masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Espan uusi italialainen: ravintola Presto

with 8 comments

Illastimme perheen kesken souschefin syntymäpäivän aattona Esplanadin uudessa Prestossa. Royal Ravintoloihin kuuluva paikka tarjoaa perinteisiä italialaisia herkkuja, listalta löytyy niin pizzaa, pastaa, bruschettoja kuin antipastoja.

Newly opened Italian restaurant Presto in the heart of Helsinki offers very traditional dishes: pizza, pasta, bruschettas and antipasti. I’d go again, but I think I’d stick to Prosecco and antipasti.

Savoy’n alakerrassa sijaitseva ravintolasali on tunnelmallinen, sopivan hämärä ja kodikas. Isot ikkunat Esplanadille avasivat hienon maiseman pimenevään iltaan ja lauantai-illan hulinaan.

presto1presto4

Menu on sopivan laaja isommallekin porukalle, jokaiselle jotakin –periaatteella. Söimme alkuun tryffelillä maustettua mozzarellaa, leikkeleitä ja mozzarella-bruschetan. Näiden jälkeen äijät iskivät päivän pizzan (Margerita) ja minä härän entrecôten kimppuun. Jälkiruoaksi jäätelöä ja sitruunatorttua.

presto2

Ruoka oli hyvää, ei maatajärisyttävän mielikuvituksellista, mutta oikein kelvollista. Ainoa miinus tulee turhan innokkaasta rucolan käytöstä – maailmassa on muitakin yrttejä ja italialainen keittiö on mestari niiden käytössä.

Menisin uudelleenkin. Lasiin proseccoa ja eteen iso lajitelma antipastoja. Pöydän toiselle puolelle kiva ihminen tai kaksi.

presto3

8 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kiva paikka tosiaan, mutta hinta ja ruoan taso eivät ehkä ihan kohdanneet.

    Tykkää

    Mikko

    18.3.2014 at 20:12

    • Jeps, samaa mieltä. Jotenkin tuntuu, että rima on laskettu liian alas, kun edellytyksiä olisi tehdä superpaikka.

      Tykkää

      riitta

      18.3.2014 at 20:35

  2. Mut hei, se rucola näyttää niin kivan vihreeltä! ;D

    Liked by 1 henkilö

    JonnaH.

    18.3.2014 at 21:38

  3. Pakko olla Mikon ja sinun kanssasi samaa mieltä. Ruoan hinta ja laatu eivät kohdanneet. Ainakin oma pastani oli aika mautonta. Pitäisi antaa toinen mahdollisuus, mutta jotenkin ei huvita, kun peruspastasta saa maksaa aika pitkän pennin. Mutta nuo sinun antipastisi näyttävät kyllä todella hyviltä. Ehkä niiden takia pitää ottaa vielä toinen setti.

    Tykkää

    Jonna

    18.3.2014 at 22:59

    • Joo, ehkä sopivampi illanvieton aloitteluun aperitiivien kanssa, kuin illalliselle. Sääli, sillä sijainti on kaupungin parhaita, ja taustavoimat huomioiden hommaan olisi varmasti voitu satsata enemmän.

      Tykkää

      riitta

      19.3.2014 at 08:46

  4. Harmi, jos rima on laitettu matalalle; perustason italialaisia kun lienee kaupungissa muitakin. Liiallisesta rukolan käytöstä luin jostain muualtakin🙂 Helsingissä on niin monta aivan superia paikkaa, joihin suunnata silloin kun reissuilla sille on mahdollisuus ja luulin tämän olevan yksi niistä. Nyt kuulostaa siltä, että aika moni käymätön paikka kiilaa edelle.

    Tykkää

    • Perhanan rucola…😀

      Parempia italoja on jo Helsingissä, ja halvempia. Toivotaan, että oli vaan alkukankeutta, ja kokki löytää tukun yrttihyllyt. Perusmauissa ja -ruoissa ei ole tosiaankaan mitään vikaa, eikä kaikki voi tehdä Michelin-safkaa, muttei pidä päästää itseään liian helpolla.

      Tykkää

      riitta

      19.3.2014 at 08:49


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: