masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Kuuminta hottia

with 2 comments

Auringosta saa paljon energiaa, D-vitamiinia ja hyvää mieltä. Auringonsäteet aiheuttavat kuitenkin myös hallaa, ikäännyttävät ihoa ja pahimmassa tapauksessa aiheuttavat syöpää. Joten, nautitaan kauniista säästä ja valosta, mutta tehdään se fiksusti. Kävin palauttamassa mieleen auringolta suojautumisen salat muutama viikko sitten Aco Pharman järjestämässä tilaisuudessa.

Aurinkosuojavoiteiden koostumukset ovat valovuosien päässä entisaikojen paksuista rasvoista, jotka tekivät ihon pinnan inhan nahkeaksi ja vitivalkoiseksi. Modernit suojavoiteet toimivat tavallisen vartalovoiteen pehmeydellä ja imeytyvyydellä, ja moni kasvoille tarkoitettu tuote toimii hyvänä ikääntyvän ihon hoitovoiteena. Voiteiden käyttömukavuus on nykyään sitä luokkaa, että kenelläkään ei ole syytä olla käyttämättä niitä.

Lisäksi lähes kaikki (ainakin isoimmat ja tunnetuimmat) tuotesarjat sisältävät omat suojatuotteensa kasvoille ja vartaloille, ja usein myös huulille. Suojakertoimiakin on erilaisia, joten joka tilanteeseen ja eri kropan osalle löytyy sille erityisesti suunniteltu suoja. Suojavoiteiden sisältämiä ainesosia tutkitaan ja kehitetään jatkuvasti, uusimpana trendinä lienee oktokryleenin käytön välttely. Oktokryleeni on tehokas ja usein käytetty suoja-aine, jonka kuitenkin epäillään edistävän haitallisten vapaiden radikaalien syntyä ihossa. Käyttöä ei tarvitse välttää, mutta iho kannattaa joka tapauksessa puhdistaa huolellisesti auringonoton jälkeen ja levittää sille kosteuttava ja rauhoittava voide.

Monissa päivävoiteissa ja meikkipohjissa on nykyään myös suojakerroin, ja sellainen kannattaakin aina valita. Suojaa huulet ensimmäisenä kevään tullen erityisellä suojavoiteella. Ota sitten kunnollinen aurinkosuojavoide käyttöön, ja suojaa ihoa myös vaatteilla.

acopharma

Erityistä huolta vaativat ihot

Kysyin Aco Pharman tilaisuudessa esiintyneeltä asiantuntijalta Päivi Kousalta, miten esimerkiksi vitiligo-ihoisten (valkopälvi) kannattaa ottaa aurinkoa, vai kannattaako ottaa ollenkaan. Hänen mukaansa voi ottaa maltillisesti, kunhan käyttää korkeita suojakertoimia (50 tai enemmän läiskäkohtaan ja 30 kaikkialle muualle). Lasten iho kannattaa suojata mieluusti vaatteella. Suojavoiteet pestään pois auringonoton jälkeen. Sama neuvo pätee Kuosan mukaan allergisille ja kemikaaleja vältteleville:

Kemikaalien käyttöä kannattaa aina peilata auringolta suojautumisen tärkeyteen. Tuoksuttomia tuotteita löytyy jo monesta sarjasta. Suojavoiteet voi pestä pois heti käytön jälkeen pois, ja sillä tavalla minimoida kemikaalien vaikutus, hän sanoo.

Aurinkosuojatuotteiden nyrkkisäännöt

 • Levitä suojavoiteet jo ennen aurinkoon menoa, jotta voide ehtii imeytyä.
 • Levitä tarpeeksi voidetta, tässä ei kannata pihistellä.
 • Lisää voidetta säännöllisesti ja aina esimerkiksi uinnin jälkeen.
 • Suojaa pää ja hiukset hatulla tai huivilla.
 • Pysy poissa auringosta keskipäivällä.

Tuotesuosituksia eri tarpeisiinpizbuin

 • Jokapäiväiseen käyttöön: Piz Buinin uudet, ilmavan kevyet Ultra Light Dry Touch Sun Fluid –tuotteet kasvoille ja vartalolle
 • Tuoksuallergikolle: apteekkisarja Louis Widmer
 • Urheiluun ja ranta-aktiviteetteihin: apteekkisarja Aco Pharman uudet, vettä hylkivät mousset ja suihkeet
 • Luonnonkosmetiikan ystävälle: esimerkiksi Biosolis ja Melvita
 • Lapsille, erityistä hoivaa vaativa iho: La Roche-Posay Anthelios –sarjan tuotteet ja Eucerinin vain fysikaalisen suojan sisältävä voide
 • Auringonoton jälkeen: Lumene Sun & Care Rauhoittava Kosteusvoide
 • Itseruskettavat: Aco Pharma ja St. Tropez ruskettavat maltillisesti ja asteittain

Piz Buin –kuva maahantuojan luvalla.

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jee, kohta saa taas kaivaa rasvat esiin. Itse käytän talvisin aina meikkivoiteita, joissa on suojakerroin ja ulkoilen tosi vähän (en harrasta laskettelua tai hiihtämistä), niin en tarvitse aurinkovoiteita. Kevään tullen tulee sitten ostettua kesää varten uudet tuotteet. Alle 30 suojakertoimisia tuotteita en edes käytä. Olet oikeassa, monet laittaa voidetta liian vähän, se on takuuvarmaa, että 1 prk aurinkorasvaa ei kestä yhtä viikon etelänlomareissua. 😀

  Tykkää

  JonnaH.

  17.4.2014 at 11:05

  • Mä teen ihan samalla tavalla muuten! 🙂 Mä käytän aina SPF30-voiteita kesällä, vaikken edes pidä auringonottamisesta ja tykkään nauttia lämmöstä siellä varjon puolella…

   Tykkää

   riitta

   17.4.2014 at 11:08


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: