masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Kesäkurpitsatrio

with 10 comments

Kesäkurpitsa menee heittämällä lempikasvisteni top kolmoseen. Miedon makuisena se on täydellinen pari niin monelle eri voimakkaammalle maulle, että vaihtoehtoja on lähes loputtomiin. Tässä muutama hyväksi havaittu kesäinen ohje, jotka olen kehittänyt löytämistäni ohjeista vastaamaan paremmin omia mieltymyksiäni.

courgettes

Täytetyt kesäkurpitsat (neljälle)

  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 400 g porsaan jauhelihaa
  • 1 paprika
  • 1 rkl anjovistahnaa tai kaksi anjovisfilettä
  • puolikas iso sipuli tai kokonainen pieni
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl linssejä
  • 1 rkl harissa-tahnaa
  • 2-3 rkl miedonmakuista juustoa kuorruttamiseen
  • 2 tl sitruunamehua ja puolikkaan sitruunan kuori
  • suolaa, mustapippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen
  1. Laita uuni lämpenemään maksimiteholle, käytä myös mahdollisuuksien mukaan grillivastuksia. Halkaise paprika ja puhdista siemenistä, ja laita puolikkaat uunivuokaan kuoripuoli ylöspäin. Paahda kunnes pinta on täysin mustunut, laita hetkeksi sivuun ja kuori jäähtyneinä. Pilko pieniksi paloiksi.
  2. Jätä uuni 200 asteeseen ilman grillivastusta.
  3. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Kaavi varovasti sisusta pois, laita sisus syrjään. Mausta puolikkaat sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  4. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä anjovistahnan kanssa pari minuuttia pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää kesäkurpitsan sisus, linssit ja paprika pannulle sekä loput mausteet. Keitä kasaan, kunnes pannulla ei ole ylimääräistä nestettä.
  5. Lusikoi täytettä kesäkurpitsan puolikkaisiin ja ripottele juustoraaste pinnalle. Kuorruta uunissa 15-20 minuuttia.

Lisävinkkejä: Käytän yleensä heti valmiita GoGreenin vihreitä linssejä, niitä ei tarvitse erikseen liotella tai keitellä. Paprikaa ei tarvitse paahtaa, vaan voit käyttää sen kuorineen raakana. Paprikan kuori on vaan huono sulamaan vatsassa, joten itse tykkään paahtaa ne.

Kesäkurpitsa-feta-lettu (neljälle)

  • puolikas kesäkurpitsa
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • kourallinen tuoretta minttua
  • puolikkaan sitruunan kuori
  • 2 kananmunaa
  • 5 rkl jauhoja
  • 1 dl maitoa
  • suolaa, mustapippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen
  1. Raasta kesäkurpitsa ja feta, kuori ja silppua valkosipuli ja silppua minttu.
  2. Sekoita kulhossa munat, vehnäjauhot ja maito sekaisin, mausta suolalla, pippurilla, valkosipulilla ja sitruunan kuorella. Lisää raasteet sekaan, samoin kuin minttu.
  3. Paista miedolla lämmöllä pannulla, käännä vasta kun pinta on täysin hyytynyt.

Vinkki: Lettu maistuu parhaimmalta hieman haaleana, eli voit hyvin tehdä sen odottamaan muuta ruokaa. Luonnollisesti voit myös paistaa useita pieniä lettuja.

kesäkurpitsat_kukat

Fiori di zucca

Ja koska asiat näyttävät yleensä paremmilta parittomina lukuina, annan bonuksena vielä maistuvan ohjeen friteeratuille kesäkurpitsan kukille. Toimii esimerkiksi tapas-lautasen ylellisenä osapuolena.

IN ENGLISH:

I’m a huge courgette-fan! Their mild flavour makes them so easy to pair with other, stronger flavours. Here are a couple of my favourite recipes, hope you find them inspiring!

