masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Cucina molto povera

with 19 comments

Antonio Carluccion ja Gennaro Contaldon kulinaarinen luokkaretki halki Italian on ihanaa katsottavaa. Hyvää ruokaa ja huikeita maisemia toki, mutta parasta on miesten välinen naljailu ja syvä ystävyys. Juuri tuollaisista ystävyyssuhteista olen itsekin kovin kiitollinen elämässäni: Virnuillaan ja pyöritellään muka silmiä toisen sanomisille ja tekemisille, mutta sydän särkyisi, jos kaverille sattuisi jotain.

pasta

Kokit keittivät nenäliinapastaa pestokastikkeessa taannoisessa jaksossa, ja halusin ehdottomasti kokeilla tätä. Painelin kauppaan itsenäisyyspäivän aattona, tietysti samaan aikaan noin miljoonan muun kanssa. Viimeisen parkkipaikan napattuani hikoilin pullopalautusten ja kierrätyspaperien kanssa, ja yritin suoriutua kaupasta mahdollisimman sutjakkaasti. Rapatessa roiskuu, niin nytkin: halvatun pinjansiemenet eivät koskaan löytäneet tietään ostoskärryyni… En to-del-la-kaan halunnut palata ostoshelvettiin, joten suunnitelmat menivät pikaisesti uusiksi. Tein peston tällä kertaa kuivahtaneista leivänkannikoista, ja tuli muuten älyttömän hyvää!

Nenäliinapasta jäi myös vakioruokalistalle, helppo tehdä ja on hauska syödä. Pastataikina kaulitaan normaaliin tapaan pitkäksi levyksi, ja revitään käsin sopivan kokoisiksi nessuiksi. Säästä osa pastan keitinvedestä peston notkistamiseksi juoksevammaksi, niin saat sen helpommin sekoittumaan pastan sekaan.

Ainekset neljälle:

  • 60 g ronskeja leivänmuruja (noin 3 paahtoleipäviipaleen verran)
  • puntti basilikaa tai persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 50 g parmesaania
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa ja mustapippuria

Jauha leivänmurut tehosekoittimessa. Kuori ja raasta valkosipuli, ja nypi yrttipuskasta lehdet. Raasta parmesaani ja purista sitruuna. Nosta kaikki ainekset tehosekoittimeen, ja jauha matalilla kierroksilla norottaen oliiviöljyä tasaisesti sekaan. Mausta suolalla ja runsaalla mustapippurilla.

19 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Lurpsista. Nessupasta olikin mulle uusi termi. Kiitokset opetuksesta🙂.

    Tykkää

    luimupupu

    8.12.2013 at 22:06

  2. Kaverusten ohjelma on mainio! Eikös niillä ole huippuravintolat Lontoossa? Herkullisen vihreää!

    Tykkää

    Merja

    8.12.2013 at 22:27

    • No eikös niillä tosiaan ole, tai ainakin ollut omat ravintolat? Jossain vaiheessa ovat olleet samassa paikassa töissä ja tutustuneet sitä kautta, sen tiedän.

      Tykkää

      riitta

      8.12.2013 at 23:14

  3. Olen täysin missannut ohjelman, mutta tuotahan on testattava. Millaisia kastikkeita nessujen kanssa voisi yhdistää peston lisäksi?

    Tykkää

    Jonna

    9.12.2013 at 07:02

    • Ihan ekana tuli mieleen se sun katkispasta, siis se chili-korianterinsiemen-kirsikkatomaatti, sitä mä tekisin! Ja sit tietty, koska nessut muistuttavat lasagnesta, ihan perusbolognese voisi toimia myös hyvin.

      Tykkää

      riitta

      9.12.2013 at 07:22

  4. Ostoshelvetti ennen pyhiä on kamalinta mitä tiedän. Kävin viime viikollakin hyvissä ajoissa, jotta hermot säilyy.🙂

    Ihana ohje! Nenäliinapasta oli minullekin uusi.

    Tykkää

    Ulla

    9.12.2013 at 08:32

    • Huh ja puistatus, vielä pitäisi kestää joulumylläkkä ruokakaupassa… Pakko yrittää jotenkin jaksottaa ostoksia & tehdä ne hyvissä ajoin, menee hermot muuten!

      Tykkää

      riitta

      9.12.2013 at 08:38

      • Hehee, me lähdemme torstaina joulua ”pakoon”. Ei tarvitse miettiä joulustressiä tänä(kään) vuonna.🙂

        Tykkää

        Ulla

        9.12.2013 at 21:14

      • Melkoisen hyvin junailtu, sano!😀 Jouluhössöttäjänä nautin kaikesta muusta jouluun liittyvästä, mutta en ihmisten etuilusta ja kiukuttelusta mätitiskien äärellä…

        Tykkää

        riitta

        10.12.2013 at 09:25

  5. Apua, miten tällainen ohjelma on mennyt ohi? Pasta kuulostaa taivaalliselta. (Ja se, että saa ihan rauhassa missata jouluostosruuhkat, kun ei tarvitse ostaa lahjoja tai jouluruokia)

    Tykkää

    Mari

    9.12.2013 at 09:58

    • Suosittelen, tuloo lauantaisin AVAlta.🙂

      Teillä on tosiaan kadehdittava tilanne, huokaus… Saiskohan jostain ostaa omaa aikaa ostoksiin, eli sais mennä yksin aukioloaikojen ulkopuolella?😀

      Tykkää

      riitta

      9.12.2013 at 10:16

      • Vitsi mikä idea! Tai ehkä jopa niin, että kauppa suljettaisiin yksityisostoksia varten keskellä päivää – vähän samaan tapaan kuin vaikka Madonnalle.

        Tykkää

        Mari

        9.12.2013 at 10:55

      • Ostaisin.😀

        Tykkää

        riitta

        9.12.2013 at 11:15

  6. Mä rakastan tota ohjelmaa. Siinä on vain yksi huonopuoli, maisemia katselessa haluaisi välittömästi pakata laukkunsa ja muuttaa Italiaan.🙂

    Tykkää

    JonnaH.

    9.12.2013 at 11:49

    • Sanopa muuta! Tekee mieli ostaa pieni ränsistynyt mökki Toscanasta ja alkaa vuohipaimeneksi saman tein!😀

      Tykkää

      riitta

      9.12.2013 at 12:02

      • Joo ja siihen päälle joku viinitila olisi vielä aika kiva.😉

        Tykkää

        JonnaH.

        10.12.2013 at 12:36

      • Mutta ofkoos! Ruvetaanko naapureiksi?😀

        Tykkää

        riitta

        10.12.2013 at 16:41

  7. […] Torstai: Nenäliinapasta leivänmurupestolla […]

    Tykkää


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: