masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Kodin kierrätyskeskus

with 6 comments

Enkä nyt tarkoita käsilaukkuani, johon perhe yrittää tunkea niin purkkapaperit, jäätelötuutin kuoret kuin ”mahtuuks tää litran vesipullo sinne vielä?” –tyylillä kaiken ylimääräisen.

Puhun keittiömme nurkasta, johon kertyy tasaisen tappavaa tahtia palautuspulloja, pahveja, papereita ja lasipurkkeja. Olen nimennyt nurkkauksen Ämmässuoksi, yhtä esteettinen paikka kuin kaimansa. Otin jopa kuvan, mutten kehtaa liittää sitä tähän, luotan mielikuvitukseenne.

Kierrätykseen menossa olevat paperit ja pahvit säilötään isoon valkoiseen rottinkikoriin, jossa on neljä erillistä lokerikkoa. Kori on iso ja siinä on kantokahva, on helpompi muiluttaa isompikin satsi kerralla auton takakonttiin. Pullot joutavat ah niin upean patinoituneeseen (lue rispaantuneeseen ja likaiseen) Prisman ostoskassiin, ja lasipurkit Heathrow’n tax freen juuttikassiin. Mikään ei sovi yhteen, eikä mitään voi tyylikkääksi kehua.

Kierrätyspisteen pitää olla keittiössä, sillä siellä syntyy suurin osa jätteestä (mm. maitopurkit ja lasitölkit). Haluaisin nykysysteemin tilalle sellaisia koreja tai laatikoita, joissa on kantokahvat, ja jotka vetävät sisäänsä paljon tavaraa. Kaunis (tai ainakin siisti ja yhtenäinen) ulkonäkö olisi mahtava bonus!

Miten te säilytätte kierrätettävänne? Vai viettekö ne joka päivä? Meillä on siedettävän lyhyt matka lähimpään kierrätyspisteeseen, mutta tuntuisi liioittelulta kiertää sitä kautta yhden maitopurkin takia.

Yritin etsiä nettikaupoista hyviä vaihtoehtoja, tässä muutamia otoksia Houzzin sivuilta:

 

ENGLISH SUMMARY:

I’m tired of storing our recyclables on old, tatty canvas bags, so I’m asking for help: How do you store milk cartons, glass jars and newspapers before you take them to the local communal recycling centre?

The pictures are all from Houzz’s website, which I browsed for inspiration.

Written by riitta

27.8.2013 klo 15:36

6 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Teillähän on siinä keittiössä hyvin tilaa, siihen mahtuisi rivi yhtenäisiä koreja tms. Meillä kaikki mahtuu tiskialtaan alla olevaan kaappiin, tosin tilan rajallisuus aiheuttaa sen, että kierrätysroskiksessa käydään aika usein. Mutta sinnekään ei ole pitkä matka, joten homma toimii.

  Tykkää

  Pandice

  27.8.2013 at 15:52

  • Jeps, tilaa onneksi on, se pelastaa jo paljon – Ämmässuo ei näy ovelta katsottuna. Jonkinlaiseen korisysteemiin olen todennäköisesti taipumassa, jos saisi vaikka kolme rinnakkain.

   Tykkää

   riitta

   27.8.2013 at 16:09

 2. Hah! Ihana lukea muiden mielenkiintoisista kierrätyshaasteista! Meillä esim. kartongit heitetään vaan rappuset alas = poltettavaksi saunaan. Ja näihin minä sitten aamupöpperöissä meinaan aina kaatua kun lähden kylppäriin… Lehdet ja pahvit laitetaan omaan lehtikoriin josta ne viedään kerrätykseen sitten kun se pursuaa noin puoli metriä yli… Ei siis sekään niin toimivaa. Mutta purkit mahtuu tiskialtaan alle ja sieltä ne aika ajoin häivää, siis minä vien, kierrätykseen. Tsemppiä!

  Tykkää

  Ulla

  27.8.2013 at 18:37

  • Ai kauheeta, nyt ootte varovaisia niiden kartonkien kanssa!!!

   Huokaus, ei oo helppoa: pitäisi löytää nätit ja kätevät jemmat, ja sitten vielä jaksaa roudata kierrätyspisteeseen…

   Tykkää

   riitta

   27.8.2013 at 20:51

 3. Kerrostalon etuja on roskiskatos pihassa. Meillä on allaskaapissa lootat biolle, metallille, kartongille ja tavallisroskalle, paperi kerätään (varastona olevaan) saunaan juuttikassiin. Kaupan hedelmäpusseihin kerättävä perusroska ja biot viedään joka päivä, lasit silloin kun niitä tulee ja kartongit ja metallit tarvittaessa.
  Aika kivannäköisiä kierrätyskoreja olet löytänyt.

  Tykkää

  luimupupu

  27.8.2013 at 19:49

  • Ihan totta, kerrostaloissa asia hoituu jouhevammin. Lasia onneksi tulee vähän, eniten päänvaivaa aiheuttavat paperit ja kartongit. Pitäisi vaan viedä useammin (kauppareissun yhteydessä tms.), niin tilanne ei äityisi aina niin pahaksi kuin nyt – ollaan laiskoja! 😀

   Tykkää

   riitta

   27.8.2013 at 20:52


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: