masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Yhden yön miniloma Kirkkonummen Långvikissä

with 6 comments

Yövyimme hiihtoloman alkajaisiksi kylpylähotelli Långvikissä. Lyhyen ajomatkan päässä odotti kaikki odotukseni ylittänyt paikka.

Itse rakennus on, olkoonkin että vuosikerta (1976) on kerrassaan voittamaton, ehtaa 1970-luvun arkkitehtuuria, eli ei se maailman kaunein. Alun perin KOP-pankin koulutuskeskukseksi rakennettu paikka uudistettiin kokonaan 2010, joten sisätilat ovat modernit ja raikkaat. Huone oli viihtyisä, souschefin lisävuode mahtui kevyesti ikkunan alle.

Allasosastolla on kaikki, mitä voi vaan kaivata: iso allas kuntoiluun, pari poreallasta, kylmävesiallas ja iso takka sekä Moëtiä tarjonnut baari. Infrapuna- ja höyrysaunojen (miehille ja naisille omat puolet) yhteydessä oli hauskat Amazon-suihkut, joiden alle olisi voinut nukahtaa. Hotellin alakerrassa on myös iso kuntosali ja kauneushoitola, kummankaan tarjontaa en kyllä tällä kertaa kokeillut, mutta hyviltä näyttivät. Altailla olisi viihtynyt vaikka kuinka pitkään, voin vain kuvitella paikan taianomaisuuden kesäiltana, kun aurinko laskee mereen ja ympärillä on lähes painovoimattomaksi tekevää lämmintä vettä.

Söimme illallisen hotellin ravintolassa, tunnelmallisen takkatulen äärellä. Ruoka oli todella hyvää, huolella tehtyä ja kauniisti aseteltua. Alkupalan savuisuus oli saatu paitsi taltioitua loheen, myös annoksen ylle tarjoilukuvun alle. Kun tarjoilija nosti kuvun ylös, tuli savuaromi esiin kaikille aisteille, ei vaan makuaistille. Kolmen hengen illallinen alusta loppuun ruokajuomineen maksoi reilu 170 euroa, mikä oli vähintäänkin kohtuullinen hinta näin laadukkaasta ruoasta.

Långvikin nettisivut

langvik1

Uppomuna ja savulohi muodostavat klassisen makuyhdistelmän. Perunalastut toivat kokonaisuuteen hyvää rapeutta.

langvik2

Miehen siika-annos oli kenties illan paras, vaikka oma peurafileeni oli myös herkullinen.

langvik3

Suklaata jälkiruoaksi, minä tosin tyhjensin punaviinilasin loput ihanien juustojen kanssa.

Written by riitta

21.2.2014 klo 07:49

6 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Muodonmuutos on ollut aika huikea. Olen nimittäin viettänyt lukuisia koulutuksia tuolla myös silloin kun se oli ihan aidossa 70-luvun asussa. Sittemmin olen käynyt pari kertaa myös tässä uudistuneessa asussa. Ensimmäisellä kerralla en ollut uskoa silmiäni.

    Illalla ruoka on ollut tosi hyvää, mutta lounaat eivät ole vakuuttaneet.

    Tykkää

    Jonna

    21.2.2014 at 09:07

    • Jostain syystä tuosta vanhasta lookista ei ole kuvamateriaalia… 😀

      Lounaat harvemmin ovat onnistuneita konferenssipaikoissa, mättöä isoista laareista isolle porukalle.

      Tykkää

      riitta

      21.2.2014 at 10:38

  2. Mun on pitänyt myös blogata tästä kun syksyllä vietettiin Långvikissa kaverin synttäreitä. Oli upeaa ruokaa ja hyvät puitteet. Bailattiin kellarin disessä pilkkuun joten myöhäinen check out oli kyllä poikaa 😛

    Tykkää

    Hanna

    23.2.2014 at 17:07

    • Hahaa, myöhäinen check out ja hotellibrekkari pekoneineen tulee joskus tarpeeseen… 😉

      Tykkää

      riitta

      23.2.2014 at 17:16

  3. Olen myös pari kertaa käynyt tuolla nyt uudessa ukoasussa. Jotenkin tuossa 70-luvun kuutioimeiningissä on jotain retroa, joka kyllä iskee minuun. Mutta aika huikea on ollut muodonmuutos. Ne muutamat iltaruokailut ovat kyllä olleet tuolla tosi jees. Ja jälkkäriksi vedetty portviini siinä takkatulen äärellä, ei paha! 🙂

    Ja todellakaan aina ei Suomesta saa noin hyvää ruokaa hotellissa, edes illalla.

    Tykkää

    Tusla

    27.2.2014 at 10:40

    • Komea pytinkihän tuo on, sitä ei käy kiistäminen. 🙂 Mutta uskon vahvasti, että myyntiporukka kiittää sisustuksen updeittauksesta. 😀

      Tykkää

      riitta

      27.2.2014 at 11:24


I live for comments!