masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Pikakaunistautumista

with 11 comments

Kävin eilen pikamanikyyrissä kahden tapaamisen välillä. 15 minuuttia, 15 euroa ja 10 viininpunaista kynttä myöhemmin lähdin pohtimaan, miksi Suomessa on niin vähän (ison maailman tapaan) kauneusalan palveluita, joihin voisi kävellä hetken mielijohteesta, ilman kuukausien jonoja ja varaamisia.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa on valtava tarjonta ns. lounasajan pikapalveluita, kynsien lakkauksesta Botoxiin. Alle puoli tuntia kestävät hoidot ovat vielä yleensä sen luonteisia, ettei niihin varata etukäteen aikaa, vaan kävellään sisään. Kuulostaa älyttömän kätevältä: Töistä voi siirtyä suoraan juhliin piipahtamalla lounastauolla vaikka kampaajalla pelkässä hiustenpesussa ja föönauksessa, tai hakemalla kimalletta kynsiin. Moni amerikkalainen nainen ei kuulemma enää pese ja laita hiuksiaan enää kotona, vaan käy pari kolme kertaa viikossa blow-dry barissa, missä ammattilainen laittaa hiukset kuntoon kunnon laitteilla ja tuotteilla.

burgundyt

Suomessa ei noin vain painella kauneushoitoihin. Pitää varata aika. Mieluiten tietenkin 3 tunnin hierontaan ja kasvohoitoon, kampaajalla pitää ottaa väri ja leikkuu aina samaan pakettiin. Palveluntarjoajalle varmasti parempi diili, mutta äh kun menee hankalaksi ja tarpeettoman kankeaksi! Ihan kuin itsensä laitattaminen nätiksi olisi joku vaivalloinen projekti, jolle raivata tilaa kalenterista ja viikoittaisesta tehtävälistasta nauttimisen ja mielen virkistämisen sijaan.

Kynsihoitajakin selvästi hämmentyi, kun kysyin ovenraosta olisiko hänellä aikaa pikapalveluun. Hoitotuolissa istuessani kaksi naista (vartissa!) kävi kysymässä samaa, eli tilausta olisi ollut. Valitettavasti varauskirja (aaaaaarghhhhhhh) oli jo illalle täysi.

Onko ongelma siinä, että kauneushoitolat eivät koe saavansa tarpeeksi vastinetta rahoilleen pikapalveluilla, vai siinä, etteivät suomalaiset naiset käyttäisi sellaisia? Minä kävisin mielelläni pidemmissä hoidoissa edelleen, mutta olisi esimerkiksi ihana käydä nopeasti pesettämässä hiuksensa kampaajalla, joka hieroisi päänahan ja föönaisi hiukset kunnolla ilmaviksi.

Entä te, kävisittekö ex tempore pikahoidossa, jos sellainen olisi helposti saatavilla?

Written by riitta

8.11.2013 klo 17:17

11 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kävisin! Hiuksien laittoa ja meikkausta tänne, kiitos. 🙂

  Itsekin olen tätä mietiskellyt. Itse olen vähän sellainen kaikki-heti-mulle-nyt-ihminen, joten aikojen varaukset ja viikkojen venailu on jotenkin hankalia. Luulen, että jos täällä olisi enemmän ilman ajanvarausta palveluita, kävisin useammin kampaajalla ja meikissä.

  Tykkää

  JonnaH.

  8.11.2013 at 22:02

  • Jep, mäkin haluaisin mennä hoitoihin ”hetken mielijohteesta” silloin kun haluaa hemmottelua, en kuukausien päästä.

   Tykkää

   riitta

   9.11.2013 at 12:29

 2. Minä kävin tässä yks päivä (ennen viime miittiä) kysäisemässä yhdestä paikasta, jonka ovella mainostettiin vapaita aikoja, että pääsisikö samantien ripsien ja kulmien värjäykseen. Työntekijä katseli ajanvarauskirjaa hyvän tovin, ennen kuin kertoi, että iltapäivällä (kuuden tunnin kuluttua) voisi olla aikaa. Tiskiltä näki koko hoitolaan, siellä ei ollut ristin sielua. En yleensä ole teräväkielinen (en älyä), mutta tuolloin sanoin, että joo, kiireiseltä näyttää… Harmitti. En mene sinne enää koskaan.

  Tykkää

  Campasimpukka

  8.11.2013 at 22:21

  • No just tuota tarkoitan, meininki on suorastaan byrokraattista. Hyvä kun sanoit, toivottavasti saivat siitä miettimisen aihetta.

   Tykkää

   riitta

   9.11.2013 at 12:31

 3. Vastasin tuohon kynsien lakkauksen, mutta voisin kuvitella käyväni myös pikakampaajalla (muulloin siskoni hoitaa värjäykset ja leikkaukset). Myös pikameikkiä voisin ajatella, samoin pikakampauksen tekoa! Onkohan kyse siitä, että korkeiden palkkojen vuoksi ei ole varaa ”seisottaa” yhtä ihmistä odottamassa tuleeko asiakkaita pikahoitohin vai ei.

  Jonkun verranhan noita Campasimpukan mainitsemia vapaita aikoja-kylttejä näkyy ainakin täällä Jyväskylän kampaamoissa (joita on kyllä vaikka muille jakaa..), mutta kauneushoitoloiden/hierontapaikkojen edessä en ole niitä nähnyt.

  Tykkää

  Miss J

  9.11.2013 at 10:31

  • Olet varmasti ihan oikeassa, hoitoloilla ei varmasti ole varaa pitää porukkaa ihan vaan varmuuden vuoksi. Mutta jos kokeilisivat vaikka kerran viikossa -systeemiä?

   Tykkää

   riitta

   9.11.2013 at 12:32

 4. Jepsis, pikahoitoja tarvitaan. 🙂 Kuka sitä pystyy niin pitkälle aina suunnittelemaan??

  Tykkää

  Ulla

  10.11.2013 at 13:26

  • No ei pysty, olen samaa mieltä! Ja joskus ajatus pikamanikyyristä/kulmien huollattamisesta juolahtaa mieleen ihan yhtäkkiä, ei siinä mitään ajanvarauksia ja viikkojen odottelua kestä… 😉

   Tykkää

   riitta

   10.11.2013 at 15:05

 5. Ehdottomasti kävisin, kunhan vaan hinnat olisivat järkevät. 15 € vartista on muun maailman hemmotteluhintatasoon nähden kova, mutta vielä ”doable”.

  Vastasin kynsien lakkauksen, mutta myös hiukset kävisin mielelläni laitattamassa. Afrikassa tulikin käytyä vain arkisempaa iltaohjelmaa varten pesussa ja föönauksessa/kampauksessa, kun sen hinta ei päätä huimannut.

  Tykkää

  La fille du vent

  21.11.2013 at 16:06

  • Jeps, 15 euroa ei ole Suomessa paha hinta, kyllä sen maksaa näteistä kynsistä.

   Mäkin kävisin mielelläni ihan vaikka vaan omaksi iloksi pesussa ja _kunnon_ föönauksessa Suuren Maailman tapaan. Suomessa kun tuntuu, etteivät kampaajat osaa edes föönata nätisti, latvatkin taivutetaan AINA suoristusraudalla… :-/

   Tykkää

   riitta

   21.11.2013 at 16:10

   • Sanos muuta! Mun Johannesburgin kampaaja sanoikin, että suoristusraudat pitäisi kieltää lailla 😀

    Tykkää

    La fille du vent

    22.11.2013 at 15:59


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: