masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Punahehkuinen paella

with 8 comments

Yksinkertaisempi valmistaa kuin risotto, mutta riisiruokien aatelia silti. Elämäniloisen punaisena loistava paella saa lämpönsä sahramista, chorizosta ja punaisista paprikoista.

Minulla ei ole käsitystäkään, kuinka oikeaoppinen paellani on, mutta näin minä sen teen joka tapauksessa. Kahdesta raaka-aineesta ei voi tinkiä: chorizosta ja savupaprikasta. Chorizo kannattaa kuoria, jotta palaset sulavat mahdollisimman hyvin paellan sekaan. Mereneläviä voi lisätä halutessaan, tai jättää kokonaan pois. Käyttäisin mieluusti esimerkiksi mustekalaa, jos talouden muut ruokailijat ymmärtäisivät hyvän päälle (*syvää paheksuntaa*).

paellaviini

Paellan kanssa oli tällä kertaa tarjolla erinomainen, tuhti espanjalainen punaviini 1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignon 2011. Viinissä on samaa lämpöä kuin ruoassakin, ja sen selvä marjaisuus toimii, ainakin minun suussani, ihanasti yhteen paellalle ominaisen tuhtiuden kanssa.

Ainekset 4-6- hengelle:

  • 300 g broileria (puolet rintafilettä, puolet reisilihaa)
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 punasipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 isoa tomaattia
  • 3 dl paellariisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 5 dl kanalientä
  • 2 chorizo-makkaraa
  • 5 jättikatkarapua
  • 2 tl savupaprikaa
  • ½ tl sahramia
  • suolaa, mustapippuria
  • lehtipersiljaa
  • oliiviöljyä paistamiseen

Kuutioi broileri haarukkapaloiksi. Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi, suikaloi paprikat. Kuutioi tomaatit. Kuori makkarat ja kuutioi nekin. Valmista kanaliemi fondista tai liemikuutiosta.

Kuumenna öljy kattilassa, ruskista broileri pienissä erissä ja nosta syrjään. Lisää hieman öljyä samaan kattilaan, ja kuullota sipulia ja valkosipulia minuutin verran. Lisää sitten kuutioitu makkara ja paista vielä hetki. Lisää sitten valkoviini ja mausteet, pyörittele sekaisin. Lisää broilerinpalat, paprikasuikaleet, kanaliemi ja riisi, anna kypsyä keskilämmöllä 15 minuuttia (tai kunnes riisi on kypsää). Lisää sitten jättikatkaravut ja kypsennä vielä 3 minuuttia. Koristele persiljasilpulla ennen tarjoilua.

paella1

Written by riitta

12.1.2014 klo 12:44

8 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Näyttää herkulliselta, ei ole tullut tehtyä paellaa pitkään aikaa, jospa sitä ensi viikolla. :p

    Tykkää

    JonnaH.

    12.1.2014 at 13:49

    • Mä ihmettelen aina paellaa syödessäni, miksen tee useammin: hyvää ja helppoa.

      Tykkää

      riitta

      12.1.2014 at 15:51

  2. Nam! Paella on niiiin hyvää. Meillä tehdään sitä usein kesällä ulkosalla. Ostin muuten just kalmaria, ehkäpä laitan sitä paellaan…
    Ja eiköhän paellantekotapoja ole yhtä paljon kun on tekijöitäkin.🙂

    Tykkää

    Ulla

    12.1.2014 at 13:52

    • Ooh, ulkopaellaa, mahtavaa! Slurps, kaunis kesäilta ja grillin loimu, en malttaisi odottaa!

      Tykkää

      riitta

      12.1.2014 at 15:53

  3. Mmm,paellaa,muy rico! Mulla on aikonaan Espanjasta ostettu paella-pannu,jossain kaapissa pölyttymässä….

    Tykkää

    Jael

    12.1.2014 at 17:59

  4. Aito paellapannu olisi kiva – mutta yritän tolkuttaa itselleni, etten todellakaan ole ostamassa asiaa, jolle on käyttöä pari kolme kertaa vuodessa.

    Tykkää

    riitta

    12.1.2014 at 18:23

  5. Oikeaoppisuutta huomattavasti tärkeämpää onkin, että maistuu🙂
    Ja vaikka paella on risottoa yksinkertaisempaa, tai ehkä juuri siksi, suosin sitä risotton sijaan joka kerta.
    Tämä sun punapaella näyttää todella herkulta!

    Tykkää

    Sofia

    13.1.2014 at 15:52

    • No näin juuri, olen ihan samaa mieltä, kunhan maistuu ja itselle tulee ”oikeaoppisuuden” vibat.🙂 Risottokin on hyvää, mutta se vahtiminen… Tykkään ruuasta, joka pärjää hetken aikaa yksinkin.

      Tykkää

      riitta

      13.1.2014 at 15:53


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: