masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Hodari & Hummeri

with 11 comments

En ole käynyt Helsingin Starbucksissa vielä kertaakaan, enkä ole syönyt Whopperia Suomen kamaralla. Joten, välttääkseni kehityksen kelkasta tipahtamisen, päätin, että ju-ma-lau-ta en jätä väliin Murun ja Pastiksen poppoon uusimman hankkeen kenraaliharjoituksia.

Hodari & Hummeri myy, nimensä mukaisesti, kuumia koiria ja hummeriannoksia. Virallisesti putiikki avataan tulevana tiistaina, mutta ravintola järjesti lauantaina tempauksen, jossa sai ilmaiseksi talon nimikkohodarin tuomalla vanhan keittokirjan vastineeksi.

hodari&hummeri

Haikein, voi niin kovin haikein mielin luovutin Apu-lehden Kotikokin herkut –kierrevihon tiskille, ja jäin odottamaan herkkupalaa kuohuviinilasin kera. Jonkun verran oli ruuhkaa, kivasti olivat ihmiset ja vanhat reseptit löytäneet paikalle. Hodari & Hummeri sijaitsee Pikku Robertinkadulla Helsingissä, aivan ravintola Pastiksen naapurissa. Pieni paikka ei siis ole perinteinen ravintola, vaan kutsuisin sitä ravintolamaiseksi nakkikioskiksi. Aivan täydellinen paikka käydä nappaamassa ”jotain pientä suolaista” baari-illan jälkeen, täydellä vatsalla on kivempi jumittaa taksijonossa.

Ehkä kenties hieman yllättäen hodarileipiä ja –nakkeja ei tehdä paikan päällä, vaan sämpylät tulevat kuulemma Kanniston Leipomolta ja nakit Perniön Lihasta. Sämpylä oli erinomaisen pehmeä muttei pulla (vaan sopivan briossimainen), ja nakin kuori napsahti helposti poikki hampaissa – joten if it ain’t broke why fix it. Leivän, lihan ja lisukkeiden suhde oli myös erinomainen, lopputulos oli mehevä muttei vetinen.

Maistoin nimikkohodarin relississä paprikaa, sipulia ja chiliä, oikein maukas kombinaatio. Ensi kerralla haluan kyllä testata hummeria jossain muodossa, sekä mustatorvisieniranskalaisia. Eli kyllä, tykkäsin ja menen ehdottomasti uudelleenkin, vaikka hinnat hivenen korkeiksi lipsahtavatkin.

Written by riitta

15.2.2014 klo 17:41

11 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nice! Minulla on tuo Pastiskin vielä käymättä… damn. Tänne tahdon myös ehdottomasti!

  Tykkää

  Ulla

  15.2.2014 at 17:51

  • Ja mä en ole puolestani kertaakaan päässyt Muruun, täytyy ensi sijassa saada aikaiseksi!!!

   Tykkää

   riitta

   15.2.2014 at 17:59

 2. Kuullostaa hyvältä!

  Keittokirjoista on vaikea luopua, jopa niistä, jotka ovat tulleet ilmaiseksi jonkun lehden kylkiäisenä. 😀

  Tykkää

  JonnaH.

  15.2.2014 at 18:16

 3. Ehdottomasti menee testiin. Pakko olla samaa mieltä, että 7,50 euroa kuulostaa aika kovalta hinnalta hodarista, ranskalaisten kanssa yli kympin per nenä. Mutta en nyt ala niuhottaa, ennenkuin olen maistanuut, mitä sillä kympillä saa.

  Tykkää

  Jonna

  15.2.2014 at 20:52

  • Laatu ja hyvä maku korreloivat onneksi hinnan kanssa, vielä pitää testata tuo hummeripuoli ennen kuin sanoo mitään varmaa.

   Tykkää

   riitta

   15.2.2014 at 21:02

   • Minusta kaikessa mitä nuo pojat tekevät, täsmää aika hyvin laatu ja hinta. Olisipa ollut ihme, jos ei tässäkin. Pakko päästä pian testaamaan. Onneksi ovet aukeavat jo ensi viikolla.

    Tykkää

    Jonna

    16.2.2014 at 12:57

   • Joo, ei tosiaan tuntunut siinä mielessä ylihinnoitellulta, vaikka kyseessä on melkein kymppi pikaruoasta. Kyllä sen maksaa, jos on hyvää. 🙂

    Tykkää

    riitta

    16.2.2014 at 13:20

 4. Luinkin tästä jokunen päivä sitten ja ehdottomasti seuraavalla Helsingin reissulla menee testiin! 🙂

  Tykkää

  Miss J

  16.2.2014 at 10:20

  • Kun menet niin testaa jooko ranskalaisia ja raportoi, jäi vähän kaivelemaan etten testannut…

   Tykkää

   riitta

   16.2.2014 at 11:06

 5. […] Riitta Masutoinemu-blogista vinkistä, osasin suunnata virallisesti tänään auenneeseen Kaartin Hodari & Hummeriin. […]

  Tykkää


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: