masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Pizzaa ja sitten prontosti!

with 12 comments

Ei käy kieltäminen, länsinaapurit osaa tehdä jumalaisen kauniita ja houkuttelevia ruokalehtiä. Yksi parhaista on ehdottomasti Lantliv mat & vin, jota olen kiittänyt vuolaasti niin julkisesti, kuin mielessäni monen monta kertaa inspiraatiota hakiessani.

Turvauduin lehden reseptiikkaan viimeksi eilen, kun beebikseni täytti yhdeksän. Kokkasin sankarin toiveesta pizzaa ja kuppikakkuja sukulaissynttäreille. Yksi pizzoista oli enemmän aikuisille suunnattu päärynä-chèvre-pizza.

pizzapronto2

Tässä oli kyllä kaikki kohdillaan: suolaista ja makeaa, purutuntumaa pinjansiemenistä ja tuoreutta yrteistä. Teen tätä aivan varmasti uudestaan, vappupiknikille tämä sopisi itseoikeutetuksi suupalaksi kuohuvan viereen. Toimitus haluaa lisäksi alleviivata, ettei se juuri välitä vuohenjuustosta, mutta tätä pizzaa olisi voinut syödä vaikka kuinka monta palaa!

Ainekset yhteen isoon uunipellilliseen

Pizzapohja:

  • 2,5 dl reilusti kädenlämpöistä vettä
  • 2,5 tl kuivahiivaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl sokeria
  • 4-4,5 dl jauhoja

Täytteet:

  • 1 päärynä
  • 1 pötkö vuohenjuustoa
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 oksaa tuoretta rosmariinia

Sekoita kuivahiiva, suola ja sokeri veden sekaan. Lisää jauhot ja öljy, ja alusta joko käsin tai koneella 15 minuuttia. Anna kohota lämpimässä liinan alla 30 minuuttia.

Lämmitä uusi 225 asteeseen. Kaaviloi pohja mahdollisimman ohueksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Viipaloi päärynä mahdollisimman ohueksi ja levitä pohjan päälle, tee samoin juustolle. Ripottele pinjansiemenet päälle, samoin kuin hunaja. Mausta myös suolalla ja pippurilla.

Paista pizzaa uunissa 12 minuuttia. Ota pois, ja valuta oliiviöljy päälle rosmariinihavujen kanssa.

pizzapronto

English summary: Catering to more adult taste buds with goat´s cheese and pear pizza

My son turned nine yesterday, so we had relatives come over for birthday pizza and cupcakes. One of the pizzas was more to the adults’ liking – goat´s cheese and pear with rosemary oil. The original recipe is from one of the best food magazines out there in my opinion, namely Swedish Lantliv mat & vin.

For one large oven tray you’ll need:

Pizza dough

  • 2,5 dl warm water
  • 2,5 tsp dry yeast
  • 1 tsp salt
  • 0,5 tsp sugar
  • 3 tbsps. olive oil
  • 4-4,5 dl flour

Toppings

  • 1 pear
  • approx. 200 grams goat´s cheese
  • salt, black pepper
  • 2 tbsps. running honey
  • 3 tbsps. pine nuts
  • 2 tbsps. olive oil
  • 3 sprigs of fresh rosemary

Dilute the yeast, sugar and salt into the water. Add the oil and flour and knead for 15 minutes. Let rise in a warm place for 30 minutes.

Preheat the oven to 225 ⁰C. Roll out the dough as thinly as possible and place on a baking sheet and onto the baking tray.

Slice the pear and cheese thinly and distribute evenly onto the pizza base. Drizzle the honey over the toppings, add the pine nuts, season with salt and pepper.

Bake for 12 minutes. Remove from the oven and drizzle the olive oil and rosemary over the pizza.

12 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Järjettömän hyvän näköistä. Minä kans ymppäsin noita pinjuksia ja rosmariininoksia juurikin siihen pannacottaan, voin siis hyvin kuvtella kuinka ihanasti ne komppaa makeaa päärynää. Ja me likes kyllä vuohenjuustokin.

    Tykkää

    Nanna

    10.3.2014 at 15:13

    • On kieltämättä mahtava yhdistelmä! Mä vasta opettelen tuota vuohenjuustoa – kaikki muut juustot sitten käy vähän liiankin kanssa…

      Tykkää

      riitta

      10.3.2014 at 15:29

  2. Hei epistä, ei tällaista heti maanantaina! Mä rakastan vuohenjuustoa, mutta makeita aineksia olen ollut arka käyttämään pizzassa, seuraavalla kerralla rohkaistun.

    Tykkää

    JonnaH.

    10.3.2014 at 15:44

    • Soriiiiii….😀 Mut nyt ainakin tiedät, mitä varata kaupasta viikonlopuksi!

      Tykkää

      riitta

      10.3.2014 at 15:55

  3. Nam! Vuohenjuusto se on jännä juttu, se jakaa mielipiteitä. Itse olen pro-vuohenjuusto ja tähän se sopii varmasti. Herrrrkullisen näköistä!

    Tykkää

    Ulla

    10.3.2014 at 16:41

    • Alan pikkuhiljaa ymmärtää, miksi niin moni tykkää vuohenjuustosta. Tämä ohje ainakin on todella hyvä!

      Tykkää

      riitta

      10.3.2014 at 16:59

  4. Namnam! Tein just tuota samaa pizzaa tuossa jonkin aikaa sitten ja tuli kyllä aivan ylihyvää (vaikkei minulla tainnut olla silloin saatavilla tuoretta rosmariinia..)! Tuo Lantliv mat&vin oli itselle aika uusi tuttavuus, mutta tulen kyllä ostamaan sen jatkossakin, tosi hyvä lehti!

    Tykkää

    Rommirusina

    10.3.2014 at 17:50

    • Rosmariini toi sen viimeisen silauksen, toimii erinomaisesti ilmankin. LMV on aina ihan pakko saada, supereita ohjeita ja ihania kuvia.

      Tykkää

      riitta

      10.3.2014 at 18:08

  5. Onpa nätti pizza! Ja päärynä sopii tosi hyvin ohuen pizzan päälle ,ja nimenomaan vuohenjuuston kanssa;D

    Tykkää

    Jael

    10.3.2014 at 20:48

    • Kiitos, onneksi onnistui, kun tuli vieraitakin. Ja näyttäisi siltä, että musta on tulossa vuohenjuustokäännynnäinen.😉

      Tykkää

      riitta

      10.3.2014 at 21:07

  6. Oi mitkä herkkutäytteet! Vuohenjuusto ja pinjansiemenet ovat loistopari – itse olen käyttänyt liihä lohen peittelyyn.😉
    http://ssiiri.wordpress.com/2014/02/12/vuohenjuustolohi/

    Tykkää

    Siiri

    20.3.2014 at 18:59


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: