masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Torero meets paliskunta

with 17 comments

Pernod Ricard Finland kutsui minut illalliselle ravintola Nuevoon. Autoin heitä eräässä tutkimuksessa – ruoka- ja juomapalkalla autan toistekin!

Helsingin sydämessä, Kauppatorin ja Senaatintorin välissä Sofiankadulla sijaitseva Nuevo edustaa espanjalaista keittiötä. Kesän menu on hauska hybridi kotimaisia raaka-aineita ja espanjalaisia reseptejä. Esimerkiksi alkupalojen ”boquerones” ovatkin muikkuja, ja ”morcillan” sijaan käytetään mustaamakkaraa. Kolmen ruokalajin kesämenuhun on saatavilla myös viinipaketti Campo Viejon tuoteperheestä. Menu maksaa 54 euroa, viinipaketti 28 euroa.

Alkuruoaksi saimme friteerattuja muikkuja, huippuhyviä! Tilliaioli olisi voinut maistua voimakkaammallekin mielestäni.

nuevo_muikut

Muikkujen mehevöittämiseksi kävi mainiosti tilliaioli. Rosé-kuohuviini oli ihanan raikas kaveri kaloille.

Vinkki friteeraukseen: taikinassa oli paahdettua sipulia
Viini: Campo Viejo Cava Brut Rosé (suosikkini illan juomista) on sopivan hapokas vastapari rasvaisemmalle ruoalle. Rosé cavassa maistuvat myös yrtit, joten se käy hyvin maustetun aiolin kanssa

Pääruokana oli poron paahtopaistia ja mustaamakkaraa, portviinikastiketta, karpaloaiolia sekä täydellisen samettista puikulamuusia. Poro suli suussa, ja makkarakin yllätti positiivisesti, en nimittäin yleensä ole Tapolan ystävä…

nuevo_poro

Poron paahtopaisti mureutetaan kuulemma erityisessä vetokaapissa. Karpaloaioli oli sävähdyttävän kirpakkaa.

Vinkki makkaran paistamiseen: glaseeraa makkarat paistamisen aikana valkosipulilla ja hunajalla
Viini: Campo Viejo Crianza (2009) on keskitäyteläisenä sopivan kevyt kumppani miedolle poron paahtopaistille. Viini on raikas, joten se tasapainottaa makkaran rasvaisuutta. Viinistä löytyy myös selvää hedelmäisyyttä ja marjaisuutta, joka tukee pääruuan makeita ja marjaisia kastikkeita.

Jälkiruoaksi saimme lakkakeittoa ja valkosuklaajäätelöä. Lakkakeitto oli todella kirpeä, joten makeaakin makeampaa valkosuklaata todella tarvittiin annokseen.

nuevo_jälkkäri

Lakkoja ja valkosuklaata – olisin nuollut lautasen, jos ei olisi pitänyt osata käyttäytyä.

Vinkki jäätelön tekoon: katso aiempi postaukseni jäätelöstä, johon ei tarvitse jäätelökonetta. Rouhi vaan ohjeessa mainittujen muiden ainesten sekaan valkosuklaata.
Viini: Campo Viejo Cava Brut Reserva ja lakkalikööri muodostivat sopivan raikkaan ja hedelmäisen drinkin makeaa ja kirpeää yhdistelevälle jälkiruoalle. Lakkalikööri olisi ehdottomasti ollut aivan liian makea sellaisenaan, kuohuvaa tarvittiin kyllä.

Illallispöydässä oli meistä bloggaajista myös Chez Jasun Jasu, Hella & houkutuksen Mona ja Helsingin matkailutoimiston (ruoka)blogia kirjoittava Elisabeth. Iso kiitos hauskasta illasta, niin uusille kuin vanhoille tuttavuuksille, sekä tietenkin isäntäväelle. Mennäänkö pian uudestaan?

IN ENGLISH:

The Spanish restaurant Nuevo in Helsinki has a new summer menu. The menu combines traditional Spanish recipes with uniquely Finnish ingredients like blood pudding sausage and vendace (small but very tasty fish found in Northern Europe).

Nuevo is perfectly situated in the older part of Helsinki near the Market Square and Senate Square. You should definitely try to grab a table outside, so can enjoy the atmosphere of a gone era of cobble stones and ladies in swishing skirts.

Finland meets Spain –summer menu (54 euros per person):

Deep fried vendaces served with dill aioli
Reindeer roast and black sausage, port wine sauce and cranberry aioli
Cloudberry soup with white chocolate ice cream

The food has been paired with wines and drinks from the Campo Viejo –family.

