masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Kirpeä salsa vihreistä paprikoista

with 10 comments

Ruotsissa syödään perjantaisin tacoja, ainakin mitä ruokalehtiä ja ruotsalaisten ystävieni Facebook-päivityksiä on uskominen.

Ehkäpä pian meilläkin rouskutellaan tacoja pizzan sijaan viikonlopun alkajaisiksi, jos ja kun buumi rantautuu Suomeen? Herkulliset kuvat ja tuliset Meksikon maut mielessä latasin pöydän eilen koreaksi kaikenlaisella vihreällä.

greens

Korianteria kuluu meillä paljon, lykkäsin sitä niin jauhelihakastikkeeseen, guacamoleen kuin kirpakkaan paprika-salsaan. Jälkimmäinen tuli vedettyä hatusta, mutta onnistui niin hyvin, että teen taatusti toistekin. Kirpeä salsa kävisi varmasti upeasti yksiin myös kala-tacojen kanssa, niitä voisin kokeilla seuraavaksi.

Ainekset neljälle:

  • 3 vihreää paprikaa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • tuoretta chiliä maun mukaan, puolikkaasta kokonaiseen
  • 1 limen kuori raastettuna ja mehu puristettuna
  • puoli puskaa korianteria
  • suolaa, mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 4 rkl rypsiöljyä
  1. Laita uuni lämpenemään täysille ja grillivastukset päälle. Halkaise paprikat ja poista sisukset. Halkaise sipuli kuorinen. Halkaise myös chili, jos et käytä kokonaista hedelmää.
  2. Lado paprikat, sipuli, chili ja valkosipuli uunipellille ja paahda niitä noin vartti. Tarkkaile tilannetta: paprikat vaativat kenties pidemmän ajan kuin muut ainekset.
  3. Anna vihannesten jäähtyä hetki ja kuori sitten paprikat, sipuli ja valkosipuli. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta sileäksi. Lopputuleman pitäisi olla kirpeä, joten lisää limeä tarvittaessa.

bellpeppersalsa1

ENGLISH SUMMARY:

”From a very young age, my two greatest loves were always Jews and Cuban food.”

Tina Fey –jokes aside, I really enjoy Mexican food – mostly because I could eat bucket loads of coriander!

I treated my family to tacos yesterday, and I made a tangy green bell pepper –salsa to go with the meal. We had beef tacos this time, but the salsa would work really well with fish tacos.

Ingredients (4 servings):

3 green bell peppers
3 garlic cloves
1 medium-sized onion
as much fresh chilli as you like, one half to a whole
1 lime, grate the zest and press the juice
half a bunch of coriander
salt, black pepper
1 tsp sugar
4 tblsp rape seed oil

Heat your oven to its maximum and use the grill mode. Halve the paprika and clean the seeds away. Halve the chili and onion, but leave the skin on. Leave the skin on the garlic cloves as well, and place all vegetables on a cooking tray. Grill the vegetables in the oven (approx. 15 minutes) until their skin is completely blackened. Let cool, and then remove the skin.

Place all ingredients in a food processor and whizz to a smooth sauce. The salsa should definitely taste tangy, so you may have to add some lime.

10 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Alkuvuodesta intoilin meksikolaisesta, mutta nyt on ollut kuivempi kausi sen suhteen. Pitääkin taas viritellä tacoja. Kiva idea tehdä salsa paprikasta. Ja arvaa, olen hirveässä korianterikoukussa minäkin – ja niinkuin en muka ennen pitänyt siitä. Mystisesti se ei enää maistu saippualta suussa 😉

    Tykkää

    Jonna

    4.8.2013 at 15:01

    • Jeps, korianteri on ihan huippua! Mulla on nyt joku tulinen kausi meneillään, pitää olla kunnolla chiliä.

      Tykkää

      riitta

      4.8.2013 at 15:41

  2. Aah, ihana korianteri. Ihastuin siihen jokunen vuosi sitten vietnamilaisravintolassa Pariisissa. Ravintola tosin lopetti mystisesti pöydät katettuna jo saman reissun aikana mutta ihastus korianteriin jäi.

    Tykkää

    luimupupu

    4.8.2013 at 15:35

    • Korianteri on mun ihan ehdoton suosikkiyrtti, on syrjäyttänyt basilikat ja persiljat ihan täysin!

      Tykkää

      riitta

      4.8.2013 at 15:42

  3. Korianteria ja chiliä menee meilläkin paljon. Laitoin niitä eilen jopa dim sumiin!
    Ottaisin mielelläni taco-perjantain pizza-perjantain tilalle ja varsinkin jos kyseessä on joku metripizza tai Kotipizza, tms.!

    Tykkää

    Ulla

    4.8.2013 at 16:15

    • Haa, en ole siis ainoa! 🙂 Pizza on hyvää joissain paikoissa, useimmiten täytyy tehdä itse, niin saa just sellaista kuin pitääkin
      .. 😉

      Tykkää

      riitta

      4.8.2013 at 16:50

  4. Ai että mä vihaan niitä Grandiosan pizzaperjantaimainoksia! Varsinkin sitä laulua. Pizza maistuu kyllä. Tosin ei Grandiosan sellainen.

    Tacoperjantai kuulostaa erinomaiselta idealta. Mistähän ruotsalaiset ovat tuollaisen keksineet.

    Tykkää

    Ankerias Vipunen

    4.8.2013 at 19:50

    • Sano muuta, verenpaine nousee jo ajatuksestakin!!!

      Yleensä en suostu tuntemaan alemmuutta naapureihin nähden, mutta tacot ne on hoksanneet aiemmin, penteleet…

      Tykkää

      riitta

      4.8.2013 at 19:54

  5. Korianteri on munkin herkkua ja sopii niin hyvin salsa-kastikkeisiin:)

    Tykkää

    yaelian10

    5.8.2013 at 22:07

    • No ilmankos mä tykkään sun ohjeista niin paljon, sulla on aina mausteet kohdillaan! 😀

      Tykkää

      riitta

      6.8.2013 at 09:54


I live for comments!