masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Underbara Stockholm

with 9 comments

Tämänvuotinen road trippimme Ruotsin kautta Legolandiin ja takaisin huipentui kahteen leppoisaan päivään Tukholmassa. Kaupunki on yksi ehdottomista suosikeistani, voisin kuvitella asuvani siellä.

tukholma_gondolen

Tukholma on suomalaisille varmasti niin tuttu paikka, että jokaisella on omat vakiopaikkansa ja –vierailukohteensa. En siis kuvittelekaan tekeväni kaiken kattavaa opasta, vaan vinkkaan parista mielenkiintoisesta jutusta, jotka toivottavasti inspiroivat, jos edessänne on vielä Ruotsin-reissu tänä kesänä.

Tukholman kattojen yllä

Yövyimme Centralstationin vieressä olevassa Clarion Sign –hotellissa. Jos tulee Tukholmaan lentäen, pääsee hotellin kulmille Arlanda Express –lentokenttäjunalla kaikkein vaivattomimmin. Hotelli tarjoaa autoilijoille oman parkkihallin talon alla, eli hallista pääsee suoraan hissillä vastaanottoon. Clarion Sign on pohjoismaisen designin ystävän keidas, oli Seiskaa, Muurahaista ja Mademoisellea. Hissit soittivat jokainen eri musiikkia, Abba-hississä oli jopa mikrofonit, joilla sai laulaa karaokea (en tunnusta mitään).

Varasin hotellin oikeastaan vain yhdestä syystä: Sen katolla on uima-allas! Hotellin asukkaat saavat sisäänpääsymaksusta pienen alennuksen, mutta alue on auki muillekin. Samoissa tiloissa on myös kuntosali ja kauneushoitola.

clarion_allasclarion_mittari

Aurinko paahtoi, näkymissä ei ollut valittamista – vain eksoottinen sateenvarjodrinkki kookospähkinästä tarjoiltuna puuttui käpälistä.

Hotellissa on myös mukava ja rento ravintola American Table by Marcus Samuelsson. Red Rooster –vaikutteet näkyivät menussa: hampurilaisia, reiluja pihvejä, Rocky Roadia ja jäätelöä. Annokset ovat nekin jenkkityyliin ISOJA, väkisinkin jää jotain lautaselle. Muttei yrteillä maustettuja ranskalaisia, aivan liian hyviä…

AT_terassi

AT_burgeri

AT_pihvi

Sai se sielukin osansa ravinnosta

Hellepäivän jälkeen oli aika palata todellisuuteen, lähtöpäivänä nimittäin satoi kaatamalla. Mikäs sen sopivampaa sitten, kuin painella metrolla Slussenille ja Fotografiska Museetiin.  Museossa on syyskuun loppuun saakka muoti- ja mainoskuvaaja Helmut Newtonin erikoisnäyttely, joka on kyllä käynnin arvoinen. Ja jos menette, syökää samalla yläkerrassa museon kahvilassa lounas. Runsaat ja laadukkaat salaatit kustansivat vain 150 kruunua, vastaavia ei Suomessa saisi ainakaan samaan hintaan. Katkarapusalaatissani oli reilusti rapua, rapeaa salaattia, uusia perunoita, kananmunaa, fenkolia ja avokadoa, himmelskt!

tukholma_fotografiska

Ja kun on Tukholmassa, kannattaa uhrata aikaansa turhamaisuuden markkinoille. NK-tavaratalossa voi käydä läähättämässä design-merkkien perään, Drottningsgatanilla on hyviä liikkeitä teinien kanssa matkustaville, ja Biblioteksgatanilla ei saa jättää & Other Storiesin liikettä väliin – ainakaan, jos rakastaa kenkiä! Nämä nahkaiset kitinväriset remmikengät on valmistettu Italiassa, ja ovat muuten niin mukavat jalassa, että jaksaa kävellä pidempäänkin. Koot ovat hivenen pienempiä kuin monessa muussa paikassa, jouduin ottamaan yhtä kokoa isomman kuin normaalisti.

tukholma_stories

9 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hauskoja vinkkejä! Olisi kyllä mahtavaa ehtiä piipahtamaan Tukholmassa tässä loppukesästä… Saa nähdä miten käy. Ja hienot kengät – tosi kivat! Aurinkoista heinäkuuta 🙂

    Tykkää

    Mikko

    13.7.2013 at 08:30

    • Kyllä, sun pitää ehdottomasti nähdä Helmutti! Upeita muotikuvia, tykkäsin erityisesti 1960-luvun kuvista.

      Kiitos sitä samaa, paahteista ja kaunista heinäkuuta. ❤

      Tykkää

      riitta

      13.7.2013 at 11:28

  2. eikä! edes minä vanha tukholmankävijä en ole koskaan kuullut tuosta kattoaltaasta! Kiitos vinkistä 🙂 olen muuten kuullut että clarionissa saa ilmaiseksi yön tekemäänsä taideteosta vastaan…?

    Tykkää

    • Tosi kiva kuulla, että tuli jotain uutta! 🙂

      Woot, tuosta en ole kuullutkaan? Pitänee vissiin olla tunnustettu taitelija, mun -köh- avantgardistiset töherrykset ei olis varmaan kelvanneet… 😀

      Tykkää

      riitta

      13.7.2013 at 12:34

  3. Mun pitäis jo bisnestenkin takia käydä Tukholmassa ja asap. Kiitos hyvästä hotellivinkistä! Ja noi kengät OMG ihanat!

    Tykkää

    Anna

    13.7.2013 at 12:15

    • Tarviitko kenties aitoa riikinruotsia puhuvan tulkin mukaan…? 😉

      Kiitos kenkäkehuista, ihan huippunätit ja mukavat jalassa.

      Tykkää

      riitta

      13.7.2013 at 12:35

  4. Tukholma on ihana kaikkine kahviloineen ja ravintoloineen.
    Kiitokset hotellivinkistä. Me kun matkustamme usein pyörät katolla, niin autoa ei viitsi jättää kadulle.

    Tykkää

    luimupupu

    13.7.2013 at 20:00

    • No niin on, korttelit on täynnä kaikkea ihanaa.

      Jeps, meilläkin kun oli auto täynnä tuliaisia ja matkalaukkuja, ei tehnyt mieli jättää kadunvarteen… Ja lähtöpäivänä oli helppo vaan painella kellariin painavien laukkujen kanssa.

      Tykkää

      riitta

      13.7.2013 at 20:02


I live for comments!