Restaurant Nuevo
Sofiankatu 4
www.royalravintolat.com

17 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nyt oli kyllä sen verran herkullisen näköisiä annoksia ja hyvät arvostelut, että pitäisi ehkä viimeinkin käydä kokeilemassa paikkaa! Jotenkin se on vaan jäänyt väliin. Varsinkin makean ystävänä tuo jälkkäri toi veden kielelle 😉 Mukavaa torstaita Riitta!

    Tykkää

    Mikko

    13.6.2013 at 11:55

    • Menkää ihmeessä (odottakaa aurinkoista päivää tosin), wuffe mukaan ja terassille nauttimaan!

      Ihanaista torstaita sulle myös. 🙂

      Tykkää

      riitta

      13.6.2013 at 13:01

  2. Laitan tämän paikan muistiin seuraavia Helsingin reissuja varten, lista vaan venyy, kun kaikkia kiinnostavia paikkoja on niin paljon ja Helsingin reissuja vähän 🙂

    Tykkää

    Campasimpukka

    13.6.2013 at 13:34

    • Sanopa muuta, mullakin on hurjan pitkä lista ravintoiloita, joissa haluaisin käydä mutta aika ei tunnu riittävän. Noh, onneksi tämä on positiivinen ongelma! 😀

      Tykkää

      riitta

      13.6.2013 at 14:11

  3. Jee, sä teit englanninkielisen tiivistelmän! Hyvä, hyvä! Mä vielä availen sanakirjaa täällä… 🙂

    Toivottavasti päästään saman pöydän ääreen uudestaankin!

    Tykkää

    Mona

    13.6.2013 at 16:58

    • Elisabeth oli niin kovin vakuuttava, etten uskaltanut olla tekemättä… 😀

      Ehdottomasti pian uusiksi!

      Tykkää

      riitta

      14.6.2013 at 07:34

  4. Sattumalta söin tässä ihan just joku päivä sitten tuolla kanssa. Jälkkärinä oli raparperihässäkkä ja se oli todella hapan. En oikein osannut päättää oliko se hyvää vai ei. Ainakin se oli illan kiinnostavin tapaus. Tapauksista tykkäsin, ne oli ok, mutta pääruoka cordero oli aika sotku. Oli ihan kiva syödä tuolla, mutta rehellisyyden nimissä en ehkä menis omilla rahoilla.

    Tykkää

    Ankerias Vipunen

    13.6.2013 at 18:41

    • Tapauksista tykkäsin = tapaksista tykkäsin. Tää ipadin sananarvausominaisuus on mahtava…

      Tykkää

      Ankerias Vipunen

      13.6.2013 at 19:09

      • Hih, auto correct failit on ihan parhaita!

        Harmi, ettei ollut mennyt ihan nappiin sulla Nuevossa. Tapaksia olen kyllä kuullut muidenkin kehuvan, ja näitä muikkujahan voisi ottaa tuplasatsin isommalle seurueelle.

        Tykkää

        riitta

        14.6.2013 at 07:36

  5. Moi Riitta, pääsitkö huomenna brunssille? Laitoin viestiä FB.ssä ja sähköpostilla aiemmin. Olisi ihanaa nähdä!

    Tykkää

    Mikko

    15.6.2013 at 08:39

  6. Minä olen käynyt Nuevossa vain kerran ja siitäkin aikaa. Ilmeisesti parannusta on tapahtunut, silloin oli nimittäin aika mitäänsanomatonta ruokaa ja pääruoan lammas oli jopa pahaa. Todiste taas miten kokin huono ilta jättää aika pitkän jäljen.

    Tykkää

    Jonna

    17.6.2013 at 20:10

    • No höh, kurja kuulla! Mutta ihan totta, pieni lipsahdus ja maku menee helposti vuosiksi.

      Tykkää

      riitta

      18.6.2013 at 12:58

  7. Munkin täytyy tulla kertomaan, että olen syönyt Nuevossa elämäni ruotoisinta kalaa. En tiedä, mitä lajia hän edusti, mutta ei sitä kyllä syödä voinut ruotojen takia… ovat ilmeisesti petranneet huomattavasti noista ajoista!

    Tykkää

    Pandice

    18.6.2013 at 07:42

    • No jopas, ei kuulosta hyvältä. Nämä meille tarjotut olivat kaikki ensiluokkaista, joten yllytän antamaan uuden mahdollisuuden.

      Tykkää

      riitta

      18.6.2013 at 12:59

      • Uskon helposti, varsinkin tuo poro-makkara-annos on vastustamattoman näköinen 🙂

        Tykkää

        Pandice

        18.6.2013 at 15:53

      • Poro oli suussasulavaa, ja tuota karpaloaiolia meinaan ehdottomasti koklata kotona.

        Tykkää

        riitta

        18.6.2013 at 15:56


I live for comments!