Hodari & Hummeri
En ole käynyt Helsingin Starbucksissa vielä kertaakaan, enkä ole syönyt Whopperia Suomen kamaralla. Joten, välttääkseni kehityksen kelkasta tipahtamisen, päätin, että ju-ma-lau-ta en jätä väliin Murun ja Pastiksen poppoon uusimman hankkeen kenraaliharjoituksia.
Hodari & Hummeri myy, nimensä mukaisesti, kuumia koiria ja hummeriannoksia. Virallisesti putiikki avataan tulevana tiistaina, mutta ravintola järjesti lauantaina tempauksen, jossa sai ilmaiseksi talon nimikkohodarin tuomalla vanhan keittokirjan vastineeksi.
Haikein, voi niin kovin haikein mielin luovutin Apu-lehden Kotikokin herkut –kierrevihon tiskille, ja jäin odottamaan herkkupalaa kuohuviinilasin kera. Jonkun verran oli ruuhkaa, kivasti olivat ihmiset ja vanhat reseptit löytäneet paikalle. Hodari & Hummeri sijaitsee Pikku Robertinkadulla Helsingissä, aivan ravintola Pastiksen naapurissa. Pieni paikka ei siis ole perinteinen ravintola, vaan kutsuisin sitä ravintolamaiseksi nakkikioskiksi. Aivan täydellinen paikka käydä nappaamassa ”jotain pientä suolaista” baari-illan jälkeen, täydellä vatsalla on kivempi jumittaa taksijonossa.
Ehkä kenties hieman yllättäen hodarileipiä ja –nakkeja ei tehdä paikan päällä, vaan sämpylät tulevat kuulemma Kanniston Leipomolta ja nakit Perniön Lihasta. Sämpylä oli erinomaisen pehmeä muttei pulla (vaan sopivan briossimainen), ja nakin kuori napsahti helposti poikki hampaissa – joten if it ain’t broke why fix it. Leivän, lihan ja lisukkeiden suhde oli myös erinomainen, lopputulos oli mehevä muttei vetinen.
Maistoin nimikkohodarin relississä paprikaa, sipulia ja chiliä, oikein maukas kombinaatio. Ensi kerralla haluan kyllä testata hummeria jossain muodossa, sekä mustatorvisieniranskalaisia. Eli kyllä, tykkäsin ja menen ehdottomasti uudelleenkin, vaikka hinnat hivenen korkeiksi lipsahtavatkin.
Nice! Minulla on tuo Pastiskin vielä käymättä… damn. Tänne tahdon myös ehdottomasti!
TykkääTykkää
Ulla
15.2.2014 at 17:51
Ja mä en ole puolestani kertaakaan päässyt Muruun, täytyy ensi sijassa saada aikaiseksi!!!
TykkääTykkää
riitta
15.2.2014 at 17:59
Kuullostaa hyvältä!
Keittokirjoista on vaikea luopua, jopa niistä, jotka ovat tulleet ilmaiseksi jonkun lehden kylkiäisenä. 😀
TykkääTykkää
JonnaH.
15.2.2014 at 18:16
Oli hyvää ja hauskaa samalla kertaa, suosittelen!
TykkääTykkää
riitta
15.2.2014 at 18:20
Ehdottomasti menee testiin. Pakko olla samaa mieltä, että 7,50 euroa kuulostaa aika kovalta hinnalta hodarista, ranskalaisten kanssa yli kympin per nenä. Mutta en nyt ala niuhottaa, ennenkuin olen maistanuut, mitä sillä kympillä saa.
TykkääTykkää
Jonna
15.2.2014 at 20:52
Laatu ja hyvä maku korreloivat onneksi hinnan kanssa, vielä pitää testata tuo hummeripuoli ennen kuin sanoo mitään varmaa.
TykkääTykkää
riitta
15.2.2014 at 21:02
Minusta kaikessa mitä nuo pojat tekevät, täsmää aika hyvin laatu ja hinta. Olisipa ollut ihme, jos ei tässäkin. Pakko päästä pian testaamaan. Onneksi ovet aukeavat jo ensi viikolla.
TykkääTykkää
Jonna
16.2.2014 at 12:57
Joo, ei tosiaan tuntunut siinä mielessä ylihinnoitellulta, vaikka kyseessä on melkein kymppi pikaruoasta. Kyllä sen maksaa, jos on hyvää. 🙂
TykkääTykkää
riitta
16.2.2014 at 13:20
Luinkin tästä jokunen päivä sitten ja ehdottomasti seuraavalla Helsingin reissulla menee testiin! 🙂
TykkääTykkää
Miss J
16.2.2014 at 10:20
Kun menet niin testaa jooko ranskalaisia ja raportoi, jäi vähän kaivelemaan etten testannut…
TykkääTykkää
riitta
16.2.2014 at 11:06
[…] Riitta Masutoinemu-blogista vinkistä, osasin suunnata virallisesti tänään auenneeseen Kaartin Hodari & Hummeriin. […]
TykkääTykkää
Kaartin Hodari & Hummeri | Private Blend
18.2.2014 at 18:34