Courgettes filled with pork (serves 4)

  • 2 medium-sized courgettes
  • 400 g minced pork
  • 1 paprika
  • 1 tbsp anchovy paste
  • ½ large onion or 1 smaller
  • 2 garlic cloves
  • 1 dl green lentils
  • 1 tbsp harissa paste
  • 2-3 tbsp mild cheese
  • 2 tsps lemon juice and the zest of half a lemon
  • salt, black pepper
  • olive oil for frying
  1. This step is optional; you can use the paprika just as it is, skin and all. Heat your oven to its maximum and use the grill mode. Halve the paprika and clean the seeds away. Grill the halves in the oven until the skin is completely blackened. Let cool, then remove the skin and chop finely.
  2. Leave the oven on at 200 Celsius, but no grill mode.
  3. Halve the courgettes lengthwise. Carefully scoop out some of the insides and set aside. Season the halves with lemon juice, salt and pepper.
  4. Peel and finely chop the onion and garlic. Fry them in oil with the anchovy paste for 2-3 minutes. Add the minced pork. Add the courgette, lentils and paprika to the pan as well as the rest of the spices. Let simmer until no liquid is visible in the pan. Check the taste and add seasoning if necessary.
  5. Spoon the filling onto the courgettes and top with grated cheese. Cook in the oven until golden brown, approximately 15-20 minutes.

Courgette-pancakes (serves 4)

  • ½ courgette
  • 100 g feta cheese
  • 1 garlic clove
  • handful of fresh mint
  • zest of half a lemon
  • 2 eggs
  • 5 tbsp all-purpose flour
  • 1 dl milk
  • salt, black pepper
  • olive oil for frying
  1. Grate the courgette and feta. Peel and finely chop garlic. Chop the mint as well, and grate the lemon zest.
  2. In a bowl, blend together eggs, flour and milk, season with salt, pepper, garlic, mint and lemon zest. Add the grated feta and courgette. Fry slowly in a frying pan over medium-heat. Don’t turn the pancake until the top is completely set.

10 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kesäkurpitsa on yksi minunkin suosikeistani. Saisipa kaupasta usein pieniäkin, niissä on paljon makua.
    Ihania nuo kukalliset, ovatko omaa satoa?

    Tykkää

    luimupupu

    18.7.2013 at 13:31

    • Joo, mäkin ostaisin mieluusti pieniä useammin, tai sitten olen aina liian myöhään apajilla.

      Eivät valitettavasti ole omaa satoa. kaupantädin puutarhasta…

      Tykkää

      riitta

      18.7.2013 at 13:42

  2. Friteeratut kesäkurpitsan kukat ovat ihania:) Olispa oma puutarha….

    terv.Jael Appelsiineja ja Hunajaa-blogista

    Tykkää

    yaelian10

    18.7.2013 at 19:07

    • Jeps, ovat älyttömän hyviä! Yhdyn toiveeseesi, voikun näitä saisi omalta pihalta.

      Tykkää

      riitta

      18.7.2013 at 21:43

  3. Meiltä saisi 😉 Tulin kotiin ja yllätyksenä löysin kesäkurpitsankukkia, muutaman kypsän kurpitsan ja paljon paljon ihanan punaisia tomaatteja. Meillä taitaa huomenna olla lettupannu kuumana. Ihana resepti, kiitos.

    Tykkää

    Jonna

    18.7.2013 at 22:16

  4. Isnpiroivat reseptit, todellakin! Kiitos, Riitta!
    Tänä vuonna meidän kesäkurpitsa on mököttänyt. Pieniä lehtiä, hillittyä kasvua. Ihmeellinen tyyppi. Jospa loppukesä toisi satoakin.

    Tykkää

    • Ihana kuulla, että inspasi, se oli tarkoituskin!

      Voi pientä myrtsiä kesäkurpitsaa, se on selvästi päättänyt lomailla. 😀

      Tykkää

      riitta

      19.7.2013 at 11:24


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: