Katkarapuvoi kalalle
Gordon Ramsayn ohjeilla harvoin menee metsään. Tämä resepti on peräisin kiroilevan skotin The F Word –tv-ohjelmasta.
Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin käyttämään merianturaa, mutta käytin sen sijaan tavallista suomalaista kampelaa. Mikä tahansa vaalea, rasvaton kala toki käy ohjeeseen. Pidimme kaikki kovasti kastikkeesta, tätä täytyy ehdottomasti tehdä toistekin!
Katkarapuvoi on nimensä veroisesti voikastike, johon tulee raikastukseksi kapriksia ja sitruunaa. Resepti on supernopea valmistaa – ei mikään ihme, että kalaruokia kehutaan pikaruokiakin nopeammiksi.
Sain ohjeeseen inspiraation ihan sohvannurkasta, mutta jouduin kaivamaan videon YouTubesta muistin virkistykseksi. Nauratti kokatessa, kun kuulin päässäni koko ajan Gordonin äänen: ”Pan. Olive oil. Lemon. Dover sole.” Katsokaa video, niin ymmärrätte paremmin. Ehkä tämäkin postaus olisi pitänyt kirjoittaa samaan tyyliin? Osta. Kampela. Paista. Tuuleta.
Jauhota ja mausta ensin kalafileet ja paista ne kullanruskeiksi voissa ja öljyssä. Laita ne uuniin 180 asteeseen kuudeksi minuutiksi. Valmista kastike kalojen muhiessa uunissa ja tarjoile heti.
Ainekset neljälle riittävään kastikkeeseen:
- 50 g voita
- puoli pussia pieniä pakastekatkarapuja
- pieni purkki pieniä kapriksia
- puoli ruukullista lehtipersiljaa
- puolikkaan sitruunan mehu
- ½ tl cayenne-pippuria
- suolaa, mustapippuria
Valmistele ja mittaa ainekset ensin käden ulottuville. Sulata voi pannulla. Kun voi alkaa ruskistua, lisää cayenne-pippuri ja katkaravut. Sitten on kapristen vuoro, sitten mausteiden kevyellä kädellä annosteltuna. Viimeistele sitruunalla ja persiljalla.
ENGLISH SUMMARY:
Gordon Ramsay´s recipe for Dover sole and shrimp butter sauce is definitely worth trying! The instructions are available in English on the video.
Just make sure you have all the ingredients prepared for the sauce before you start making it, it goes fast and you won´t have time to chop parsley or search for spices.
Varmasti hyvää! Oma kalaruuan syönti on vähäistä ja tästä voi vain ja ainoastaan syyttää lähikaupan kalatiskiä, siellä ei ole muuta kuin lohta. Pitäisi lähteä kauemmas kalaan, jos haluttaisi saada jotain muuta. En tosin lähtisi kehumaan Prismankaan kalatiskiä kovinkaan laajaksia tällä paikkakunnalla. Välillä ihan sapettaa. Kuha on yksi lemppareista, mutta sillä on tosi suolainen kilohinta.
TykkääTykkää
JonnaH.
4.11.2013 at 11:57
Harvinaisen totta, monissa kaupoissa ei panosteta kalatiskin valikoimiin. Lohta, lohta ja vielä kerran lohta kyllä löytyy, muttei muuta. Sääli, sillä kala olisi nopea valmistaa arkenakin, liharuoat kun usein vaativat pidemmän kypsennysajan.
TykkääTykkää
riitta
4.11.2013 at 12:09
Mmmm… itkettää vaan vähän sama asia mistä JonnaH tuossa kirjoittaa, kampelat kuuluvat täällä sellaiseen kalojen sarjaan, jotka ovat aina liian monta päivää vanhoja. Onneksi jauhehaukea ja muikkuja sentään saa tuoreena ;).
TykkääTykkää
luimupupu
4.11.2013 at 12:09
Vaadimme parempia kalatiskejä -kansalaisliikkeelle olisi näemmä tilausta. Mulla on käynyt hyvä tuuri ”lähi”kaupan suhteen, suht lähellä on iso K-supermarket ja sen kattava kalatiski. Tosin, nekin panostaa selvästi lihapuoleen.
TykkääTykkää
riitta
4.11.2013 at 12:11
yritän itsekin näin talvea (ja kaikkia niitä houkuttelevia lihapatoja) vasten muistaa syödä enemmän kalaa. Tämä kuulostaa ihanalta, Joskin en usko että loppupäivän aikanakaan tulen pääsemään eroon tuosta takaraivossani iloisesti kilajavasta Gordon-pojasta. Dover sole. Done.
TykkääTykkää
Andalusiana/ Andalusian auringossa- blogi
4.11.2013 at 14:25
Gordon ❤
Joo, jotain kevyempää tosiaan tekee mieli, tuhteja lihapatoja ehtii syömään talvella kyllästymiseen asti…
TykkääTykkää
riitta
4.11.2013 at 14:49
Kyllä. Ostan kampelan, paistan ja tuuletan, Hyvä löytö taas kerran!
TykkääTykkää
Jonna
7.11.2013 at 21:55
Todella erinomainen löytö! Gordon. Osaa. Hommansa.
TykkääTykkää
riitta
8.11.2013 at 11:25