Mätkis-kis-kurkku
Makuhermot halajavat raikkaita ja viilentäviä herkkuja koivujen vihertäessä vimmatusti.
Resepti on Australian MasterChef-kilpailun voittajan Adam Liaw’n kirjasta ”Two Asian Kitchens” (Annalle tiedoksi: ohje on sivulta 83, kokeile jos et ole vielä ehtinyt!). Helppo ja hauska ohje sopii erinomaisesti lasten tehtäväksi: kerrankin saa kolistella keittiössä ihan luvan kanssa.
Itämainen kurkkulisuke sopii täydellisesti esimerkiksi mausteisen lohen raikastajaksi.
Ainekset kolmelle hengelle (lisukkeeksi):
- puolikas kurkku
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl kylmää vettä
- suolaa ja pippuria
- seesaminsiemeniä (jos haluat)
- paahdettu nori-arkki (jos haluat)
- Laita metallikulho pakkaseen viideksi minuutiksi jäähtymään.
- Pese kurkku ja kuori se jättäen kuitenkin osa kuoresta pintaan tekstuurin vuoksi. Laita kurkku esimerkiksi Minigrip-pussin sisään, ja mätki kaulimella lohkoiksi.
- Laita lohkot jääkylmään kulhoon, ja sekoita mausteet kurkkujen sekaan. Tarjoile heti tai säilytä viileässä.
Adamin ohjeessa ehdotetaan merileväarkin paahtamista ja sen pilkkomista salaatin sekaan, kokeile ainakin kerran! Paahdoin itse levän tohottimella tiskialtaassa olevan kulhon yllä. Arkki murustuu kyllä helposti.
Nam, yksinkertaista, raikasta ja hauskaa!
TykkääTykkää
luimupupu
10.5.2013 at 12:25
Kyllä, supersimppeliä mutta yllättävänkin maukasta. Kurkkuhan on helposti vetistä kamaa, näissä on kuitenkin tarpeeksi ytyä.
TykkääTykkää
riitta
10.5.2013 at 14:09
Nami, kuulostaapa hyvältä.
TykkääTykkää
Nina
11.5.2013 at 08:46
On hyvää, ja vieläpä supersimppeliä. Ei tarvitse liata edes leikkuulautaa! 😀
TykkääTykkää
riitta
16.5.2013 at 10:44
Norin kera minulle, kiitos!
TykkääTykkää
Ankerias Vipunen
11.5.2013 at 10:03
Loistava valinta, kannatetaan!
TykkääTykkää
riitta
16.5.2013 at 10:44
Kiitos vinkistä, tämmöisiä raikastuksia tarvitaan aina ruokapöytään. Ja minä haluan myös norilla (kirjoitin ensin norolla, mutta sen jättäisin mieluusti väliin).
TykkääTykkää
Anna
12.5.2013 at 14:30
Haha, juuei noroa kiitos missään muodossa kenellekään! *puistatus*
TykkääTykkää
riitta
16.5.2013 at 10:45
[…] Kokeile myös kurkkusalaatin […]
TykkääTykkää
Japanilaisen keittiön kulmakiviä | masutoaitemu
6.6.2016 at 14:00