masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Tulinen ananassalsa

with 12 comments

Tein makeaa, kirpeää ja tulista yhdistävää ananassalsaa Marjan luona viettämäämme blogitapaamiseen. Salsa käy niin nachojen, tacojen kuin tortillojen kaveriksi.

ananas

Satuin saamaan erityisen makean ja mehukkaan ananaksen, joten tasapainoilin aika lailla suolan, limen ja chilin kanssa ennen kuin maku oli oikea. Aloita ensin ohjeen mukaisilla määrillä, mutta neuvon kyllä maistamaan useammankin kerran ennen tarjoilua.

Nachoja voi muuten vallan mainiosti tehdä itsekin (tai näiden nimi on kuulemma totopos, suuri yleisö tuntenee tosin paremmin nimen nacho), tarvitsee vain etsiä 100 % maissia olevia tortillalettuja, leikata niistä kolmioita ja friteerata supernopeasti kuumassa öljyssä. Valuta talouspaperilla ja ripottele suolaa päälle. Olen löytänyt maissilettuja (White Masa Harina Corn Tortillas) ainakin Stockmannilta ja K-Supermarketista, muualtakin saattaa löytyä – kuulemani mukaan usein gluteenittomien tuotteiden joukosta.

Keskikokoinen kipollinen salsaa

  • puolikas ananas
  • pieni punasipuli
  • 2 tomaattia
  • puolikas ruukku korianteria silputtuna
  • puolikas ruukku minttua silputtuna
  • 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 valkosipulin kynsi raastettuna
  • ½ limen mehu
  • 1 tl chilihiutaleita
  • suolaa, pippuria

Kalttaa tomaatit ja kuutioi ne pieneksi. Pilko samoin sipuli pieneksi. Kuori ananas ja kuutioi sekin. Sekoita keskenään kaikki mausteet, maista ja anna vetäytyä jääkaapissa kun olet tyytyväinen lopputulokseen.

ananassalsa

ENGLISH SUMMARY: Spicy pineapple salsa

Pineapple salsa offers a spicier alternative to more traditional tomato salsa. You can use it with nachos, tacos and tortillas.

  • ½ ripe pineapple
  • 1 small red onion
  • 2 tomatoes
  • 1 dl chopped coriander
  • 1 dl chopped mint
  • 3 cm fresh ginger, peeled and grated
  • 1 garlic clove, peeled and grated
  • juice of ½ lime
  • 1 tsp. dried chilli flakes
  • salt, pepper

Chop finely the onion, pineapple and skinned tomatoes. Mix all ingredients in a bowl and let set in the fridge once you’re happy with the taste.

Written by riitta

2.11.2013 klo 12:47

12 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Olen tehnyt itse joskus samanlaista. Hyvältä näyttää! Ja hyvä totopos vinkki.🙂

    Tykkää

    Ulla

    2.11.2013 at 14:05

    • Totopoksista tuli ihan superhyviä, ihanaa kun ne oli vielä vähän lämpimiä!

      Tykkää

      riitta

      3.11.2013 at 11:14

  2. Tuo inkivääri tuolla joukossa kuullostaa erittäin hyvälle🙂

    Tykkää

    Sofia

    3.11.2013 at 10:42

    • Joo, ananas ja inkivääri oli yllättävän herkullinen yhdistelmä! Varsinkin, kun tosiaan sattui tosi makea ananas kohdalle, olisi ollut ehkä turhankin makea ilman chiliä ja inkivääriä.

      Tykkää

      riitta

      3.11.2013 at 11:16

  3. Salaisuutesi oli siis tuo inkivääri. Se ei olisi tullut mieleen. Tämä oli ihanaa ainakin blogimiitissä, ilmeisesti resepti on sama?

    Epäonnistuneen nachokierroksen jälkeen painotan etsimään tekstiä Masa Harina. Ainakin meidän K-kaupan gluteiinittommalla hyllyllä oli muitakin maissitortilloja – ja lopputulema oli luokaton. Onneksi se ei olliut ensimmäinen kerta kun tein nachoja. Olisin saattanut jäädä harhaluuloon, ettei niitä saa kotona onnistumaan.

    Tykkää

    Jonna

    3.11.2013 at 21:06

    • Jep, ihan sama resepti; inkivääri on jutun juju! Masa harinalla varustettu paketti toimi erinomaisesti, tuli ihan älyttömän hyviä. Muita en olekaan uskaltanut kokeilla sun kokeilujen perusteella.

      Tykkää

      riitta

      3.11.2013 at 21:31

  4. Salsa oli kyllä todella hyvää ja minä vielä niin onnekkaassa asemassa, että sain syödä sitä vielä lauantain jälkeenkin🙂

    Tykkää

    Marja

    3.11.2013 at 21:20

    • Kiitos, tosi ihana kuulla että maistui! Salsa ei ole niin kauniin näköinen enää seuraavana päivänä, mutta maku toki tekeytyy vielä paremmaksi.

      Tykkää

      riitta

      3.11.2013 at 21:33

      • Ei sillä ulkonäöllä ole enää niin väliä, kun kuvat on otettu😉

        Tykkää

        Marja

        3.11.2013 at 21:37

      • Spoken like a true food blogger! 😃

        Tykkää

        riitta

        3.11.2013 at 22:05

  5. Totopos, si! Oli Riitta erinomaasta! Oottelen lanttulooran ohjetta.

    Tykkää

    Nanna

    4.11.2013 at 00:30


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: