rikki. Sekoita siihen muut ainekset, ja lopuksi voi-jogurttiseos.

Paista kuumalla pannulla öljyssä tavallisten lettujen tapaan, yhteen lettuun kannattaa laittaa 1-2 rkl taikinaa.

13 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Voiko lettuja syödä maltillisesti?!?😀 Kuullostaa ihanalta, varsinkin appelsiininkuorta ei tullut ikinä mieleen pistää lettutaikinaan, mutta nyt aion kyllä kokeilla!

    Tykkää

    JonnaH.

    22.4.2014 at 12:09

    • Niin, ei kai niitä _voi_, vaikka ehkä _pitäisi_…😀 Brunssilla ja vapaapäivinä saa kyllä syödä just niin paljon kuin haluaa!

      Tykkää

      riitta

      22.4.2014 at 12:18

  2. Aamupalaletut, -pannarit ja -syrnikit – ihana alku vapaapäivälle. Seuraksi juurikin vaahterasiirappia tai marjoja, hunajaa tai hedelmiä.

    Tykkää

    luimupupu

    22.4.2014 at 12:23

    • Nimenomaan, saa (kirjaimellisesti) hyvän maun suuhun loppupäiväksi.🙂

      Tykkää

      riitta

      22.4.2014 at 12:36

  3. Nami, hyvän kuuloisia lettuja. Mitä luulet, voisikohan noita tehdä täysin ilman vehnäjauhoja, mietin ihan vaan noita keliaakikkokavereitani että voisikohan näitä tehdä heillekin… (yritin kerran tehdä gluteenittomia lettuja mantelijauhoista mutta eivät oikein pysyneet kasassa)?

    Tykkää

    Rommirusina

    22.4.2014 at 15:15

    • Hmm, mantelijauholeipomukset on tosiaan hankala saada pysymään kasassa, Voisin kuvitella, että toinen kananmuna (tai pelkkä valkuainen vaahdotettuna) voisi toimia ”lisäsidosteena”, jos haluaa jättää vehnäjauhot kokonaan pois? Sittenhän on tietenkin psylliumit sun muut, mutta kananmunia nyt on varmaan jokaisella kaapissa saatavilla ja siten helpommin käytettävissä.

      Tykkää

      riitta

      22.4.2014 at 15:22

  4. Minä rakastan lettuja kaikissa muodoissa. Oi miksi niitä tulee paistettua ihan liian harvoin. Mantelijauhot pitää ehdottomasti testata.

    Tykkää

    Jonna

    22.4.2014 at 17:45

    • Letut ON hyviä, kohta pääsee leikkimään taas grillin ja muurinpohjapannun kanssa, ah!!!

      Tykkää

      riitta

      22.4.2014 at 18:00

  5. Omasta mielestäni nuo kaikki voidaan laskea Järkeväksi ja Vastuulliseksi Ajankäytöksi. Tosin sinne lasketaan myös TBBT:n katsominenkin😀

    Liked by 1 henkilö

    anna

    25.4.2014 at 12:35

  6. Appelsiini kuullostaa kivalta lisältä lettuihin!🙂

    Tykkää

    Siiri

    25.4.2014 at 13:07

    • Se oli, kivan raikas twisti.🙂 Ja sopi ihanasti yhteen vaahterasiirapin makeuden kanssa.

      Tykkää

      riitta

      25.4.2014 at 13:17


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: