masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Mätkis-kis-kurkku

with 9 comments

Makuhermot halajavat raikkaita ja viilentäviä herkkuja koivujen vihertäessä vimmatusti.

Resepti on Australian MasterChef-kilpailun voittajan Adam Liaw’n kirjasta ”Two Asian Kitchens” (Annalle tiedoksi: ohje on sivulta 83, kokeile jos et ole vielä ehtinyt!). Helppo ja hauska ohje sopii erinomaisesti lasten tehtäväksi: kerrankin saa kolistella keittiössä ihan luvan kanssa.

mätkiskurkku

Itämainen kurkkulisuke sopii täydellisesti esimerkiksi mausteisen lohen raikastajaksi.

Ainekset kolmelle hengelle (lisukkeeksi):

  • puolikas kurkku
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl kylmää vettä
  • suolaa ja pippuria
  • seesaminsiemeniä (jos haluat)
  • paahdettu nori-arkki (jos haluat)
  1. Laita metallikulho pakkaseen viideksi minuutiksi jäähtymään.
  2. Pese kurkku ja kuori se jättäen kuitenkin osa kuoresta pintaan tekstuurin vuoksi. Laita kurkku esimerkiksi Minigrip-pussin sisään, ja mätki kaulimella lohkoiksi.
  3. Laita lohkot jääkylmään kulhoon, ja sekoita mausteet kurkkujen sekaan. Tarjoile heti tai säilytä viileässä.

Adamin ohjeessa ehdotetaan merileväarkin paahtamista ja sen pilkkomista salaatin sekaan, kokeile ainakin kerran! Paahdoin itse levän tohottimella tiskialtaassa olevan kulhon yllä. Arkki murustuu kyllä helposti.

Written by riitta

10.5.2013 klo 11:02

9 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nam, yksinkertaista, raikasta ja hauskaa!

    Tykkää

    luimupupu

    10.5.2013 at 12:25

    • Kyllä, supersimppeliä mutta yllättävänkin maukasta. Kurkkuhan on helposti vetistä kamaa, näissä on kuitenkin tarpeeksi ytyä.

      Tykkää

      riitta

      10.5.2013 at 14:09

  2. Nami, kuulostaapa hyvältä.

    Tykkää

    Nina

    11.5.2013 at 08:46

    • On hyvää, ja vieläpä supersimppeliä. Ei tarvitse liata edes leikkuulautaa!😀

      Tykkää

      riitta

      16.5.2013 at 10:44

  3. Norin kera minulle, kiitos!

    Tykkää

    Ankerias Vipunen

    11.5.2013 at 10:03

  4. Kiitos vinkistä, tämmöisiä raikastuksia tarvitaan aina ruokapöytään. Ja minä haluan myös norilla (kirjoitin ensin norolla, mutta sen jättäisin mieluusti väliin).

    Tykkää

    Anna

    12.5.2013 at 14:30

  5. […] Kokeile myös kurkkusalaatin […]

    Tykkää


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: