masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Sienikauden lumoissa: herkkusieni-kantarelli-pasta

with 16 comments

Tällaista ruoan pitää olla: selkeää, aromaattista ja sesongin mukaista. Ja tietenkin uskomattoman herkullista, se on sanomattakin selvää.

Kantarellien kilohinta nousee usein taivaisiin, jos ei niitä satu poimimaan itse. Kourallisellakin pääsee pitkälle yhdistämällä ne halvempiin (ruskeisiin) herkkusieniin. Toinen hyvä temppu on syventää makua tryffeliöljyllä, se korostaa ihanasta sienten ominaista umamia.

sienetA

Pasta on helppo ja nopea valmistaa, kastike nimittäin muhii valmiiksi pastan kiehuessa.

Ainekset neljälle:

  • 400 g tagliatellea tai pappardellea
  • kourallinen kantarelleja
  • rasia (ruskeita) herkkusieniä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • reilu kourallinen lehtipersiljaa
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • suolaa, mustapippuria
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 tl tryffeliöljyä
  1. Laita pastavesi reilun suolan kanssa kiehumaan. Pilko odottaessa sienet siivuiksi tai pienemmiksi paloiksi, silppua myös valkosipuli ja lehtipersilja.
  2. Kun vesi kiehuu, laita pastat sekaan ja napsauta levy päälle paistinpannun alle. Laita voita ja öljyä pannuun, kuullota ensin valkosipuli ja lisää sitten sienet. Odota, että enin vesi on kiehunut pois sienistä, ja mausta sitten sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Valuta pasta, ota reilu desi keitinvettä ensin talteen. Lisää vesi sienten kanssa pannulle, sekoita ja lisää tryffeliöljy ja persilja. Sekoita kastike pastan joukkoon.

sienetB

ENGLISH SUMMARY:

Mushrooms arrive just in time for fall. I love chanterelles, but they can get a bit pricey – unless you´re a Good Person and pick them yourself. The rest of us have to make do with combining chanterelles with  less expensive button mushrooms. Truffle oil enhances the mushrooms’ natural umami, so I usually add some to dishes with mushrooms.

This pasta dish is really easy and fast to put together.

Ingredients (serves four):

  • 400 g tagliatelle or pappardelle
  • a handful of chanterelles
  • 300 g of brown button mushrooms
  • 2 garlic cloves
  • a handful of flat-leaf parsley
  • butter and oil for frying
  • salt, black pepper
  • juice of half a lemon
  • 2 tbs truffle oil
  1. Boil water with a generous amount of salt for the pasta. While you’re waiting for the water to boil, slice the mushrooms, garlic and parsley.
  2. When the water is ready, add the pasta. Heat up the oil and butter, and fry the garlic and mushrooms. Once you’re happy with the colour of the mushrooms, season with the lemon juice, salt and black pepper.
  3. Drain the pasta but keep 1 dl of the cooking water. Add the water to the pan with mushrooms, mix everything well and add the truffle oil and parsley. Add the pasta to the pan and mix well.

16 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kantarelli ei kyllä kaipaa mitään kikkailua, just tuollaiset maut on parhaita. Mulle oli eksoottinen idea jopa tuo sitruuna😀 Seuraava kantsupasta saa meilläkin sitä mausteekseen.

    Tykkää

    Mari

    7.8.2013 at 15:42

    • Okei, sä oot noin puristi…😀 Sitruuna raikasti kivasti noin muuten tuhtia ja maanläheistä pasta-annosta, me thinks.

      Tykkää

      riitta

      7.8.2013 at 15:45

      • Ja Kivistössähän on tänä vuonna vakaasti päätetty syödä sieniä myös tuoreeltaan sen sijaan, että ahneesti vaan kuivattais kaikki. On ne vaan niin hyviä!

        Tykkää

        Liisa

        7.8.2013 at 19:26

      • Erinomaisen fiksu päätös! Osa säilöön, osa hetimiten pannulle.

        Tykkää

        riitta

        7.8.2013 at 19:37

  2. onpas ihanat kuvat! aika yllättävä veto toi sitruuna kyllä oli :_)

    Tykkää

    • Jaahans, puritaaneja liikenteessä näemmä…😉 Kokeile, yllätyt varmasti positiivisesti! Tuo kivaa raikkautta, muttei ole kirpeä missään nimessä.

      Ja iso kiitos kuvakehuista, nyt oli asetukset ja tähtien asento kuvaajankin mielestä kohdillaan!😀

      Tykkää

      riitta

      7.8.2013 at 18:23

  3. Fotokehuja tulee täältäkin. Me emme ole kanttarelleja vielä tänä vuonna metsässä nähneet, toivottavasti niitä löytyy niin saa pastaa ja muita herkkuja. Sitruunavinkki pitää pistää muistiin, yleensä pannulla on sienten lisäksi valkosipulia, sipulia, valkoviiniä ja loraus kermaa.

    Tykkää

    luimupupu

    7.8.2013 at 20:22

    • Ihanaa, kiitos fotokehuista – teiltä etenkin! Kerma ja valkoviini senkuin parantavat reseptiä, olet oikeassa. Onneksi satoa on vielä, niin voi tuunata reseptiä.

      Tykkää

      riitta

      7.8.2013 at 20:56

  4. Jep, ei tuosta sesonkiruoka voi paljon parantua. Toivottavasti viikonloppuna löytyis muutama kantarelli niin pääsis testaan tuon sitruunavinkin.. Se oli uutta!

    Tykkää

    jokihaka kokkaa

    8.8.2013 at 07:27

  5. Sinähän voit ihan hyvin pyllistellä siellä sienimetsässä samalla kun käyt lenkillä. Kerralla hyvien ihmisten joukkoon😉 Minun on hyvä yllyttää, kun juuri ja juuri tunnistan kanttarellin…

    Tykkää

    Jonna

    8.8.2013 at 22:02

    • Olis aika hardcorea, sienestys ja lenkkeily samassa paketissa! Ehkä kuitenkin turhan tervehenkistä meikäläiselle…😉

      Tykkää

      riitta

      9.8.2013 at 09:07

  6. Ai nam, tätä on ihan pakko kokeilla! Taidanpa ottaa tän ensi viikonlopun ruuaksi ja katsoa mitä mies tuumaa sieniruuasta.😉

    Tykkää

    Miss J

    21.9.2013 at 11:08

  7. Tryffeliöljyä lurahtaa seuraavaan sienipastaan. Kiitos vinkistä!

    Tykkää

    Minna

    12.9.2014 at 20:34


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: