masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Venyvä juusto, pullea pohja

with 8 comments

Työskentelin opiskellessa muutaman vuoden Pizza Hutissa tarjoilijana. Meni monta vuotta, ennen kuin paistorasvan käry hälveni sieraimista, ja saatoin edes kuvitella astuvani pannupizzan äärelle. Nykyään moiset estot ovat iloisesti hälvenneet!

pannupizza

Soppaa ja silmukoita –blogin Marja kyseli ruokablogaajien FB-ryhmässä parhaiden pannupizzojen ohjeen perään, ja Kivistön Liisa vinkkasi hyvästä pohjasta blogissaan. Noudatin ohjetta muutoin, paitsi käytin tuoretta hiivaa ja maitoa maitojauheen sijaan.

Täytteeksi hyväksytään meillä (kun on kyse nimenomaan paksummasta pohjasta) pepperoni ja herkkusienet. Päälle levitetään itseoikeutetusti reilu kerros mozzarellaa. Pannupizzat voi paistaa paistinpannulla tai isossa piirakkavuoassa.

Pohja kahteen isoon pannuun:

  • 4 dl kädenlämpöistä maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 30 g hiivaa
  • 2 rkl öljyä (taikinaan)
  • 4 rkl öljyä pannujen rasvaamiseen

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita kuivat aineet yleiskoneen taikinakulhossa, ja lisää maito sekä öljy. Anna koneen vaivata taikinaa 10-15 minuuttia. Lopputuloksen pitäisi olla niukin naukin koossa pysyvä kimmoisa taikinapallo.

Jaa taikina kahtia ja kaulitse käyttämäsi pannujen kokoiseksi. Lorauta pannulle sen verran öljyä, että pohja ja reunat peittyvät kunnolla. Asettele kaulittu taikina pannuun ja anna kohota n. 1-1,5 tuntia.

Pohjien kohottua, levitä niille tomaattikastike ja haluamasi täytteet. Paista 250 asteessa noin 12-15 minuuttia, eli kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja juusto sulanut.

ENGLISH SUMMARY: Pan pizza

I worked as a waitress at Pizza Hut whilst studying at university many moons ago. It took me years to get over the greasy smell from their kitchen, but I’ve since rekindled my love for the thick, crunchy yet soft base. Top your pizza with whatever you prefer, we usually go old school and use pepperoni and mushrooms.

Pan pizza base for two medium-sized pizzas:

  • 4 dl lukewarm milk
  • 1 tsp. salt
  • 7-8 dl flour
  • 1 tbsp. sugar
  • 30 g fresh yeast
  • 2 tbsp. olive oil for the dough
  • 4 tbsp. olive oil to grease the pans

Mix the yeast to the warm milk. Blend all dry ingredients in the bowl of your dough mixer and add the milk and olive oil. Let the machine knead the dough for 10-15 minutes. You should end up with a soft, springy ball of dough.

Halve the dough and roll the two pieces out to suit your baking dishes (frying pan or large pie pan). Grease the baking dishes with olive oil and lift the bases onto them. Let rise for 1-1, 5 hours.

Once the bases are done, spoon some tomato sauce onto them and top with your favourites. Bake in a 250⁰ C oven for 12-15 minutes.

Written by riitta

11.11.2013 klo 15:19

8 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kiitos tuhannesti tästä ohjeesta. Olen aina miettinyt, että miten tälläisen pannupizzan teko onnistuisi kotona.🙂

    Tykkää

    JonnaH.

    11.11.2013 at 16:30

  2. Loisto-ohje. Tämä menee talteen. Pannupizzaa varten olen jo pinnannutkin muutaman reseptin, että pääsisi kokeilemaan. Valitsen tämän, näyttää juuri täydellisen kypsältä ja mehevältä. Tuli nälkä!

    Tykkää

    Jonna

    11.11.2013 at 19:36

    • Liisaan ja Mariin voi aina luottaa! Kuoresta tuli öljyn ansiosta sopivan rapea.

      Tykkää

      riitta

      12.11.2013 at 14:01

  3. Nami,,jo pelkkä venyvän juuston mainitseminen houkuttelee…..Mulla on sellainen pizzakone,jolla voi tehdä pannupizzaa,mutta se on kyllä jo pitkään kerännyt pölyä kaapissa.Oli kätevä silloin kun oli vielä lapsi kotona.

    Tykkää

    Jael

    11.11.2013 at 23:41

    • Pannupizzakoneesta en ole koskaan kuullutkaan, laita kuva blogiin, haluan nähdä! Onneksi tavispannulla onnistuu ihan yhtä hyvin.

      Tykkää

      riitta

      12.11.2013 at 14:02

  4. Tuttu juttu tuo työkuvio. Olin kanssa joskus Koffilla töissä eikä niiden vuosien jälkeen olut ihan heti maistunut. Inhosin pitkään sitä tuoksua. Limonaati ei oikein maistu vieläkään. Siitä nyt ei ole niin väliksikään kyllä.

    Tykkää

    Ankerias Vipunen

    14.11.2013 at 19:12

    • Hih, monelle tuntuu jääneen traumoja etenkin nuoruusvuosien työpaikoista…😀

      Tykkää

      riitta

      15.11.2013 at 12:07


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: