masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Valkoviinikierroksella Helsingin ytimessä

with 2 comments

Kiersin erinomaisessa seurassa tovi sitten helsinkiläisiä ravintoloita Food Sightseeing Finlandin järjestämällä valkoviinien maistelukierroksella.

Nautimme neljän ravintolan osaamisesta: Maistelimme viinejä Rullan, VinVinin, Grotesk Winebarin ja hotelli Havenin asiantuntijoiden johdolla. Letkajenkan lopuksi istahdimme alas Pernod Ricard’n tiloihin, ja testasimme vielä kahta kuohuvaa.

Kierros oli fiksusti toteutettu siten, että jokaisessa paikassa oli valittu tietty rypäle, ja siitä kaksi eri viiniä. Illan ensimmäisessä ravintolassa eli Rullassa saimme Rieslingiä. Toisessa lasissa oli jo aiemmin maistamaani Kung-Fu Girliä ja toisessa itävaltalaista Jean Biecher & Filsiä. Kung-Fu Girl sopii paremmin seurustelujuomaksi, ja toki myös tulisten makujen kanssa jäännössokerinsa ansiosta. Jälkimmäinen muuttui huomattavasti paremmaksi ruoan kyytipoikana. Oli mielenkiintoista verrata uuden ja vanhan maailman viinejä, molemmissa oli puolensa.

Rulla

Jos et ole vielä maistanut Rullan vietnamilaistyylisiä rullia – tee se heti ensitilassa! Tarjoavat rullia myös lounaalla, rullien kanssa saa myös salaattia.

Vin-Vinissä saimme kuohuvaa eteemme. Larmandier-Bernierin Rosé de Saignée -shampanja oli hämmentävän syvän punainen, poikkeaa melko lailla muista vastaavista. Tuoksu oli todella – köh – mielenkiintoinen: Eräs kierroksen osallistujista totesi osuvasti sen haisevan voimakkaalle juustolle, ravintolapäällikkö puhui poliittisesti korrektimmin lennokkiliimasta… Maku sen sijaan oli todella hyvä, oli kiva maistaa hieman erilaista kuohuvaa. Shampanjan tietynlaisesta rotevuudesta kertoo se, että ravintolapäällikkö suositteli sitä vasikan pariksi, en itse ainakaan ihan nopeasti lähtisi yhdistämään herkkiä kuplia lihan kanssa.

VinVin

Vin-Vinin kanssa samoissa tiloissa toimii myös kampaamo ja kauneushoitola Noir.

Groteskissa käsittelimme Chez Dominiquessakin kannuksiaan ansainneen Taneli Lehtosen johdattelemana Chardonnayt, jotka eivät yleensä istu minun suuhuni, mutta itävaltalainen Wieninger Chardonnay oli erinomainen. Tanelin mukaan Chardonnayt ovat noin yleisemminkin petraamassa huonoa mainettaan, tämän illan jälkeen annan niille uuden mahdollisuuden. Wieningeriä Taneli suositteli rasvaisten kalojen kanssa, minä tarjoaisin sitä myös hyvin viilennettynä juustotarjottimen vierellä. Rasva kuin rasva.

Juttelimme Groteskissa myös siitä, että meillä suomalaisilla on, Alkon monopolin aiheuttamasta kismityksestä huolimatta, hyvät oltavat viinien suhteen. Meille on tarjolla koko maailman viinit, kun paikallinen tuotanto ei ole vääristämässä tarjonnan suhteita. Alko pitää myös huolen saatavuudesta, tarjonnan monipuolisuudesta ja tasalaatuisuudesta. Taneli veikkasi, että marketteihin todennäköisesti valikoituisi halvemman hintaluokan viinejä.

Grotesk

Pienet sellerimadeleinet sulivat suuhun. Groteskissa on tarjolla 100 erilaista viiniä, joista noin 70 myös laseittain.

Kuten ennakkoon veikkasin, Sauvignon Blancit eivät olleet suosikkejani, vaikka Havenin tunnelmallinen tila oli muuten kaunis ja kuin tehty illan istumiseen sielunsisarten kanssa. Paikan erikoisuus ovat rommit ja viskit, joita olikin tarjolla melkoinen määrä.

Haven

Olo oli kuin brittiläisessä maalaiskartanossa.

Ilta huipentui Pernod Ricardilla, missä maistoimme Mummia ja Elysée Drytä sokkona. Ensimmäisessä maistui selvä vanilja ja hunaja, jälkimmäisessä puolestaan valkoherukka.

Kierros maksoi 79 euroa per henki. Tällä saa asiantuntevan oppaan (kiitos Lena!), viinien esittelyt ravintoloissa ja kaikki maisteltavat juomat.

Suosittelen lämmöllä, kierros oli hauska ja paljon opittiinkin! Lisätietoja täältä: http://www.foodsightseeing.fi/kierrokset/21

ENGLISH SUMMARY:

I took part on a wine tasting evening around Helsinki’s restaurants. The main theme was to compare New and Old World white wines, but we also got to taste some sparkling wines as well – no complaints here! The tour costs 79 euros, which includes all drinks and a short presentation of the wines in each restaurant.

In short, I found a couple of very interesting wines: Wieninger Chardonnay from Austria and Larmandier-Bernier’s Rosé de Saignée –champagne. I also recommend you try Kung-Fu Girl if you, like me, love Asian flavours and hot spices.

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kuullostaa mielenkiintoiselta, eikä hintakaan ole mielestäni kovin paha. 🙂

    Tykkää

    JonnaH.

    7.10.2013 at 18:37


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: