masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Char siu bao –minipullat Masutoaitemun tyyliin

with 15 comments

Kantonin alueen Char siu bao –nyytit sisältävät perinteisesti possua. Nyytit voi höyryttää tai paistaa, kumpi vaan istuu omaan suuhun paremmin. Tein omat pullani tällä kertaa naudasta, ja ehdottomasti höyryttäen – kuoreen tulee ihana pieni sitko.

I love all kinds of dim sum, and the Chinese Char Siu Bao –buns are a particular favourite. Traditionally they are made from pork, but I filled them with hot beef this time. Serve them with a dipping sauce or just soy sauce, and with a cold beer. You could also try rosé champagne or a good Beaujolais red with these dumplings. Click here for the English recipe.

charsiubao2

Tein sisuksesta melko tulisen, jotta se toimisi kivasti yhteen taikinakuorien makeuden kanssa. Dippikastikkeitakin on monta, tällä kertaa tosin kaadoin kuppiin vain soijaa. Höyryttimenä toimii erinomaisesti kattilan teräksinen ritilä, kunhan pullien alle laittaa palan kasteltua leivinpaperia.

Onhan näissä kieltämättä melkoinen askarteleminen, eli kannattaa tehdä kerralla isompi satsi ja pakastaa osa (tee tämä ennen höyryttämistä). Kyytipojaksi suosittelisin ehdottomasti olutta, mutta kokeile rosé-shampanjaa tai jopa Beaujolais’n alueen punaviinejä, jos olut ei maistu.

Joku päivä teen kokonaisen dim sum –illallisen, tätä kirjoittaessa iski aivan vimmattu himo myös gyoza-nyytteihin.

Ainekset noin 30 nyyttiin:

Taikina

  •         2,5 dl vettä
  •         0,5 dl sokeria
  •         1 rkl kuivahiivaa
  •         5 dl vehnäjauhoja
  •         2 rkl seesamiöljyä

Sisus

  •         250 g naudan jauhelihaa
  •         3 valkosipulin kynttä
  •         2 salottisipulia
  •         5 cm:n pätkä tuoretta inkivääriä
  •         tuoretta korianteria
  •         soijaa, mustapippuria
  •         1 tl kuivattuja chilihiutaleita
  •         seesamiöljyä paistamiseen

Aloita taikinasta. Lämmitä vesi 40-asteiseksi, lisää kuivahiiva ja sokeri ja anna muhia 10 minuuttia. Lisää sitten jauhot vähitellen. Alusta taikinaa 15 minuuttia, muotoile siitä pallo ja voitele pallo kauttaaltaan seesamiöljyllä. Anna kohota tunti.

Kuullota hienonnettuja valkosipuleita, inkivääriä ja salottisipuleita seesamiöljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita lopuksi mausteen täytteen sekaan.

Kaulitse taikina (et tarvitse jauhoja, taikina on sopivan öljyinen eikä tartu pöytään) ja ota siitä halkaisijaltaan noin 5 sentin pyörylöitä. Laita täytettä noin teelusikallisen verran per kuori ja muotoile palloksi. Anna kohota vielä 40 minuuttia, ja höyrytä sitten taikinanyytit kypsiksi 5-6 minuuttia.

charsiubao1

Written by riitta

28.3.2014 klo 11:03

15 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. uu, jes! Rakastan kaikkea tällaista. Olen vain vähän laiska näpräämään. Tuutko tekemään mulle?

    Tykkää

    Mari

    28.3.2014 at 11:26

  2. Oo, näyttää hyvältä. Olen samaa mieltä, kun kerran alkaa näpertämään kannattaa sitten tehdä reilu satsi.😉

    Tykkää

    JonnaH.

    28.3.2014 at 12:18

    • Kyllä.sitä kiittää itseään joka kerta, kun saa ottaa valmiit paketit vaan pakkasesta.🙂

      Tykkää

      riitta

      28.3.2014 at 12:20

  3. Tällaiset näpertelyjutut ovat hauskoja! Etenkin, kun ne maistuvat hyviltä🙂

    Tykkää

    Hirame

    28.3.2014 at 12:26

    • No todella, lopputulos on vaivan väärti.🙂 Ja kun perhe tappelee viimeisestä nyytistä, on se vielä kannustavampaa.😉

      Tykkää

      riitta

      28.3.2014 at 12:34

  4. Täällä’ alkoi viime vuonna jonkinlainen aasialaisten nyyttien valloitus ja tosi moni sellaisia myyviä paikkoja avautuikin ja vieläkin näyttävät olevan hengissä;D Tuollaisia on hauska itse näperrellä:)

    Tykkää

    Jael

    28.3.2014 at 17:35

    • Voi vitsit, kuulostaa aivan täydelliseltä – ravintola täynnä dim sumeja…

      Tykkää

      riitta

      28.3.2014 at 19:23

  5. pallerot on parhaita!

    Tykkää

    Nanna

    29.3.2014 at 18:00

  6. Eilen illalla loin silmäni bambuiseen höyrytys”torniimme” ja kysyin siltä, että mitä sinulla tehtäisiin🙂 Nyt olen saanut vastauksen, kiitos!

    Tykkää

    Kotiharmi

    30.3.2014 at 09:45

    • Ollos hyvä, tosi kiva kuulla että inspiroiduit! Ja nyt olen vähän kateellinen bambuhöyryttimestä, ne on niin nättejä.

      Tykkää

      riitta

      30.3.2014 at 11:46


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: