masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Simo the man

with 6 comments

On sääli rajoittaa grillaaminen vain kesään. Virittäkää vain rohkeasti grilli tulille lumen keskelle – ihan vaikka vain hämmentääksenne naapureiden koiria mehevillä tuoksuilla. (Oikeasti koiria tai muitakaan eläimiä ei saa kiusata.)

simo_kipina

Sain Mustangilta Savu-Simon testattavaksi, joskin olen joutunut tovin odottelemaan lunta ja sopivaa fiilistä. Tilaisuus koitti vihdoin viime lauantaina, kun kiersimme kiukkuisessa pakkassäässä Seurasaarta. Saaren juhlakentän tietämillä on vapaassa käytössä oleva grillikatos, jonka luona jotkut onnekkaat käristivät eväitään. Mies hoksasi ensimmäisenä, että tänään voitaisiin grillata ja kokeilla savustaa jotain. Joten ei muuta kuin kaupan kautta kotiin ja briketit grilliin!

simo_ulkona

Merilohi oli tarjouksessa, joten otin sitä vajaa 500 g. Simo soveltuu, ison kokonsa puolesta, erinomaisesti myös kokonaisen kalan savustamiseen. Suolasin fileetä karkealla merisuolalla ja rouhitulla katajanmarjalla reilun tunnin, jonka aikana grilli valmistui.

Savustaminen oli todella helppoa: Simon pohjalle laitetaan haketta, joka kuumetessaan siis savustaa kalan. Kalanpala (tai kokonainen otus) kuivataan suolasta ja mausteista ja asetetaan ritilän päälle. Koosta riippuen savustus kestää 25-60 minuuttia, meidän pikkuruinen fileemme sai olla pöntössä vain 25 minuuttia. Pinnasta tuli siirappisen kiiltävä ja tumma, ja sisus oli aivan nappiin mehevä.

Simosta tuli kertaheitolla luotettava kumppani, joka saa seuraavan kerran sisuksiinsa nieriää. Ja, vaikkei koskaan pitäisi mennä asioiden edelle, niin odotan jo kesää ja savustettua siikaa uusien perunoiden kera…

simo_lohi

MUSTANG SAVU-SIMO:

 • Pituus 40 cm, leveys 30 cm ja korkeus 25 cm
 • Rasvapelti ja ritilä
 • Kantokahvat ja kahva kannessa
 • Sopii käytettäväksi hiili- ja kaasugrilleissä
 • Ei avotulelle

Written by riitta

22.1.2014 klo 06:38

6 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vaikuttaa tosi näppärältä!

  Tykkää

  JonnaH.

  22.1.2014 at 10:17

 2. Vaikuttaa ihan pätevältä vehkeeltä tuo Simo. Me ollaan harrastettu savustusta ihan pelkällä weberillä, mutta Simo on varmaan vähän naapuriystävällisempi tiiviimmän rakenteen ansiosta 🙂

  Tykkää

  Marja

  22.1.2014 at 10:33

  • Joo, ja lisäksi Simo kerää kovin huomaavaisesti mahdollisen rasvan erilliseen astiaan, josta ne on helppo putsata.

   Tykkää

   riitta

   22.1.2014 at 14:54

 3. Hear, hear! Meillä grillataan vuoden ympäri (naapureilla ei ole lemmikkejä). Talven keskellä kun ei pääse ”oikealle” grillille, käytetään weberiä. Toimii.

  Tykkää

  Ulla

  22.1.2014 at 17:00


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: